Metro

This is the post from Metro FEEDS


Broers Hemsworth zien gezamenlijke film wel zitten

Acteur Chris Hemsworth staat open voor een film waarin hij samen met zijn eveneens acterende broers Liam en Luke kan spelen. Dat vertelt de blonde Australier in een interview met Metro. „Ja, dat lijkt me cool. Maar zoiets moet je een keer doen en het dan ook meteen heel goed doen", zegt hij.  „Je wilt namelijk niet dat het The Brady Bunch (brave Amerikaanse comedy) wordt ofzo." Lees ook: Chris Hemsworth wil meer serieuze rollen spelen Jongere broer Liam Hemsworth timmert net als Chris de laatste jaren flink aan de weg in Hollywood. Hij speelde in onder meer The Hunger Games-films.  Oudere broer Luke is vooralsnog vooral bekend in thuisland Australie.  Volgens Chris Hemsworth is er zelfs mogelijk al een script voor het trio: ,,Steven Spielberg schijnt een script te hebben voor een film met drie broers, dus daar moeten we maar eens mee gaan praten.”

0   0   0   0   0

Nieuwe films in de bioscoop deze week

Publieke Werken 1888. Een vioolbouwer, Vedder, moet het veld ruimen als zijn huisje, gelegen tegenover het net opgeleverde Centraal Station van Amsterdam, moet wijken voor het geplande Victoria Hotel. Zijn neef Anijs, apotheker te Hoogeveen, heeft zich in de nesten gewerkt en zoekt een uitweg. Het duo beraamt een plan om het onderste uit de kan te halen. Met tragische gevolgen.   In the Heart of the Sea In de winter van 1820 wordt de walvisvaarder Essex aangevallen door een reusachtige walvis met bijna menselijke wraakgevoelens. Deze waargebeurde maritieme ramp inspireerde Herman Melville tot het schrijven van zijn beroemde boek Moby-Dick. In the Heart of the Sea is een actieavonturenfilm van regisseur en Oscar-winnaar Ron Howard (A Beautiful Mind).    Dummie de Mummie 2 Wanneer Dummie beseft dat hij nooit groot zal worden en dus ook geen koning, wil hij in ieder geval net zo beroemd worden als zijn farao-vader. Vol zelfvertrouwen doet hij mee aan een bijzondere wedstrijd. Ondertussen heeft zijn beste vriend Goos een ander plan.   Mega Mindy vs. Rox De Studio100 superhelden komen tegenover elkaar te staan door de sluwe trucs van nog een andere superheld: Waterman. Ooit was Waterman (Jim Bakkum) een goede held die het mooie eiland Malta beschermde, maar door zijn honger naar macht veranderde hij langzaam in een slechterik.   Snoopy en Charlie Brown: De Peanuts Film Charlie Brown, Snoopy, Lucy, Linus en de rest van de Peanuts-bende maken hun debuut op het witte doek in een 3D-avontuur. Charlie Brown, ’s werelds meest geliefde underdog, begint aan een groots avontuur terwijl zijn beste vriend, Snoopy, het luchtruim kiest om het op te nemen tegen De Rode Baron.   Bon Bini Holland Robertico Florentina (Jandino Asporaat) is een brutale, maar charmante oplichter van Curaçao. Als hij een gevaarlijke crimineel belazert, vlucht hij naar Nederland. Daar ontmoet hij de mooie Noëlla Maduro (Liliana de Vries) en moet hij een keuze maken: zijn zwendel voortzetten of voor het eerst in zijn leven eerlijk zijn?   Krampus Horror-komedie die de donkere kant van Kerstmis laat zien. De familie van Max (Emjay Anthony) krijgt flinke ruzie tijdens de feestdagen. Max is zwaar teleurgesteld en raakt het kerstgevoel volledig kwijt. Hierdoor trekt hij de aandacht van de kwade demoon Krampus, die iedereen straft die niet in Kerstmis gelooft.     

0   0   0   0   0

Beauty and the Beast? Het beest zit in iedereen

De Disneymusical Beauty and the Beast gaat zondag in première in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Op weg naar die première komen de hoofdrolspelers aan het woord. Deel 3: Tony Neef (Sonneveld, The Sound of Music), oftewel kandelaar Lumière. Wat voor Lumière gaan we zien? Iemand die wegsmelt hè. Ik probeer meer onderdeel van dit verhaal uit te maken, dan dat ik telkens naar voren treed en alleen maar de grappige kandelaar ben met het gekke Franse accent. Er zitten namelijk enge dingen in dit verhaal, tot Geert Wilderszaken aan toe.   Wat was jouw kennismaking ooit met Beauty and the Beast? Tien jaar geleden was ik op de première van de toenmalige Beauty and the Beast met Chantal Janzen. Carlo Boszhard was Lumière. Ik ben 54 jaar en dus niet iemand die de tekenfilm heeft gezien. Ik heb altijd gezegd ‘ik hoef niet in een Disneyprogramma en drie uur in de make-up te zitten’. Nu doe ik het toch en ik geniet. Anouk Maas en Edwin Jonker in de hoofdrollen. Foto: ANP Meegesleept worden Veel mensen zullen komen kijken, maar voor wie over de streep moet worden getrokken: waarom moeten zij deze musical zien? Om in een wereld vol ellende een avondje te hebben waarbij je kunt lachen, een traantje wegpinken en wordt meegesleept. Beauty and the Beast biedt je een avondje niks, althans: een avondje zonder IS. Wie is voor jou een beauty en wie een beast? Beauty zit in ieder geval van binnen. Als ik iemand moet noemen dan zeg ik mijn man Benny, die is het op en top. Ook het beest zit in iedereen. Je bepaalt zelf wanneer en of die naar buiten komt, maar beschadig er niemand mee. The Beast is wat mij betreft IS. Vrouwen verkrachten, mensen onthoofden, kinderen beschadigen… Nee, er is geen enkele God die dat heeft gewild. Let op een Beauty and the Beast-selfies actie, op donderdag 17 december in Metro. Lees ook: Beest van Beauty and the Beast is geen rotzak Lees ook: Met Beauty and the Beast even weg van de ellende  

0   0   0   0   0

'Het spijt me dat ik Taylor Swift gekwetst heb'

Jared Leto heeft zijn excuses aangeboden aan Taylor Swift en aan haar fans. Dat doet de acteur en zanger nadat TMZ maandag een filmpje online zette waarin Jared zegt dat hij niks op heeft met de Amerikaanse zangeres. Oeps In het filmpje, dat een paar maanden geleden al is opgenomen, is te horen hoe Jared en zijn 30 Seconds to Mars-bandlid het in de studio hebben over de muziek van Taylor Swift. De mannen geven de zangeres goede kritieken terwijl ze luisteren naar nummers van haar plaat 1989, maar aan het einde van de video gooit Leto er toch iets lelijks uit over Swift. Daar komt hij nu op terug.   "De waarheid is dus eigenlijk dat ik Taylor Swift geweldig vind. Ze is een goed voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is. Ik wil mijn oprechte excuses aanbieden als ik haar of haar fans heb gekwetst", aldus Jared via Twitter.

0   0   0   0   0

Muziekjaar 2015 in 5 minuten en 19 seconden

DJ Earworm komt elk jaar met een mash-up van alle grote hits. De Amerikaan gebruikte daar dit keer 50 van de populairste liedjes uit de Billboard Hot 100 voor. Onder anderen Taylor Swift, Ed Sheeran, Drake, Rihanna, Justin Bieber en, natuurlijk, Adele komen langs. Rode draad is Can't Feel My Face van The Weeknd. Niet alleen de mix, maar ook de videoclip zit knap in elkaar.    

0   0   0   0   0

Voor deze sterren betaal je je ook blauw

Kaartjes voor de concerten van Adele waren deze week in mum van tijd uitverkocht, en dat terwijl de gemiddelde prijs van de tickets op meer dan 100 euro lag. Sterker nog, op internet worden de kaartjes verhandeld voor het tienvoudige! Lees ook: Waarom Adele geen kans maakt op een Grammy Veel mensen zijn boos over de enorm hoge ticketprijzen, maar Adele is alles behalve een uitzondering op de regel. De Britse zangeres mag zich voegen bij een lange lijst grote artiesten die astronomische bedragen vroegen (en kregen) voor twee uurtjes optreden. Hieronder een aantal andere grootverdieners. U2 De Ierse band U2 is heer en meester als het gaat om dure tickets verkopen. In de top 20 van duurste kaartjes van deze zomer staan maar liefst 13 U2-concerten. De duurste kaartjes werden verkocht voor een concert in het New Yorkse Madison Square Garden, voor een gemiddelde prijs van ruim 600 euro. Taylor Swift De prinses van de pop is razendpopulair, en dat is terug te zien in de ticketprijzen voor haar concerten. Vooral de 1989-tour, dit jaar door Amerika en Europa, heeft haar geen windeieren gelegd. Het duurste concert in Europa vond ik Dublin plaats, daar betaalden bezoekers gemiddeld 300 euro. In Amerika is een avondje Taylor nog duurder, daar werd gemiddeld ruim 400 euro neergelegd voor een concert. Rolling Stones Ook de Rolling Stones zijn favoriet, want wie wil de bejaarde rockers nu niet een keer live zien? In 2012 hield de legendarische band een afscheidstour, en op de zwarte markt legden fans bijna 800 euro neer voor een ticket. Dat soort bedragen gaf Mick Jagger en co zeker satisfaction! Jay-Z en Beyoncé Tot vorig jaar waren de rapper en de Queen of R&B het rijkste koppel in Hollywood, en dat zal ongetwijfeld te maken hebben gehad met hun gezamenlijke On The Run-tour. Toegangsprijzen begonnen op een heel degelijk bedrag van 50 euro, maar op de zwarte markt gingen de kaartjes al snel voor het veelvuldige weg. Het duurst waren de VIP-plekken, waar ruim 13.000 euro voor werd betaald. Maar goed, dat moeten de twee tortelduifjes delen, dat dan weer wel. Sting Toch gaat de prijs voor allerduurste reguliere ticket ooit verkocht naar Sting. Voor het concert te eren van zijn zilveren jubileum en 60e verjaardag, in New York, werden de ticketprijzen opgedreven tot maar liefst 1000 euro - en dan tellen we nog geeneens de tickets op de zwarte markt mee. Daar kregen de fans dan wel liedjes uit de afgelopen vier decennia voor, zowel van Sting zelf als van zijn tijd bij The Police.

0   0   0   0   0

Eagles of Death Metal zijn U2 dankbaar

De Eagles of Death Metal stonden maandagavond voor het eerst sinds de aanslagen in Parijs weer op het podium in de Franse hoofdstad. De mannen voegden zich op het podium bij U2, die zondag en maandag een concert gaven in de stad. Via Facebook bedanken de mannen hun collega's. We want to offer our heartfelt thanks and appreciation for everything our brothers in U2 did for us in the aftermath of... Posted by Eagles Of Death Metal on maandag 7 december 2015 Lees ook: Interview Eagles of Death Metal over Bataclan online "We willen onze oprechte dank en waardering uitspreken voor alles wat de mannen van U2 voor ons hebben gedaan na de aanslagen op 13 november. Ze hebben ons eraan herinnerd dat slechte mensen nooit een dag vrij nemen en dat moeten wij rock-'n-rollers ook niet doen en dat zullen we ook nooit doen", aldus de mannen van Eagles of Death Metal die op 13 november in het onder vuur genomen Bataclan-theater speelde.   "We zijn dankbaar dat we dankzij U2 al zo snel naar Parijs terug konden keren", luidt het statement. "Bedankt aan Bono, The Edge, Larry en Adam. En aan hun geweldige management, aan Frankrijk en aan iedereen in deze wereld die laat zien dat liefde, muziek en vreugde angst en terrorisme kunnen verslaan."    

0   0   0   0   0

Bedrijf Star Wars werkt mee aan musical Sky

Wie vanaf april de 3D-techniek van de musical Sky in Amsterdam bewondert, ziet het werk van een bedrijf dat ook de techniek voor de nieuwe Star Wars-film levert. Sky gaat op 3 april in Theater Amsterdam in première en is de opvolger van de megatoneelproductie Anne (Frank, red.). Mega moet ook Sky weer worden. Daarom is een 3D-vorm bedacht die op musicalgebied qua grootte en techniek niet eerder in de wereld te zien was. Meidengroep K3 speelde in 2011 al wel in een 3D-musical, Alice in Wonderland. Dat was razendknap, maar iets eenvoudiger. 3D-droom Theaterproducent Imagine Nation, van Robin de Levita die de draaischijf van Soldaat van Oranje bedacht, vond in het Poolse bedrijf Platige Images uit Warschau een partner om de 3D-droom te laten uitkomen. Tijdens een perslunch maakte regisseur Bobby Boermans maandag bekend dat hij één keer per week op het vliegtuig naar Polen stapt. Daar volgt hij de voortgang van wat straks een adembenemende voorstelling moet worden. Lees ook: Eerste filmpremière in Theater Amsterdam De Polen zijn bepaald geen 3D-amateurs. Als volgende week wereldwijd de film Star Wars: The Force Awakens in de bios te zien is, kun je je vergapen aan wat Platige Images heeft gemaakt. Bobby Boermans is tv- en filmregisseur (Nieuwe Buren, APP) en maakt zijn debuut op musicalgebied. De 34-jarige geeft toe dat hij enkele slapeloze nachten heeft gehad. „Dan gaat het vooral om de vormgeving waarmee ik nu met de Polen werk. 3D wordt geweldig, maar het moet wel ergens op slaan natuurlijk.”   Sky bevat voor ongeveer de helft nummers van Marco Borsato, geschreven door John Ewbank en vooral te horen op het album Zien. Zo wordt Afscheid Nemen Bestaat Niet (clip hierboven) bijvoorbeeld een prominente song. Ewbank is ook verantwoordelijk voor het nieuwe werk dat in de musical te horen is. Het onafscheidelijke duo is bij zo veel mogelijk audities aanwezig. Borsato en Ewbank zijn in een voor hen nieuw theaterwereldje beland en, zo meldden zij dinsdag, vinden dat nogal een spannende en uitdagende gelegenheid. Tienerproblemen De musical vertelt het verhaal van Sky, een meisje van 16 dat wordt geconfronteerd met de complexe problematiek van een tiener. In een droomwereld krijgt ze kans af te rekenen met de dilemma’s uit het dagelijks leven.

0   0   0   0   0

Prijs voor 'toevallige' Nederlandse surfdocumentaire

PAUL, een Nederlandse surfdocumentaire, is op het Deense Film Festival Danish Adventure met de prijs voor beste korte film bekroond. Dit laat producente Jamillah van der Hulst dinsdag weten. En dat terwijl het helemaal niet de bedoeling was dat deze film gemaakt zou worden.  Lees ook: Moppentappende giraffe wint filmfestival Toevalligheden Van der Hulst en regisseurs Victor van Vloten en Robert van Wingerden vlogen in eerste instantie naar Zuid-Afrika voor een documentaire over boksen in een gevangenis. „Door omstandigheden konden we daar niet meer filmen en moesten we opnieuw brainstormen over wat nou typisch Afrika is. We kwamen uit op surfen en de townships”, vertelt de producente. De drie gingen vervolgens op zoek naar een stichting die surflessen aan straatkinderen in Kaapstad geeft en kwamen uit bij SAVE Foundation. „De organisatie heeft ons voorgesteld aan twee van hun beste surfers, waaronder Paul. En zo is het balletje gaan rollen.” Paul is Paul Hoofdrolspeler Paul (13) uit de sloppenwijk Dunoon in Kaapstad droomt ervan om surfer te worden. Maar omdat die droom daar moeilijk te verwezenlijken is, schiet de foundation hem te hulp. „Die geeft Paul surfmaterialen, zorgt voor lessen en een lift naar de zee. De organisatie haalt hem buiten zijn wijk op, omdat het erbinnen te gevaarlijk is. Waarom dat zo gevaarlijk is, staat centraal in onze korte film”, aldus Van der Hulst.  Lees ook: Obama neemt het op voor homo's in Afrika Doel documentaire Het doel is nu om het bijzondere verhaal van Paul te vertellen. „Wij willen met deze documentaire kinderen die in barre omstandigheden leven, stimuleren een droom te hebben en net zoals Paul door te zetten, op een positieve manier.” Kinderen uit de omgeving van Paul zullen de korte film vrijdag voor het eerst op het Wavescape Surf Film Festival in Kaapstad zien, waar hij door genomineerd is. De voice-over is ingesproken door Robby Naish, een internationale surflegende. Lees ook: Surfen in hartje Rotterdam stap dichterbij Hieronder de trailer van PAUL.       

0   0   0   0   0

Chris Hemsworth wil meer serieuze rollen spelen

Actieheld Chris Hemsworth waagt met de film In the Heart of the Sea de stap naar drama. Want hoe leuk hij Thor ook vindt, hij wil deze Marvel hero niet zijn hele leven blijven spelen, zo vertelt hij tijdens een interview met Metro. Het eerste dat opvalt als Chris Hemsworth de hotelkamer binnenkomt, is zijn lengte. De 32-jarige Australiër is met zijn 1.91 meter opvallend lang voor een acteur; de meeste zijn een stuk kleiner. Maar Hemsworth is met zijn gespierde biceps, blonde haren en strakke kaaklijn sowieso een opvallende verschijning. Tel daar zijn sexy Australische accent en ietwat hese stemgeluid bij op, en het mag geen verrassing zijn dat deze man tot ’s werelds meest gewilde acteurs van het moment behoort. Lees ook: Chris Hemsworth bloedchagrijnig door afvallen In het chique Londense hotel Claridges staat hij vandaag de pers te woord over zijn nieuwste, en vierde grote film dit jaar, In The Heart of The Sea. Hierin speelt hij, hoe kan het ook anders, een heldhaftige walvisvaarder met het hart op de juiste plaats. De rol in dit zeemansdrama lijkt hem op het sixpack geschreven en dat is ook niet zo gek: hij gaf het script zelf aan regisseur Ron Howard, met wie hij in 2013 de racefilm Rush had opgenomen. Script „Ron zei dat hij nog wel een keer met mij samen wilde werken en dat ik, als ik wat leuks wist, vooral naar hem toe moest komen. Toevallig had ik net van mijn agent het script van In The Heart of The Sea gekregen, dus ik kon hem direct een voorstel doen. Toen kon hij niet meer terug!”, zegt de acteur lachend. Toch was het voor Hemsworth ook belangrijk dat hij eens een rol in een serieus drama zou gaan spelen. Dankzij zijn doorbraak in Hollywood als superheld Thor en daaropvolgende hoofdrollen in onder meer The Avengers en Snow White and The Huntsman, kleeft er nogal een actiehelden-imago aan hem en daar wil hij eigenlijk wel vanaf, vertelt hij. Thor „Begrijp me niet verkeerd, want ik hou van Thor, maar ik wil die rol niet voor altijd blijven herhalen. Ik wil daar andere dingen naast doen. Rollen die meer gericht zijn op het karakter dan op het fysiek, en waarin ik niet word opgeslokt door special effects, maar er alledaags uit kan zien”, zegt hij terwijl hij illustratief aan de mouw van zijn witte t-shirt trekt. Lees ook: Chris Hemsworth is Sexiest Man Alive Een genre dat hem zeker zal liggen, is comedy. Wie op YouTube de filmpjes bekijkt van Hemsworth’s gastoptreden in de Amerikaanse sketchshow Saturday Night Live, kan niet ontkennen dat er een komisch talent schuilt in deze mooiboy from Down Under. Met Ghostbusters gaat hij volgend jaar al een beetje die kant op, maar ook nieuwe Thor- en Huntsmanfilms lijkt een echte comedy nog niet op de planning te saan, maar: „Ik vond SNL heel leuk om te doen, dus wie weet binnenkort”, grinnikt hij geheimzinnig.   In the Heart of The sea: Walvis wil wraak In the Heart of The sea vertelt het waargebeurde verhaal van walvisvaarder The Essex, die in 1820 wordt aangevallen door een reusachtige walvis. Het lijkt erop dat het beest wraak wil nemen voor zijn gedode familieleden. Wanneer het schip zinkt, moet de bemanning onder leiding van eerste matroos Owen Chase (Hemsworth) proberen te overleven. Maandenlang dobberen ze in kleine bootjes op zee terwijl ze worden blootgesteld aan barre weersomstandigheden en extreme honger. In the Heart of the Sea is een film van Oscar-winnaar Ron Howard (A Beautiful Mind). Het verhaal zou de inspiratie zijn geweest voor het wereldberoemde boek Moby Dick. In The Heart of The Sea draait vanaf deze week in de bioscoop

0   0   0   0   0

Saint West is verboden in Nieuw Zeeland

Waar velen hun geld hadden gezet op South of misschien wel East West, heeft de jongste telg van Kim en Kanye West-Kardashian de naam Saint meegekregen. Een naam die, net als die van zijn zus North West twee jaar geleden, een hoop stof doet opwaaien. En dat is niet zo gek, want ‘Heilige’ is natuurlijk ook niet bepaald een standaard naam voor een kind. Sterker nog, als Kim en Kanye in New Zeeland hadden gewoond dan was de naam Saint niet eens goedgekeurd door de burgerlijke stand. Het land hanteert volgens de krant New Zealand Herald een lijst met niet aanvaardbare namen en Saint prijkt daar, net als bijvoorbeeld Messiah, Christ, Bishop en Lucifer, op. Namen die een rang of titel vertegenwoordigen mogen simpelweg niet.   Waarom het beroemde glamourkoppel hun pupil de naam Saint heeft gegeven, is officieel nog niet bekend. Maar insiders weten zeker dat de naam een verwijzing is naar de manier waarop Kim zwanger is geworden. Dat ging namelijk niet zonder slag of stoot en toen het dus uiteindelijk wel lukte, kon dat niet anders dan een teken ‘van boven’ zijn. Anderen denken overigens dat vader Kanye de doorslag heeft gegeven. Zijn grootheidswaanzin leidde eerder tot een album met de naam Yeezus en de song I am God. Lees ook: Kanye West in 7 bijzondere uitspraken Het web loopt inmiddels over van grapjes over Saint en zijn bijzondere naam. Zo vinden mensen het opmerkelijk dat Saint Saint heet, aangezien de ex-vriend van Kim gebasketbald heeft voor club The Saints. Het zal zijn ouders hoogstwaarschijnlijk worst zijn. Zij hebben, zoals zo vaak, het wereldnieuws weer op zijn kop weten te zetten door het plaatsen van één simpele post op Instagram. Het kiekje  - met vier emoji’s die duidelijk het gezin West-Kardashian moeten voorstellen - kreeg binnen een paar uur al 1 miljoen likes. De naam Saint West heeft op google inmiddels al meer dan 2 miljoen hits. Dat had het stel waarschijnlijk niet gehaald met een Paul of Thomas West… via GIPHY  

0   0   0   0   0

Met Beauty and the Beast even weg van de ellende

De Disneymusical Beauty and the Beast gaat zondag in première in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Op weg naar die première komen de hoofdrolspelers aan het woord. Deel 2: Loeki Knol (Hamelen, Annie), oftewel mevrouw Theepot. Wat voor dame Theepot gaan we zien? Een warmhartige zorgzame vrouw, die net als de overige personeelsleden van het kasteel betoverd is en versteent. Als extra zorg heeft ze haar kind, die een theekopje wordt. Ze is als de dood dat ze haar kind gaat verliezen. Hoe kwam men eigenlijk bij jou uit? Ik heb rollen gespeeld bij Albert Verlinde. Hij ging naar Stage Entertainment en ik ging mee. Men vraagt me wel vaker voor een rol van een goed en lief mens, haha.   Wat was jouw kennismaking ooit met Beauty and the Beast? Ik zag tien jaar geleden de versie met Chantal Janzen. Toen zag ik het prachtige verhaal, dat schoonheid van binnen zit. Ik vind het thema helemaal van deze tijd, in zo’n oppervlakkige wereld als waarin we leven. Veel mensen zullen komen kijken, maar voor wie over de streep moet worden getrokken: waarom moeten zij deze musical zien? Je komt door verhaal, muziek en decors even helemaal los van het hedendaagse bestaan, van IS en allerlei andere wreedheden. Wie is voor jou een beauty en wie een beast? Die bestaan voor mij niet. Elk beest heeft wel iets goeds en elk goed persoon heeft wel wat mindere kantjes. Zo zal ik zelf ook iets van een beauty en iets van een beast hebben.   Lees ook: Beest van Beauty and the Beast is geen rotzak  

0   0   0   0   0

Albert Verlinde vindt Anouk in TVOH aanwinst

Albert Verlinde  vindt dat John de Mol Anouk dankbaar mag zijn dat de zangeres als coach meedoet aan The Voice of Holland. Dit zegt hij in TROS Kompas. Lees ook: Ali B neemt het op voor TVOH-kandidaat Melissa Hoewel Anouk bij veel kijkers niet geliefd is, vindt Albert Verlinde de zangeres een goede aanwinst als coach in The Voice of Holland. Verlinde merkt dat er veel meer leeft rondom het programma dan vorig jaar en volgens hem heeft dat alles te maken met Anouk. „John de Mol  mag Anouk dankbaar zijn, want door haar is er een nieuwe, spannende factor aan het programma toegevoegd”, zegt Verlinde in het interview. Bovendien vindt Verlinde dat Anouk het programma realistischer maakt. „Hebben haar medecoaches Marco, Ali B en Sanne nogal eens de neiging er een heel circus van te maken met sprongetjes, vreugdedansjes en uitzinnige kreten, Anouk zit als een muzikale Cleopatra in haar stoel.”     

0   0   0   0   0

Eerste beelden Wie is de Mol meteen al verdacht

In aanwezigheid van de pers en presentator Art Rooijakkers hebben de deelnemers aan Wie is de Mol 2016 maandag alvast naar de allereerste aflevering van 'hun' seizoen kunnen kijken. De leader van het programma is echter ook voor het grote publiek beschikbaar gemaakt en dus kan het grote speculeren nu echt beginnen. Susan Visser „Is dat de stem van Susan Visser?", vragen de makers van fanblog De Tunnelvisie zich bijvoorbeeld al af na het zien van de openingsbeelden. Mensen die het filmpje op YouTube bekijken, zien al verdachte zaken met kaartjes die voor deelnemers in beeld verschijnen. Anderen vinden het weer opvallend om te zien hoe alle deelnemers zichzelf al in de leader verdacht proberen te maken. Zie jij ook iets verdachts? Laat het ons dan vooral weten!   Tijdens deze perspresentatie liet Art Rooijkakkers overigens weten dit jaar met de allerbest voorbereide mol ooit van doen te hebben gehad. De deelnemers van dit seizoen zijn Airen Myléne, Annemieke Schollaardt, Cécile Narinx, Ellie Lust, Klaas van Kruistum, Marjolein Keuning, Remy van Kesteren, Rop Verheijen, Taeke Taekema en Tim Hofman. Zij reisden af naar de Dominicaanse Republiek.  Lees ook: Wie is de Mol? 2016: dit zijn de kandidaten Het nieuwe seizoen is vanaf zaterdag 2 januari te zien. Inderdaad, niet langer de donderdag, maar de zaterdag is de dag waarop het programma wordt uitgezonden.     

0   0   0   0   0

Tv-zender #First voor het eerst live

#First, de jongste tv-zender van Nederland, zendt maandag de eerste uitzending uit. Wij spraken alvast met Youtuber en presentator van de nieuwe zender, Veras Fawaz.   Zenuwachtig is Fawaz niet, hij heeft er vooral „ontzettend veel zin in.” De Youtuber weet nog als de dag van gisteren dat hij een sms’je naar TMF kon sturen en dat dan vervolgens op de televisie voorbij zag komen: „Daar werd verder niets mee gedaan, maar het hele gegeven dat mijn bericht op de televisie was te zien, vond ik zo ongelooflijk tof,” Lees ook: 12 miljoen dollar voor YouTube-ster PewDiePie Anders dan andere  „Dat is ook waar #First zich mee onderscheidt van andere televisieprogramma’s, er is namelijk veel meer ruimte voor de kijkers. De makers van de nieuwe zender, voornamelijk Youtubers, zijn heel toegankelijk. Daardoor hebben kijkers veel invloed op het verloop van de programma’s”, aldus Fawaz. „YouTube is populair, omdat je direct in contact komt met de maker van een video”, zegt de presentator. „Maar wij Youtubers vinden het medium televisie nog best wel bijzonder. De hedendaagse programma’s zijn vaak alleen heel suf. Met deze nieuwe zender en programma’s hopen we de leeftijdscategorie (12-17) die bijna geen televisie meer kijkt, met #First weer voor de tv te krijgen. Er is daar veel meer ruimte voor interactie”, vertelt het multi-talent. Inhoud programma Veras legt uit hoe een uitzending er ongeveer uitziet: „In een liveshow komen allerlei onderdelen aan bod. Je hebt bijvoorbeeld een cadeau thuis gestuurd gekregen, stuurt het naar ons op en kijkers mogen beslissen hoe we het kapot gaan maken. We maken een selectie van voorwerpen die je mag gebruiken en in een chatscherm rechtsbovenin kunnen de kijkers dan losgaan.” Lees ook: YouTube Red: betalen voor reclamevrij YouTube Reclames In plaats van dat adverteerders met commercials bij #First aankomen, wil de jonge zender de reclames zelf maken, geheel in eigen stijl. „Een reclame moet namelijk spontaan en leuk zijn om naar te kijken”, sluit Fawaz af. De eerste uitzending van #First is maandag om 15:30 uur te zien op kanaal 13 van Ziggo. Maak hier alvast kennis met de talenten van #First.  

0   0   0   0   0

Serious Request 2015: Typhoon zingt themanummer

Het themanummer van Serious Request 2015 is bekend gemaakt. Het nummer heet Niet Weglopen! en is van Typhoon. Dat is maandag bekendgemaakt in het radioprogramma van Giel Beelen. Empowerment Het nummer is vanaf maandag verkrijgbaar. De opbrengsten gaan naar 3FM Serious Request 2015. "Het zou zo mooi zijn als we naast de noodhulp ook langer blijven om de jongeren te helpen. Uiteindelijk zullen zij het land in geest en arbeid weer moeten opbouwen. Deze track is een empowerment, we laten ze weten dat we er nog steeds zijn!'', aldus Typhoon.   Heerlen Van 18 tot en met 24 december 2015 ontvangt Heerlen het Glazen Huis van 3FM Serious Request. Dit jaar richt de actie zich op kinderen en jongeren in oorlogs- en conflictgebieden. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Tegen betaling zijn verzoeknummers aan te vragen.

0   0   0   0   0

Ed Sheeran speelt show voor 2 dollar, niemand komt

Voor een concert van de Bricd Ed Sheeran moet je doorgaans aardig wat euro's neerleggen. Maar wat nou als je een privé concert van de zanger kon meemaken, voor slechts 1,80 euro? Klinkt ongelooflijk natuurlijk. En dat is precies wat nietsvermoedende voorbijgangers vrijdag dachten. Gordijn De radio-dj's Hamish en Andy hadden voor hun programma een goede stunt bedacht. Ze hadden namelijk Ed Sheeran uitgenodigd een deuntje te komen spelen, speciaal voor de liefhebbers. Alleen, de zanger zat achter een gordijn en was in eerste instantie niet te zien. De dj's vroegen voorbijgangers op straat of ze voor slechts twee dollar een concertje van de zanger wilde zien, alleen niemand zag het zitten, zo schrijft Mashable. Niemand geloofde natuurlijk dat het écht de zanger was die zich achter het gordijn bevond.   Lees ook: Ex-dakloze Ed Sheeran verdient 88.000 euro per show Uiteindelijk duurde het ruim twee uur voordat één koppel het aandurfde om een kijkje te nemen. Zij kregen voor weinig geld een exclusief optreden. Toen het woord zich verspreidde dat het echt om de Engelse zanger ging, liep het wel opeens storm en waren de kaartjes niet aan te slepen.

0   0   0   0   0

Waarom Adele geen kans maakt op een Grammy

Ze breekt record na record, maar een Grammy Award voor haar album 25 zit er dit jaar niet in voor Adele. De 27-jarige Britse is de grote afwezige op de lijst met nominaties voor de prestigieuze muziekprijzen, die verder wordt aangevoerd door Kendrick Lamar en Taylor Swift. Zij maken met respectievelijk 11 (Lamar) en 7 (Swift) nominaties zelfs kans op een heuse prijzenregen. Natuurlijk is er een reden dat Adele ontbreekt op deze lijst der genomineerden, en dat is niet omdat de organisatie haar is vergeten of boycot, maar omdat haar album simpelweg niet in de juiste periode is uitgebracht. Lees ook: Album Adele in bijna elk land op nummer 1 De liedjes en albums die wel meedingen naar de prijzen, zijn allen tussen oktober 2014 en september 2015 in de verkoop gegaan. Aangezien Adele’s 25 pas in november in de schappen lag, mag zij deze ronde niet meedoen. Pas in 2017 weet Adele daarom of zij met haar nieuwste plaat kans maakt op een gouden grammofoon. Prijzenkast Niet dat de 27-jarige zangeres niet weet hoe deze glanzende apparaten eruitzien. Ze heeft er zelfs al een heel zootje thuis staan; 10 stuks, om precies te zijn. De laatste pakte ze vorig jaar mee voor haar vertolking van Skyfall, de soundtrack van de gelijknamige James Bondfilm. De Grammy’s worden in Los Angeles uitgereikt op 15 februari 2016. Misschien dat Adele dan wel even langskomt voor een gastoptreden? Bekijk HIER de volledige lijst van genomineerden.

0   0   0   0   0

Gordon krijgt datingshow bij RTL

Gordon stopt dan misschien met zingen, maar op televisie zijn we nog lang niet van hem af. In het SBS-programma Thuis op zondag verklapt hij dat hij in samenwerking met RTL een datingshow gaat maken: Goor zoekt man. Lees ook: Teleurgestelde Gordon stopt met zingen In het programma gaat Gordon op zoek naar een nieuwe vriend. „Er is geen hond die tegen me aanpist, dus doen we het maar via een tv-programma”, grapt Gordon bij Thuis op zondag. „Mijn leven is niet over rozen gegaan wat de liefde betreft. Ik denk ook heel eerlijk dat je dat niet via en tv-programma gaat vinden, maar you never know.”   Gordon is op dit moment single, hoewel hij wel samenwoont met zijn ex-vriend Patrick de Bruijn. „Pat’s huis werd verbouwd en toen verbleef hij een tijdje bij mij. Het was zo gezellig. We hebben elf jaar een relatie gehad, dus toen dachten we: ‘Waarom worden we geen roommates?’ Anders zit ik ook maar alleen in dat grote huis. Onze vriendschap is veel meer waard dan een relatie.” Wanneer het programma van Gordon op de buis komt, is nog niet bekend. 

0   0   0   0   0

Beest van Beauty and the Beast is geen rotzak

De Disneymusical Beauty and the Beast gaat zondag in première in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Op weg naar die première komen de hoofdrolspelers aan het woord. Deel 1: Edwin Jonker (Sister Act, Dreamgirls), the beast. Wat voor beest gaan we zien? Mensen denken al snel aan monster en een bad guy. Maar het is meer een tragisch figuur die een fout heeft gemaakt en daardoor veel over zich heen krijgt. Hij voelt zich van binnen heel anders dan dat hij er uit ziet. Dat probeer ik meer te benadrukken dan het monster. Het is geen rotzak hoor. Hoe lang zit je dagelijks in de schmink? Ongeveer anderhalf uur. Dat was geen reden om aan de rol te twijfelen hoor, haha. Wat was jouw kennismaking ooit met Beauty and the Beast? De tekenfilm jaren geleden. Dat zit meteen in het collectief geheugen. Zelfs mensen die het nog nooit gezien hebben weten dat het over een betoverd kasteel gaat en dat het een liefdesverhaal is. Heb je Stanley Burleson tien jaar geleden als beast gezien? Nee, maar ik mag hem altijd bellen. En, al gedaan? Nee, wel toevallig gesproken. Hij adviseerde me bij deze rol mijn huid goed te blijven verzorgen, dus het was een tip van cosmetische aard. Foto: Roy Beusker Veel mensen zullen komen kijken, maar voor wie over de streep moet worden getrokken: waarom moeten zij deze musical zien? Waanzinnige muziek, goede acteurs, tijdloos liefdesverhaal en er is een nieuwe generatie publiek die het tien jaar geleden niet heeft kunnen zien. Zelf ben ik niet de allergrootste Disneyfan, maar dit vind ik een prachtige familievoorstelling. Wie is voor jou een beast? Ik stoor me aan opportunisten. Politici die iets zeggen om stemmen te winnen, terwijl ze weten dat de waarheid veel ingewikkelder ligt, vind ik beestachtige leugenaars. En een beauty? Dat mag een man ook zijn, toch? Ik heb gelezen over een Italiaanse arts die op Lampedusa al twintig jaar vluchtelingen op hun gezondheid checkt. Zonder enige betaling, zonder oordeel. Hij vindt zichzelf niet geweldig, maar vindt het zijn plicht. Dat vind ik nou een beauty.  Lees ook: Anouk Maas speelt hoofdrol in Beauty and the Beast Hieronder zie je het optreden van de huidige cast, afgelopen zomer tijdens de Musical Sing-a-Long:    

0   0   0   0   0

Madonna laat fans in Ziggo Dome wachten

Madonna maakt zichzelf niet geliefd bij haar Nederlandse fans. De zangeres stond zaterdag en zondagavond in de Ziggo Dome met haar Rebel Heart tour, maar begon twee keer veel te laat. Lees ook: Madonna niet zo bij de tijd (maar ze maakt het goed) Je bent een diva of je bent het niet. Madonna valt in de eerste categorie. De zangeres stond zaterdag 5 en zondag 6 december in de Ziggo Dome met haar Rebel Heart tour. De concerten waren uitverkocht, maar de Queen of Pop vindt het geen probleem om haar fans te laten wachten: beiden avonden betrad ze veel te laat het podium. Zelfs de Ziggo Dome  bericht zondag rond 21.45 uur op hun Twitterpagina dat het nog even gaat duren voordat de zangeres het podium opkomt. Concertorganisatie Mojo had de fans al gewaarschuwd: omdat Madonna af en toe de gewoonte heeft om haar publiek te laten wachten, raadde de organisatie bezoekers aan om met de auto te komen. Zaterdag betrad Madonna ruim een uur te laat het podium. Hoelang de fans zondag moesten wachten is nog niet bekend: rond 22.00 uur is het podium nog altijd leeg. Bezoekers van het concert reageren teleurgesteld op Twitter.                 UPDATE: Madonna betrad uiteindelijk beide avonden om 22.10 uur het podium in de Amsterdamse Ziggo Dome.

0   0   0   0   0

Selena Gomez zoenend gespot met One Direction-lid

Weer een romance tussen een bekende ster en een lid van One Direction: Selena Gomez en Niall Horan zijn zoenend op een feestje gespot. Dit meldt Us Weekly op hun website. Lees ook: Selena Gomez wil Justin Bieber nooit meer terug De roddels over een romance tussen Zayn Malik (ex-lid van One Direction) en model Gigi Hadid zijn eindelijk bevestigd door Gigi’s moeder Yolanda Foster, maar denk maar niet dat we klaar zijn met liefdesnieuws over de boyband. Het lijkt er namelijk op dat er iets moois opbloeit tussen Selena Gomez (het ex-liefje van Justin Bieber) en bandlid Niall Horan. Bronnen vertellen aan Us Weekly dat Selena en Niall vrijdagavond beiden op een verjaardag waren en daar zoenend gespot zijn. „Ze waren middenin de club aan het zoenen. Iedereen kon het zien”, aldus een ooggetuige. Een andere aanwezige bevestigt dat Niall en  Selena los van elkaar aankwamen in de club en dat de twee erg close waren. „Selena en Niall gingen samen weg. Ze greep zijn arm vast op weg naar de uitgang en bleef hem vasthouden.” Justin jaloers? Smeuïg detail: Justin Bieber plaatst vandaag een throwback foto met Selena Gomez op zijn Instagram. Toeval, of is dit een jaloers momentje van de populaire zanger?    

0   0   0   0   0

Laatste wens terminale K3-fan gaat in vervulling

De doodzieke Tess Van de Pol uit het Belgische Ravel wil maar één ding: naar een concert van K3 gaan. Het meisje heeft echter niet lang meer te leven en kaartjes zijn duur, en dus riepen haar ouders de hulp van Facebook in. Afscheid De kleine Tess vecht al drie jaar tegen leukemie, en dit jaar kregen haar ouders te horen dat de 4-jarige niet lang meer te leven heeft. ,,En dan krijg je te horen dat je moet beginnen met afscheid nemen”, schrijft moeder Anouk op Facebook,. ,,SuperTessje gaat de strijd niet winnen deze keer. Ik ben vol ongeloof." En dan krijg je te horen dat je moet beginnen met afscheid nemen....SuperTessje gaat de strijd niet winnen deze... Posted by Anouk Verheijen on donderdag 26 november 2015 Droom Tess krijgt de komende tijd chemopilletjes waar ze niet zo veel last van heeft, en dus willen haar ouders er alles aan doen om haar dromen uit te laten komen. Naar een concert van K3 gaan is daar één van, maar alle concerten zijn voor dit jaar uitverkocht. En dus doet Anouk een oproep op Facebook. Lees ook: Volwassen fans eisen k3-jurkje in hun maat Gelukt En het werkt! Moeder Anouk plaatste zaterdag goed nieuws op haar pagina: ,,We kunnen bij dezen laten weten dat SuperTess naar een show van K3 zal gaan!” Hoe ze aan de kaartjes zijn gekomen is niet bekend, maar volgens de krant Het Nieuwsblad zouden vrienden van Anouk zich tot Studio100 hebben gewend. Veel plezier Tess! We kunnen bij deze laten weten dat SuperTess naar een K3 show zal gaan!!  Posted by SuperTess on zaterdag 5 december 2015

0   0   0   0   0

Gordon maakt het goed met cabaret De Kwis

Gordon heeft anderhalf jaar nadat hij uit woede niet kwam opdagen bij De Kwis, alsnog acte de présence gegeven in het VARA-programma. Zaterdagavond dook hij op tijdens een item dat ging over de beëindiging van zijn eigen zangcarrière. In de show bezongen cabaretiers Niels van der Laan en Jeroen Woe op de melodie van Gordon’s hit Never Nooit Meer hun blijdschap over dat er in 2016 een einde komt aan Gordon als zanger. Een bericht dat Goor vorige week zelf naar buiten bracht. „Maar we zijn blij, we zijn bevrijd want zijn gezang is eindelijk over”, zongen ze. Maar halverwege het nummer stapte Gordon zelf ten tonele en zong ’Never Nooit Meer, nou, dat dacht je maar!”. Lees ook: Gordon verdwijnt mogelijk ook van de buis Het moment was er eentje voor in de boeken, want in 2014 zou Gordon al eens te gast zijn in het programma, maar zegde toen een paar dagen van tevoren af. Dit omdat hij boos was over een grap die er over hem gemaakt was. Omdat er geen nieuwe gast meer geregeld kon worden, zat presentator Paul de Leeuw uiteindelijk naast een kartonnen plaat van Gordon. Destijds liet De Leeuw al weten dat Gordon zijn actie graag eens goed zou willen maken. Dat is nu gelukt. Zelf was Gordon ook blij met het optreden. Op Facebook schreef hij: „Tja als je geen zelfspot meer hebt haha. Briljant die jongens van De Kwis!”

0   0   0   0   0

TV Top 25: gezellige feestmaand-tv

Ouderwetse gezelligheid op de buis scoort deze maand. Neem The Voice of Holland, bijna 2,5 miljoen kijkers. Of De Reünie: richting de 2 miljoen. En daar achteraan zien we in Metro’s TV Top 25 onder meer nog Ik Hou van Holland, Memories en Chantal (Janzen) blijft slapen. Lees ook: Borsato ziet Meeuwis als ideale opvolger The Voice Opvallende cijfers waren er de afgelopen tv-week voor Verslaafd van Peter van der Vorst, Sint en (Paul) De Leeuw en ook voor een film. Casino Royale van James Bond scoorde boven de 1,2 miljoen kijkers, terwijl een film zelden tot nooit in de best bekekenlijst te vinden is. NPO 1 heeft 13 noteringen in Metro's TV Top 25, RTL 4 10 en SBS 6 2. Top 25 (van zondag 29-11 tot en met zaterdag 5-12) 1 Journaal 20.00 uur (zo 29-11, NPO 1) 2.782.000 2 Studio Sport Eredivisie (zo 29-11, NPO 1) 2.749.000 3 The Voice of Holland (vr 4-12, RTL 4) 2.453.000 4 De Reünie (zo 29-11, NPO 1) 1.964.000 5 Ik Hou Van Holland (za 5-12, RTL 4) 1.939.000 6 Floortje Naar Het Einde Van De Wereld (wo 2-12, NPO 1) 1.936.000 7 Radar (ma 30-11, NPO 1) 1.867.000 8 Goede Tijden, Slechte Tijden (ma 30-11, RTL 4) 1.860.000 9 Memories (ma 30-11, NPO 1) 1.735.000 10 Chantal Blijft Slapen (do 3-12, RTL 4) 1.729.000 11 TV Show (zo 29-11, NPO 1) 1.680.000 12 Hunt (wo 2-12, NPO 1) 1.587.000 13 De Wereld Draait Door (ma 30-11, NPO 1) 1.507.000   14 RTL Late Night (vr 4-12, RTL 4) 1.454.000 15 Verslaafd (di 1-12, RTL 4) 1.425.000 16 Half Acht Nieuws (ma 30-11, RTL 4) 1.402.000 17 Hart van Nederland (ma 30-11, SBS 6) 1.285.000 17 Diagnose Gezocht (do 3-12, RTL 4) 1.285.000 19 Ik Vertrek (za 5-12, NPO 1) 1.271.000 20 Film: Casino Royale (zo 29-11, RTL 4) 1.241.000 21 Van der Vorst Ziet Sterren (wo 2-12, RTL 4) 1.215.000 22 Dokter Tinus (ma 30-11, SBS 6) 1.211.000 23 Opsporing Verzocht (di 1-12, NPO 1) 1.208.000 24 Sint en De Leeuw (vr 4-12, NPO 1) 1.193.000 25 Kassa (za 5-12, NPO 1) 1.168.000

0   0   0   0   0

Van Limburgse scholier naar wereld-dj

Hoe je het van scholier schopt tot de beste dj van de wereld. Dat hoopt de Limburgse tiener Nigel van de Meerakker te laten zien met zijn nieuwe YouTube-kanaal. Als dj Nigel Lakefield wil de 16-jarige Limburger de wereld veroveren. Natuurlijk is Van de Meerakker niet de eerste tiener met een YouTube-kanaal, maar wel de eerste die dat samen met een grote televisieproducent doet. Productiehuis Blue Circle, bekend van onder meer RTL Boulevard en RTL Late Night, helpt hem bij het maken van zijn vlogs. „Ik film alles zelf en de mensen van Blue Circle helpen mij volgens met het monteren van de video’s. Als een vlog klaar is, bekijk ik het en bepaal ik zelf of het uiteindelijke resultaat op mijn kanaal wordt gezet”, zegt de jonge plaatjesdraaier. Lees ook: ‘Vloggen is een fulltime baan’ Terug naar toen Helemaal nieuw in de wereld van dj’s is Nigel overigens niet. Op 14-jarige leeftijd won hij al de award voor Beste DJ van Zuid-Nederland. Zo kwam hij ook bij zijn huidige management terecht, die hem vervolgens weer introduceerde bij de tv-producent. „Blue Circle had het idee om een YouTube-kanaal te beginnen waarin het dagelijkse leven en de carrière van een jonge dj vanaf het allereerste begin gevolgd wordt. Via via is het productiebedrijf uiteindelijk bij mij gekomen”, aldus de dj die tegenwoordig draait op grote feesten als Revelation en Castle of Love. Kleine gup in grote dj-wereld „Soms vragen mensen zich af of ik wel echt 16 jaar ben, maar dat is echt zo!”, zegt Nigel lachend. Ondanks zijn leeftijd reageert het soms wat oudere publiek positief op zijn muziek. „Er wordt vaak gezegd dat mijn optredens ‘anders’ en verfrissend’ zijn”, aldus het talent. Dit komt volgens Lakefield doordat hij veel tijd aan de voorbereiding van zijn live sets besteedt en eigen mixen en mash-ups maakt. „Ook denk ik dat ik mij met mijn eigen YouTube-kanaal goed van anderen kan onderscheiden, omdat er nog geen andere jonge Nederlandse dj’s zijn die alles van zichzelf op deze manier laten zien”, vertelt Lakefield. Lees ook: Eerste Nederlandse dj 24/7 gevolgd voor YouTube In de toekomst Behalve muziekliefhebbers, zal ook het grote publiek binnenkort kennis maken met Lakefield: In februari 2016 verschijnt de nieuwe Nederlandse film Fataal, waarin hij onlangs de rol als dj van Martin Garrix heeft overgenomen. Daarna gaat de beginnende dj op tour met Britse dj Mark Homer en rockband The Babys. Met de vlogs hoopt Nigel aan iedereen te kunnen laten zien wat er allemaal achter de schermen in zijn leven als beginnend dj gebeurt. En heeft als „allergrootste droom om de beste dj van de wereld te worden!”

0   0   0   0   0

Jandino Asporaat kent geen grenzen

2015 is nog niet klaar, maar zou toch al wel het jaar van Jandino Asporaat genoemd mogen worden. Je kunt de televisie niet aanzetten of hij spat van het scherm, staat daarnaast in het theater én is vanaf deze week in de bioscoop te zien met de comedy Bon Bini Holland. En iemand als Asporaat speelt niet één rol, maar vijf.  Schakelen „Ik focus me gewoon op dat ene ding dat ik aan het doen ben en daarna schakel ik naar het volgende”, zegt de komiek over zijn drukke bestaan. „Vergelijk het met autorijden: je moet altijd vooruit kijken en handelen naar wat je op dat moment ziet, niet naar wat je vijftig borden geleden gezien hebt.” Lees ook: Jandino Asporaat koopt droomvilla Zenuwen voor de première vanavond zijn er dan ook niet, zegt de professioneel multitasker. „Nee hoor, ik bruis juist van de energie! Het voelt een beetje als kerst, dat je op eerste kerstdag naar beneden gaat en dat er dan cadeautjes liggen. En als ik af ga op de reacties op de trailer, dan gaan mensen deze film gewoon heel erg leuk vinden!” Gerrie Een van de personages uit de film (en ook het RTL 5-programma Dino), de door Asporaat gespeelde Rotterdamse oma Gerrie, is in elk geval al een hit op internet. Zo’n hit dat het filmpje waarin de dikke dame haar dansmoves toont, werd opgepikt door de Amerikaanse comedian Kevin Hart en daardoor een miljoenenpubliek bereikte. LMAO ... Posted by Kevin Hart on maandag 30 november 2015 „Ja, dat is te gek! Het ging de hele wereld over. Alle grote shows in Amerika hebben gedeeld, het is in een week tijd miljoenen keren bekeken. En niemand weet dat ik het ben. Iedereen lacht om deze Rotterdamse oma, maar het is gewoon een bruine gast uit Nederland. Daar geniet ik echt van.” Duitsland En nu Amerika aan de voeten van Gerrie ligt, kan Jandino de Duitse markt gaan veroveren. John de Mol beloofde hem immers een Duitse show als hij vloeiend Duits zou leren spreken. „Mijn Duitse lessen beginnen in januari. Ik geef mezelf een jaar en als ik het dan vloeiend spreek, wil ik de Duitse taal echt begrijpen en de humor snappen. Doorbreken in Duitsland is op zich geen ambitie van mij, want ik geloof niet in grenzen. Als ik op Pluto kan spelen, dan zou ik dat ook doen. Ik denk dat er genoeg mensen zijn die mij daar liever vandaag dan morgen heen zouden zien gaan, haha! Maar ik ga Duitsland wel proberen, want: waarom niet?”    

0   0   0   0   0

Albert Verlinde vindt Anouk in TVOH goede aanwinst

Albert Verlinde  vindt dat John de Mol Anouk dankbaar mag zijn dat de zangeres als coach meedoet aan The Voice of Holland. Dit zegt hij in TROS Kompas. Lees ook: Ali B neemt het op voor TVOH-kandidaat Melissa Hoewel Anouk bij veel kijkers niet geliefd is, vindt Albert Verlinde de zangeres een goede aanwinst als coach in The Voice of Holland. Verlinde merkt dat er veel meer leeft rondom het programma dan vorig jaar en volgens hem heeft dat alles te maken met Anouk. „John de Mol  mag Anouk dankbaar zijn, want door haar is er een nieuwe, spannende factor aan het programma toegevoegd”, zegt Verlinde in het interview. Bovendien vindt Verlinde dat Anouk het programma realistischer maakt. „Hebben haar medecoaches Marco, Ali B en Sanne nogal eens de neiging er een heel circus van te maken met sprongetjes, vreugdedansjes en uitzinnige kreten, Anouk zit als een muzikale Cleopatra in haar stoel.”     

0   0   0   0   0

Eagles of Death Metal staan met U2 in Parijs

De Eagles of Death Metal staan dit weekend weer op het podium in Parijs. De mannen voegen zich zondagavond bij U2 op het podium tijdens hun show in de AccorHotels Arena. Een bron laat aan Billboard weten dat de Eagles of Death Metal, de groep die tijdens de aanslagen in de stad in het onder vuur genomen Bataclan-theater speelde, met U2 het laatste nummer van het concert zullen spelen. Hier zou ook mede-oprichter van de groep, Josh Homme, bij aanwezig zijn. Hij was er niet bij toen de mannen op 13 november in Parijs speelden. Tour De bron meldt ook dat de groep in februari weer verder gaat met hun Europese tour. Tijdens het interview dat de Eagles of Death Metal onlangs gaven, vertelden de mannen dat ze graag weer terug willen naar Parijs om hun show af te maken. Lees ook: Eagles of Death Metal: Liefde overwint het kwaad U2 zou de dag na de aanslagen in Parijs spelen, maar besloot deze concerten toen te verplaatsen. Deze vinden nu op zondag 6 december en op maandag 7 december plaats.

0   0   0   0   0

5 x dit wist je nog niet over Madonna

Madonna staat vanavond en morgen in Ziggo Dome met haar Rebel Heart Tour (bezoekers opgelet: Madge heeft geen horloge). Deze dingen wist jij nog niet over de zangeres: 1 Discipline Toen Madonna vijf jaar oud was, stierf haar moeder, die ook Madonna heette, aan borstkanker. Volgens de Queen of Pop was het een van de zwaarste dingen die ze heeft meegemaakt in haar leven, maar heeft ze haar bikkelharde discipline wel te danken aan die periode. Wel heeft ze altijd last gehad van slaapproblemen, die naar eigen zeggen veroorzaakt worden door de dood van haar moeder. ,,Als ik zes uur per nacht slaap, is dat heel veel’’, zei ze ooit in een interview. 2 Dapper Madonna vertrok op haar negentiende naar New York met slechts 35 dollar op zak. Ze omschrijft het zelf als ‘de meest dappere beslissing uit haar leven’. Ze nam alle baantjes aan die op haar pad kwamen. Zo werkte ze onder andere als serveerster bij Dunkin’ Donuts. Die carrière hield echter niet lang stand; ze werd ontslagen nadat ze jam in het gezicht van een klant had gesmeerd. 3 Drummen Voordat Madonna aan haar solocarrière begon, was ze drummer in een band. In de jaren ’70 ontmoette de zangeres muzikant Dan Gilroy. Hij leerde haar gitaar, drums en keyboard spelen en vervolgens voegde Madonna zich bij de band The Breakfast Club. De eerste jaren nam ze plaats achter het drumstel, maar daarna ging ze doen waar ze écht goed in was: zingen. 4 Goudmijn Madonna, wiens volledige naam Madonna Louise Veronica Ciccone is, kreeg eind jaren ’80 maar liefst 5 miljoen dollar voor een Pepsi-reclame die nooit werd uitgezonden. Ze schoot een commercial van twee minuten met haar toenmalige hit Like a Prayer en een plot waarin werd teruggeblikt op haar kindertijd. Het reclamespotje werd uiteindelijk nooit uitgezonden, vanwege de controverse rondom de videoclip. Voor de liefhebbers staat de commercial wel op YouTube:   5 Ster Bijna elke Hollywood-beroemdheid heeft een ster op de Walk of Fame, maar Madonna ‘The Queen of Pop’ niet. In 1990 was ze een van de uitverkorenen die een ster zou krijgen, maar ze was niet geïnteresseerd en sloeg het aanbod af. En wie nee zegt, komt niet meer in aanmerking. Maar daar lijkt Madge niet wakker van te liggen. via GIPHY

0   0   0   0   0

Vrouw in rolstoel reageert op cover Kylie Jenner

Het is geen schok dat er onlangs weer veel kritiek is geuit op Kylie Jenner, het 18-jarige zusje van Kim Kardashian. Maar deze keer ging het niet om haar vervormde gezicht, of hoe naakt ze op een foto staat. Nee, het gaat erom dat ze de cover van het tijdschrift Interview siert in een rolstoel.  Lees ook: Rolstoelgebruikers zijn woedend op Kylie Jenner En niet zomaar een rolstoel, maar eentje van goud. De tv-persoonlijkheid krijgt bakken kritiek over zich heen omdat mensen niet begrijpen dat een rolstoel beschouwd lijkt te worden als een mode-item, maar ook omdat Kylie er machteloos inzit. Alsof ze een sekspop is.    Eigen versie van de cover  Maar dan is daar Erin, die meer doet dan alleen kritiek uiten op de cover. Erin, die gehandicapt is, heeft haar eigen versie van de cover van Interview gemaakt. „Ik heb mijn best gedaan om een meer authentieke versie van Kylie Jenners Interview-cover te maken, aangezien ik echt gehandicapt ben en in het echte leven een rolstoel gebruik", schrijft ze op haar Tumbl-account.  Lees ook: Modellen in rolstoel over catwalk „Ik kan er nauwelijks voor zorgen dat mensen oogcontact met me maken, laat staan dat ik een covershoot kan binnenhalen. Als in een rolstoel zitten trendy is, dan ben ik al een trendsetter van voor Kylie geboren werd”, maakt Erin haar verhaal af.  

0   0   0   0   0

Man Jennifer Aniston bijna dood op huwelijksreis

Justin Theroux, de man van Jennifer Aniston, heeft zijn huwelijksreis naar Bora Bora ternauwernood overleefd. De 44-jarige acteur vertelde in Live with Kelly and Michael dat hij tijdens een duiktochtje onder water zonder zuurstof zat. „Ik dacht dat het een complot was mij op m’n huwelijksreis om te leggen.” Lees ook: 'Jennifer Aniston in het geheim getrouwd' Justin, die in augustus met Jennifer Aniston trouwde, ging met vrienden duiken nadat hij een dag daarvoor zijn eerste les had gehad. De begeleider sprak nauwelijks Engels, dus communiceren was haast onmogelijk. „Ik zei hem: ik heb dit nog maar één keer gedaan. Maar hij zei: ach, je bent sportief.” Gebruikte zuurstoftank Eenmaal in het water ontdekte Justin dat zijn zuurstoftank al was gebruikt en bijna leeg was. „Ik keek op het metertje en zag dat al in het rood staan.” Het lukt de acteur aanvankelijk niet de begeleider duidelijk te maken dat hij terug naar boven moet. „Dus ik zwem naar m’n vriend, laat hem mijn meter zien en hij denkt: mijn God, je staat op het punt dood te gaan.” Ademnood Toen Justin de begeleider een tweede keer op zijn aanstaande ademnood wees, kreeg hij lucht uit een reservetank. Het wisselen van het mondstuk ging echter niet goed, waardoor de acteur onder water moest ‘hoesten en proesten’. Lees ook: Aniston viel op 'seriemoordenaar' Justin Theroux Eenmaal terug in de boot werd het Justin duidelijk waarom de begeleider de groep niet meteen terug naar boven stuurde. „We waren vrij ver verwijderd van de boot en zwemmen aan het oppervlak kost meer energie dan zwemmen onder water.”

0   0   0   0   0

Eerste teaser Game of Thrones seizoen 6

April 2016 is nog een winter weg, maar HBO heeft toch al een teaser gemaakt van het zesde seizoen van Game of Thrones. Het zijn 41 opwindende secondes, waarin we nog steeds geen antwoord krijgen op de meest gestelde vraag van 2015: leeft Jon Snow nog? Nu populair: Schokkend Game of Thrones haalt beste in fans boven Snow, die in de trailer prominent aanwezig is, verscheen een paar weken terug al op de poster van seizoen 6 van Game of Thrones. Hij kwam in de laatste aflevering van seizoen 5 aan zijn einde.   Gruwelijkheden In de rest van de trailer hoor je de stem van de raaf met drie ogen, die Bran Stark naar de ‘The Wall’ gaat leiden. Ook zijn er een hoop gruwelijkheden te zien uit de afgelopen seizoenen: de onthoofding van Ned Stark, de moordpartij op de Red Wedding, King Joffrey die vergiftigd wordt, Jaime Lannisters afgehakte hand en tot slot de moord op Jon Snow. Seizoen 6 van Game of Thrones wordt pas in april 2016 uitgezonden. Tot die tijd komen er vast nog veel meer trailers voorbij om het lange wachten iets te verzachten.  Bekijk de teaser hier:    

0   0   0   0   0

Gordon verdwijnt mogelijk ook van de buis

De kans bestaat dat Gordon straks niet alleen stopt met zingen, maar ook niet meer op tv televisie te zien zal zijn. De 'mediaman pur sang' denkt er over om na 2018 zijn contract met RTL niet te verlengen. Toekomst Gordon denkt dat zijn toekomst niet in de muziek of op televisie ligt, maar in de horeca. Dat heeft hij laten weten in een interview met BNR Nieuwsradio. „Volgend jaar begin ik met het afscheid nemen van zingen, en televisie loopt tot 2018. Dan moet ik me afvragen of ik dat nog wel wil en leuk blijf vinden. Ik wil mezelf blijven vernieuwen. Op dit moment is Blushing voor mij in elk geval het meest vaste voor de toekomst."  Nu populair: Jamai ziet rol in nieuw seizoen Idols wel zitten Met Blushing heeft de entertainer in ieder geval grootse plannen. In het luchtruim bijvoorbeeld. „Ik zat laatst aan boord van de KLM, en die koffie is echt niet te zuipen. Zelfs als je business class vliegt. Er kan tegenwoordig niet eens een cappuccino gemaakt worden. Kom op, het is 2015! What the fock! Dus ik dacht: Blushing in the Skies. Vind je dat niet een goed idee?"  Begin deze week maakte de oud-marktkoopman, die bekend werd met de hit Kon ik maar even bij je zijn, bekend in 2016 te stoppen met zingen. Er zijn zelfs al twee afscheidsconcerten gepland in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam.  Nu populair: Het succes van Adele in getallen De tv-carrière van de artiest gaat overigens nog volop door. Op dit moment neem hij een nieuw programma over ouderen op met Gerard Joling en woensdag werd bekend dat Gordon samen met Chantal Janzen een groot amusementsprogramma gaat maken voor RTL 4. Tegen 100% NL zei hij: „Het is niet dat wij als een soort Geer en Goor of Knabbel en Babbel op pad gaan. Het is meer een heel groot studioprogramma wat we samen gaan presenteren. Dat is heel erg leuk”.

0   0   0   0   0

Jamai ziet rol in nieuw seizoen Idols wel zitten

De laatste ronde van The Voice start vrijdag. Jamai Loman vangt de talenten op in de RedRoom. In Metro vertelt hij over zijn rol in de show, maar ook over de coaches en Idols. Wat is er anders ten opzichte van vorig jaar? Het grootste verschil is dat we nu met met minder kandidaten dan vorig jaar de liveshows in gaan. Dat betekent dat ik in interviews iets meer de diepte in kan. Wie zijn ze en waarom doen ze mee? Hoe vind jij Anouk als coach? Ik kan heel erg van haar genieten. Ze is wie ze is en houdt niet van ‘sugar coating’. Sommigen vinden haar manier van doen misschien hard of bot, maar de meeste talenten van The Voice draaien al wat langer mee en vinden zoveel eerlijkheid juist fijn. Merk je achter de schermen iets van de spanning die er zou zijn tussen Anouk en Marco Borsato? Nee. Ik moet ook zeggen dat het nogal opgeblazen wordt, hoor. Ze hebben een andere mening, maar praten wel gewoon met elkaar. Marco gaat na dit seizoen wel weg. Heb jij een voorkeur voor wie zijn plekje kan innemen? Wat ik heel leuk zou vinden, is als Barry Hay van Golden Earring het gaat doen. Hij is een echte oude rot in het vak, maar staat nog wel die Ziggo Dome te rocken. Hij heeft bovendien veel van de wereld gezien. Zijn komst zou het programma nog meer uitgesproken maken. Lees ook: Marco vertrekt: wie neemt zijn rode stoel over? Jouw springplank Idols komt terug, wat vind je daarvan? Heel leuk! Vooral omdat het weer een open auditie is. Iedereen kan komen. Ook mensen die niet heel goed zijn. Het is een leuke tegenhanger van The Voice, waarin alleen de allerbesten te zien zijn. Is er een rol voor jou in het programma? Als er een passende rol voor mij is, dan zou ik dat wel leuk vinden. Misschien in de begeleiding van de deelnemers. Daarvoor zou ik absoluut paraat staan. Als jurylid ook wel, maar alleen als ik daar mijn eigen kleur aan kan geven. Afzeiken zit niet in mijn aard. Lees ook: Idols: zit Nederland daar nog wel op te wachten? Zou je zelf terug willen in de muziekbusiness? Misschien wel. Als dat moment goed voelt, zal ik zeker de gok wagen. Maar eerst ben ik druk met The Voice en vanaf januari de programma’s Zeesterren en Weet ik Veel. The Voice of Holland-Live is elke vrijdag om 20.30 te zien bij RTL 4 Jamai Loman wordt in 2003 de eerste winnaar van Idols. Hij is dan pas 16 jaar. Na twee jaar in de muziekindustrie maakt hij de overstap naar het theater. Hij speelt onder meer in de musicals Les Miserables, The Wiz en Joseph and the Amzing Technicolor Dreamcoat. Sinds 2009 presenteert hij ook verschillende programma’s bij RTL 4.

0   0   0   0   0

Wachtrij tot Berlijn (655 km) voor Ziggo-shows Adele

Kaartjesverkoper Ticketmaster laat via Twitter weten dat er vrijdagochtend een wachtrij van Amsterdam tot Berlijn was voor de twee concerten van Adele in de Amsterdamse Ziggo Dome. „Dat is 655 kilometer”, aldus het bedrijf in de tweet. Eén Ziggo Dome zou met ongeveer 26 kilometer aan mensen gevuld kunnen worden.    25 keer Organisator Mojo maakte vrijdag, kort nadat de kaartjes voor beide shows binnen half uur de deur uit waren, bekend dat Adele voor twee extra shows in de Ziggo Dome is geboekt. De data van die concerten zijn 4 en 6 juni. Ze gaan maandag 7 december vanaf 10.00 uur 's ochtends in de verkoop.  Als het klopt wat Ticketmaster twittert, zou Adele de Ziggo Dome overigens zo'n 25 keer kunnen vullen.  Lees ook: Het succes van Adele in getallen

0   0   0   0   0

Twee extra shows Adele in Ziggo Dome

Er komen twee extra concerten van Adele in de Ziggo Dome. Dat heeft concertorganisator Mojo vrijdagochtend bekendgemaakt. De shows vinden plaats op 4 en 6 juni volgend jaar. De kaartverkoop voor beide nieuwe data begint maandag 7 december om 10.00 uur 's ochtends. Iedereen die vrijdagochtend achter het net viste bij de voorverkoop van de twee al eerder geplande Nederlandse Adeleconcerten krijgt daarmee een herkansing.   Warme broodjes Er was vrijdagochtend een enorme run op de ongeveer 26.000 tickets voor de al eerder geplande Adeleshows op 1 en 3 juni 2016. De verkoop begon om 10.00 uur en een kwartier later verschenen de eerste berichten op Twitter dat mensen tickets hadden gescoord. Tegen 10.30 uur kwam het bericht dat alle kaartjes waren gereserveerd en niet veel later dat de shows zijn uitverkocht. 749 euro Op websites als Seatwave.nl werden al direct tickets aangeboden voor veel hogere prijzen, waarvan de duurste tot nu toe voor 749 euro per stuk. Adele bracht vorige maand haar langverwachte nieuwe album 25 uit. De plaat breekt alle records.  Lees ook: Het succes van Adele in getallen

0   0   0   0   0

Stone Temple Pilot Scott Weiland (48) overleden

Stone Temple Pilots-zanger Scott Weiland is overleden. De 48-jarige ex-frontman van de 90's grungeband werd in de Amerikaanse staat Minnesota gevonden in de tourbus van zijn huidige band. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend.  8 miljoen Stone Temple Pilots brak in 1992 door met debuutplaat Core, waarvan er 8 miljoen werden verkocht. Bekendste nummer van de Californische band is doorbraakhit 'Plush'.    Supergroep Later in de jaren negentig dook Weiland op in de zogenoemde supergroep Velvet Revolver, waarin ook drie ex-leden van Guns 'N Roses zaten onder wie stergitarist Slash. Weiland werd om de haverklap uit de band gezet of ging er zelf vandoor, wat meestal te maken had met zijn drugsverslaving. In 2008 ging de stekker uit Velvet Revolver. Weiland laat een vrouw, een ex-vrouw en twee kinderen achter.      

0   0   0   0   0

Badr Hari en Cristiano Ronaldo zijn een setje

Badr Hari zou een liefdesrelatie hebben met niemand minder dat voetballer Cristiano Ronaldo. De Britse tabloid The Sun heeft alle feiten eens op een rijtje gezet en kan eigenlijk niets anders concluderen dan dat de twee topsporters een stel zijn. Het is geen geheim dat de Real Madrid-speler met enige regelmaat zijn privéjet richting Marokko stuurt om daar een bezoekje te brengen aan zijn vriend Badr Hari. De twee maken daar ook geen geheim van: tijdens deze visites plaatst Ronaldo regelmatig een foto waarop hij en zijn makker Badr elkaar lachend omhelzen of optillen.   Nu kan dat natuurlijk gewoon, maar nu Ronaldo's club zich in het openbaar zorgen heeft gemaakt over hoe zijn lifestyle zijn prestaties negatief beïnvloedt, vraagt men zich in Engeland af waarom de voetballer met zijn hoofd niet bij zijn sport is. Dat vermoeden wordt gevoed door de Franse tv-journalist Daniel Riolo. Hij zei onlangs in een uitzending van Touche pas a mon Sport: „Ronaldo neemt drie tot vier keer per week het vliegtuig naar Marokko om daar te knuffelen met een vriend.” Lees ook: Zorgen Real Madrid over bezoek Ronaldo aan Badr Hari The Sun telt daar de fotobijschriften op social media als „Pas getrouwd. Ben er altijd om je op te tillen, bro”, en de reeds bestaande vermoedens over Ronaldo's geaardheid bij op, en de conclusie is getrokken. Overigens is niks van dit alles bevestigd door een manager of woordvoerder van zowel de voetballer of de bokser.    

0   0   0   0   0

Het succes van Adele in getallen

Half Nederland zit vrijdagochtend om 10.00 uur te zweten om kaartjes voor de twee Nederlandse concerten van Adele te scoren. Sinds 23 oktober, de datum dat haar nieuwe single ‘Hello’ werd gelanceerd, is de Londense sterzangeres overal. Een impressie in getallen. 25 De titel van Adele’s nieuwe album (maar dat had je vast al meegekregen). Haar vorige twee heten 19 en 21. 230.000 Aantal exemplaren van 25 in Nederland verkocht (stand begin deze week). 111 Aantal landen,  van de 119 die iTunes hebben,  waar Adele deze week op nummer 1 stond in iTunes-albumlijst. Alleen staten als Kirgizië, Niger en – wij hadden er ook nog nooit van gehoord – Anguilla bieden nog dapper weerstand.  11 Hoeveelheid liedjes waarmee Adele vorige week in de iTunes Top 30 stond. 27 Adele’s leeftijd op het moment dat 25 uitkwam. De liedjes die erop staan werden geschreven in het jaar van haar 25ste verjaardag, net zoals die op 21 in het jaar van haar 21ste en – je voelt hem al aankomen - 19 in het jaar van haar 19e verjaardag tot stand kwamen. 31.000.000 Aantal exemplaren die wereldwijd van voorganger 21 werden verkocht. Een exact aantal ontbreekt nog, maar 25 schijnt hard op weg te zijn om dat te gaan overtreffen. 577.979.965 Stand donderdagmiddag 3 december om 16.29 uur van aantal keer dat single ‘Hello’ werd bekeken op YouTube.   800.000 Zoveel verkocht Adele er van 25 in Groot-Brittannië in de eerste week na de release. Dat is meer dan er van de volgende 86 albums op de hitlijst samen over de (virtuele) toonbank gingen. 3.380.000 Zoveel exemplaren werden er in één week van 25 verkocht in Amerika.  Daarmee verpletterde Adele een record van boyband ‘N Sync uit 2000. 30 Aantal seconden die de teaser voor 25 op 18 oktober in een reclameblok tijdens de Britse editie van tv-talentenjacht The X-Factor werd uitgezonden duurde. Vervolgens ontstond er totale gekte op social media. 3 De hoeveelheid grote streamingdiensten – Deezer, Apple Music en Spotify – die kunnen fluiten naar het populairste album van het jaar. Adele wil niet dat haar muziek gestreamd wordt omdat ze niets met streamen van muziek heeft. 211.000.000 Aantal keer dat ‘Hello’ – het enige nummer van 25 dat wél gestreamd kan worden – gestreamd werd op Spotify. 13.000 Normaalgesproken gaan er 17.000 mensen in de Ziggo Dome, maar omdat er bij de concerten van Adele alleen zitplaatsen zijn worden er volgens organisator Mojo slechts 13.000 tickets per show verkocht. Talloos Het aantal keren dat we inmiddels naar 25-toptracks als ‘When We Were Young’ en ‘Million Years Ago’ hebben geluisterd.   De voorverkoop van de ruim 26.000 tickets (alleen maar zitplaatsen) voor de concerten van Adele op 1 en 3 juni 2016 in de Ziggo Dome in Amsterdam begint vrijdagochtend om 10.00 uur. 

0   0   0   0   0

Nasrdin Dchar 'niet allochtoon genoeg' voor spotje

Nasrdin Dchar is boos op het Ministerie van Volkgezondheid, dat laat hij weten in een bericht op Facebook. De acteur zou een radiospotje opnemen voor het ministerie, maar zou niet 'allochtoon' genoeg klinken. In eerste instantie was de Wolf-acteur blij met de uitnodiging van het ministerie. ,,Het was iets waar ik me graag voor wilde inzetten", schrijft hij. Dat het een radiocommercial was, was alleen maar een voordeel, vindt de acteur. ,,Wat ik zo fijn vind aan inspreken, is dat het los staat van mijn uiterlijk of culturele achtergrond. Het gaat immers alleen maar om mijn stem". 'Doe het eens allochtoons'Een paar weken geleden werd ik geboekt om een radio/internet-commercial in te spreken. Het... Posted by Nasrdin Dchar on woensdag 2 december 2015 Allochtoner Dat laatste bleek echter niet helemaal het geval. Tot zijn verbazing werd de acteur na een tijdje gevraagd of hij de tekst wat 'allochtoner' in kon spreken, iets waarvan hij in eerste instantie dacht het niet goed te hebben verstaan. ,,'Andere toon' en 'allochtoon' liggen qua klank best dicht bij elkaar. Dus nadat ik even letterlijk stil viel, herpakte ik me en zei: 'Oke, let's try it op een andere toon'." Doelgroep Dchar's stem is uiteindelijk niet gebruikt niet gebruikt voor de commercial. ,,En waarom niet? Tromgeroffel graag...... Vanwege mijn allochtoon-loze klank. True story." Dchar wijt het voorval aan de commerciële instelling van het spotje dat over zorgtoeslag gaat. ,,Hoe lager het inkomen, hoe hoger de zorgtoeslag. En dus heeft u vast gedacht: is vooral gericht op mensen met laag inkomen. Lage inkomens komen vooral voor bij 'allochtonen'. Dus moeten we deze doelgroep bereiken", schampert Dchar. Lees ook: Rotterdammers rennen achter acteur Nasrdin Dchar aan Nederlander De boodschap van de acteur is duidelijk: een ministerie van Volksgezondheid zou niet in doelgroepen moeten denken, maar in zorg voor iedereen. ,,Ik wens als Nederlander aangesproken en in dit geval geboekt te worden. Dus, beste opdrachtgever, ik ben heel blij dat ik uiteindelijk niet de stem ben geworden van uw campagne", besluit Dchar.  De acteur krijgt veel bijval voor zijn brief, zo valt te lezen in de reacties. Ook is het bericht honderden keren gedeeld. Het is niet bekend of het ministerie al op de ophef heeft gereageerd.

0   0   0   0   0

'Hello'-mixup van Nederlandse editor gaat viral

Inmiddels is ‘Hello’ van Adele alweer meer dan een maand uit, maar het lijkt alsof we er niet over uitgepraat raken. Het internet staat vol met variaties op het prachtige nummer, maar de ‘filmversie’ van de Nederlandse Matthijs Vlot is één van de leukere! In het filmpje zien we de monsterhit van Adele, maar dan opgebouwd met teksten uit een groot aantal hollywoodfilms. Zo zien we verschillende Disneyfilms voorbij komen, maar ook Star Wars en The Matrix komen voorbijj. De mash-up wordt inmiddels massaal gedeeld en is al honderduizenden keren bekeken.   Lionel Voor Matthijs Vlot uit Rotterdam is dit niet de eerste mix die hij heeft gemaakt. Hij maakt filmpjes voor zichzelf, maar ook voor opdrachtgevers. In de tien jaar sinds hij afstudeerde aan de Willem de Kooningacademie heeft hij al vele filmpjes gemaakt, waaronder ook die ‘andere’ Hello. ,,In 2012 heb ik al een mix gemaakt van Hello van Lionel Richie, ook met filmbeelden erin”, vertelt Matthijs. Grote hit ,,Eigenlijk wilde ik een dergelijke vorm niet te vaak gebruiken, maar toen kwam Adele met Hello. Ja, dat is dan de grootste hit van het moment, dat is een goede reden om het nog eens te doen!” Natuurlijk ook omdat hij het een goed nummer vind. ,,Al is wordt dat wel iets minder als je het 100 keer hoort tijdens het mixen”, lacht Matthijs. Lees ook: Het succes van Adele in getallen Tekst Ruim een week is de 37-jarige remixer bezig geweest met monteren, finetunen en natuurlijk het zoeken van de juiste teksten. Vooral dat laatste was nog best lastig. ,,Een tekst is alleen geschikt als hij wordt uitgesproken door iemand in beeld, en bij het grootste deel van de films staat de acteur net buiten beeld. Ook het achtergrondgeluid mag niet te hard zijn."   Viral Maar het resultaat mag er zijn, zo vinden ook andere media. Inmiddels wordt het filmpje massaal bekeken en gedeeld, maar dat lijkt hem niet zoveel te doen. ,,Sinds ik ook Engelstalige filmpjes remix heb ik een veel groter bereik, dus het is niet de eerste keer dat er een filmpje viral gaat”. Lees ook: Geniaal: Hello van Adele in 25 verschillende stijlen Talkshow Toch merkt hij wel dat er meer aandacht voor hem als maker komt. Zo is hij zelfs uitgenodigd om aan te schuiven bij een grote talkshow, en daar moet Matthijs een beetje aan wennen. ,,Als editor blijf ik toch liever achter de camera’s, in plaats van ervoor”. Hij hoopt vooral dat mensen door zijn werk anders naar video gaan kijken. ,,In een wereld met een overvloed aan beelden is het leuk om oude beelden in een andere context te zetten. Ik zie dat mensen filmpje ook anders beleven, als iets wat mooi kan zijn”. En dat doet het kunsthart van deze remixer alleen maar goed.

0   0   0   0   0

Yes, muzieklijstjestijd! Erik de Zwart legt uit

Talloze muzieklijsten worden de hele feestmaand weer gedraaid op tal van zenders. ‘Mister lijstjes’ Erik de Zwart (58) verklaart. Een lijstjesman, zo mag je Erik de Zwart wel noemen. Betrokken bij en presentator van Radio Veronica’s Top 1000, lang een van de mensen van de Top 100 Aller Tijden, altijd man van de Top 40 (zelfs nu als voorzitter van de Stichting Top 40, terwijl die lijst door 538 wordt uitgezonden). De huidige station director van Radio Veronica heeft er dus wat mee. Radio niet meer uit Niet alleen De Zwart. Wat is dat toch, dat we radio soms misschien sporadisch luisteren, maar in de twaalfde maand van het jaar de knop van dat ding niet meer uitzetten omdat er een ellenlange lijst vol nostalgie, klassiekers en tijdloze gouden hits voorbijkomt? Deskundige De Zwart spreekt zich uit. Hoe is het begonnen? Radio Veronica bedacht in de jaren ’60 de Top 100 Aller Tijden. Die werd uitgezonden op Goede Vrijdag, toen nog het momentum van overpeinzing. Het was nog de schaarste die regeerde. Hitparadezender Veronica werd verguisd door het publieke bestel. Tja, wij draaiden wat het volk mooi vond, terwijl de VARA bijvoorbeeld uitzond wat de man in de straat vooral niet wilde horen. Grappig dat het guilty pleasuregevoel juist door Matthijs van Nieuwkerk later bij de VARA in het leven werd geroepen.  Abba een taboe Maar hoe zit het met die lijstjes dan? Het is een uitlaatklep. Je kon anoniem stemmen op een liedje dat je leuk vond. Je hoefde aan je buurman of je collega niet te laten merken wat je nou echt mooi vindt. Het laatste taboe is natuurlijk dat je Dancing Queen van Abba gewoon harstikke graag hoort. Die publieke omroep heeft ondanks het vroegere verguizen nu wel de succesvolste lijst. Ja, de Top 2000 was de redding voor de publieken om luisteraars te hebben. Maar ik geef toe, het is goed gedaan met het bijbehorende café en de tv-uitzendingen. Het is eigenlijk ironisch en grappig tegelijk. Lees ook: Erik de Zwart nieuwe directeur Radio Veronica Wat is er zo leuk aan lijstjes? Dat ze discussie opleveren. Wat staat er 1 en 2, wat staat er allemaal in en wat vinden we daarvan? In de lijsten zit emotie, iedereen heeft zijn eigen herinneringen aan welke plaat dan ook. En waarom zitten we aan de radio gekluisterd? We zijn met z’n allen best gewoonte- en ordediertjes. Aan het einde van de week willen we de zaken een beetje op orde hebben, zodat we goed het weekend ingaan. Daar hebben we de Top 40 voor, die even de week op een rij zet. Aan het einde van het jaar hebben we de grote lijsten, waarbij we met z’n allen de horloges gelijkzetten en horen wat ook al weer de klassiekers zijn. Wat zijn toch die platen waar we niet over uitgepraat raken? We merken het bij Radio Veronica, waar we een stuk of vijf lijsten per jaar hebben, van een zero’s-lijst tot die Top 1000, iedereen keer zien we een opleving in luistercijfers. Mensen vinden het gewoon hartstikke leuk. Dertien in een dozijn Wat valt je op als er gestemd is? Dat de echte pop- en gitaarmuziek nog veruit het populairst is als het om klassiekers gaat. Dancemuziek vinden we hartstikke leuk, maar daarbij zie je maar een paar blijvertjes. Oneerbiedig gezegd zijn er bij dance veel dertien in een dozijnliedjes. Is het een echt liedje, zoals met Avicii of Tiësto wel gebeurd is, dan vind je ze wel terug in de lijsten; maar die worden door de echte danceliefhebbers dan weer niet zo gewaardeerd. Nieuwe klassiekers kunnen nog steeds geboren worden. Lees ook: Radio Veronica maakt Rotterdammer rijk Herken jij klassiekers van de toekomst? Soms wel, soms niet. Ik kan niet benoemen hoeveel factoren er nodig zijn om iets tot een hit te maken. Veel hangt af van marketing, maar de basis moet zijn dat het een goed liedje is. Dat het arrangement klopt, dat het prettig is om in alle hoedanigheden te beluisteren. Soms is het moeilijk. Nickelback met How You Remind Me bleef lang doorsudderen, maar werd uiteindelijk toch een klassieker. Aan de andere kant staan er platen in de Top 1000 die de Top 40 nooit gehaald hebben, dus zeg het maar. Niet te voorspellen Is er een definitie van een lijstjeslied? Een nummer moet een eigen leven gaan leiden, maar je kunt dat niet voorspellen. Is duizend liedjes van jullie eigen lijst een goede afspiegeling van de muziekgeschiedenis? Ja, dan heb je het wel over allemaal kneiters die iedereen kent. Baalt de Veronicaprogrammadirecteur ervan als Queen weer op 1 staat in de Top 1000? Welnee, maar het heeft me ook nooit uitgemaakt wie er in de Top 40 op 1 stond. Deze directeur heeft het liefst dat Pink Floyd met Us and Them op nummer 1 staat, maar Bohemian Rhapsody is natuurlijk gewoon een klassieker. Maling hebben Stem je zelf? Natuurlijk en dan ben ik heel blij dat Pink Floyd goed vertegenwoordigd is, het liefst met het hele album Dark Side of the Moon. Dat is echt mijn jeugd. Kom maar op met je andere favorieten ook dan. Poeh, tja zo’n lijstje van jezelf moet zijn dat je er maling aan hebt wat iedereen vindt… Bijna alles van Michael Jackson vind ik goed, The Beatles vind ik mooi, ik ben een liefhebber van Jimi Hendrix, een Abbaliedje komt wel in mijn top 10 en heel gek misschien, Boney M met Sunny. Radio Veronica’s Top 1000 is vanaf vrijdag 4 december te horen. Erik de Zwart draait dagelijks van 10.00 tot 12.00 uur. Welke lijst wanneer? Top 1000 Van: Radio Veronica. Vanaf: vandaag. Tot en met: 11 december. Nummer 1 2014: Queen – Bohemian Rhapsody. Top 4000 Van: Radio 10. Gestart: maandag. Tot en met: 24 december. Nummer 1 2014: Queen – Bohemian Rhapsody. Christmas Top 101 Van: Sky Radio. Op: 18 december en 25 december. Nummer 1 2014: Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You. Top 2000 Van: Radio 2. Van: Eerste Kerstdag tot en met 31 december. Met ook: Top 2000 a gogo (Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis) op tv van Tweede Kerstdag tot en met 31 december. En: Clips uit de Top 2000 tegelijkertijd op 192TV. En: concert Helden van de Top 2000 op 31 december, 23.45 uur op NPO 3. Nummer 1 2014: The Eagles – Hotel California. Klassieke Top 1000 Van: Classic FM. Vanaf: 25 december. Tot en met: 31 december. Nummer 1 2014: Matthäus Passion – Erbarme Dich. Song van het Jaar Van: 3FM. Op: 11 december. Met ook: tv-uitzending op 12 december (Roosmarijn Reijmer en Michiel Veenstra). Song van het Jaar 2014: Dotan – Home. Top 100 ’80, ’90 en ‘00 Van: Radio Veronica. Vanaf 21 december. Met ook: de jaarlijkse afsluiting ‘Grand Mix’ van Ben Liebrand. Nederlandstalige Top 1000 Van: Sterren.nl. Vanaf: 13 december. Tot en met: 18 december (9.00 – 21.00 uur). Ook: 27-30 december non stop. De Top 500 van het Foute Uur Van: Qmusic. Vanaf: 28 decemer. Tot en met: 31 december. Top 100 Jaaroverzicht Van: Radio 538. Op 31 december. Nummer 1 in 2014: Clean Bandit – Rather Be. Mix Marathon XXL Van: SLAM! Vanaf: 27 december. Tot en met: 31 december (non stop dj-sets, inclusief top 100 2015). Nummer 1 in 2014: Calvin Harris – Summer.

0   0   0   0   0

Opgelet: Trailer nieuwe Batman uit

Ben Affleck en Henry Cavill zijn in de nieuwe film Batman v Superman: Dawn of Justice tegenover elkaar gezet. In de film van Zack Snyder worstelt men met de vraag wie de echte held is, Batman (Affleck) of Superman (Cavill). Affleck is onder andere bekend van Argo, Cavill van de Man of Steel en The Man from U.N.C.L.E. De Batmantrailer is donderdag uitgekomen. Je kunt hem hieronder zien.   Batman v Superman: Down of Justice is vanaf 24 maart in de Nederlandse bioscoop te zien. De cast bestaat onder meer uit Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Holly Hunter,Diane Lane, Jeremy Irons,Laurence Fishburne, Michael Shannon, Jeffrey Dean Morgan, Gal Gadot, Jason Momoa. Lees ook: Bonje met Batman werd Stephen Merrill (31) fataal  

0   0   0   0   0

Trailer mogelijk een-na-laatste reeks Girls online

HBO heeft de trailer van het nieuwe seizoen van de successerie Girls online gezet. In deze eerste fragmenten van seizoen 5 lijken de leventjes van de New Yorkse vriendinnengroep in een rustiger vaarwater gekomen.  Shoshanna heeft de baan in Japan geaccepteerd, Hanna een leuke, nieuwe vriend en Marnie heeft nog altijd vergaande plannen heeft om in het huwelijksbootje te stappen.  Nu populair: ‘Stopcontact-Karin’ sleept RTL voor de rechter Maar voor er ook maar de indruk wordt gewekt dat de meiden gezapig zijn geworden, wordt er ook geteased naar het nodige drama. Op de dag waarop Marnie gaan trouwen, is er duidelijk een hoop wrijving tussen de hoofdrolspeelsters en lijkt het ook niet meer zo te boteren tussen Hannah en vriendin Jessa. Einde Volgens kenners lijkt het erop dat schrijfster en hoofdrolspeelster Lena Dunham langzaam naar het einde van de serie toe werkt. In verschillende interviews heeft de jonge tv-maakster al eens gezegd dat het verhaal van Girls waarschijnlijk na zes seizoenen klaar is. Tegen Variety zei ze: "Amerika heeft er een handje van om series tot ver na de uiterste houdbaarheidsdatum door te laten lopen. Ik wil met Girls stoppen op het juiste moment."  Het vijfde seizoen van Girls start op 21 februari 2016 bij HBO. Bekijk de trailer hier:    

0   0   0   0   0

Taylor Swift neemt 125 mensen mee op vakantie

Taylor Swift trakteert haar medewerkers op een vakantie. Dat liet de 25-jarige zangeres weten via Instagram, waarop ze een foto van haar team deelde.    Geweldig „Ik ben zo blij dat ik in staat ben om mijn band en crew mee te nemen op vakantie aan het einde van onze lange en geweldige tour", aldus Swift. Australië „Ze hebben zo hard gewerkt dit jaar. Ze hebben het echt verdiend", schrijft ze over de 125 mensen die haar 1989-tour mede mogelijk hebben gemaakt. De zangeres nam haar band en crew mee naar Hamilton Island, dat ligt aan de oostkust van Australië. Op 12 december staat het laatste concert van Swift haar tournee op het programma.

0   0   0   0   0

Stopcontact-Karin sleept RTL voor de rechter

Karin de Jongh uit Roosendaal, de dame die bekend werd door in het programma Help, mijn man is klusser nogal teleurgesteld te reageren op haar nieuwe keuken, sleept RTL en producent Blue Circle voor de rechter. De 28-jarige moeder vindt dat er misbruik is gemaakt van de originele opnamen en heeft daar slapeloze nachten van. Ook zou ze worden getreiterd. Keuken In april vorig jaar zagen 1,5 miljoen mensen hoe De Jongh nogal ontevreden reageerde op haar door het programma geschonken, nieuwe keuken. Ze vond dat ze te weinig werkblad had ten opzichte van haar vorige aanrechtblad en bovendien miste ze haar stopcontacten. Lees ook: #HMMIK: Vrouw zeer ontevreden met nieuwe keuken „Niet de keuken was het probleem, maar de vloer en de badkamer", zegt De Jongh donderdag in een interview met BN De Stem. „Ik heb dat vooraf wel tien keer tegen ze gezegd, maar dat is er allemaal uitgeknipt. De keuken is er zomaar uitgegooid, terwijl dat niet eens nodig was! Ze hebben er vervolgens alles aan gedaan om mij zo negatief mogelijk af te schilderen. En ze wisten heel goed waar ze mee bezig waren.” Pesten Op internet werd de jonge moeder daarna het mikpunt van pesterijen. Ook op straat werd ze nageroepen. Ze werd bekend als 'die ontevreden klusvrouw'. En nog laat de uitzending haar niet los. „Ik word voortdurend gepest en uitgemaakt voor zieke leugenaar. Er is zelfs een valse melding van kindermishandeling gedaan. Dat is zeer kwetsend, want ik heb zelf psychische problemen opgelopen door een moeilijke jeugd", aldus De Jongh. Lees ook: Ondankbare vrouw #HMMIK: Ik vind het wel mooi! Omdat RTL de uitzending nog tien jaar mag herhalen, wil De Jongh nu graag redden wat er te redden valt. Zo wil ze dat producent Blue Circle de originele beelden opnieuw monteert. Daarin is ze namelijk niet te zien als de persoon die ze werkelijk is. Rechter „Wat ik RTL zeer kwalijk neem, is dat de programmamakers op de hoogte waren van het feit dat ik lijd onder een posttraumatisch stresssyndroom. Nu zegt RTL dat ik hierover heb gezwegen, maar dat is dus niet waar. Ik heb het tijdens het intakegesprek in augustus vorig jaar al verteld. Er is willens en wetens misbruik van mij gemaakt met allemaal nare gevolgen voor mij en mijn gezin." Op YouTube is het filmpje niet meer te zien, maar in dit fragment van RTL Late Night komt de scene tussen presentator John Williams en de gedupeerde De Jongh ook aan bod:   Zowel RTL als Blue Circel wilden donderdag niet inhoudelijk op het bericht reageren. In BN De Stem liet een woordvoerster van RTL weten: „Wij wisten nergens van, omdat er nooit een dagvaarding bij ons is aangekomen. Daarom weten wij niet precies wat ons wordt verweten en hoe wij daarop moeten reageren.''

0   0   0   0   0

Eerste Nederlandse dj 24/7 gevolgd voor YouTube

Nigel Lakefield is de eerste dj die Nederland via een online videoplatform kennis laat maken met zijn carrière vanaf het allereerste moment. Dit meldt televisieproducent Blue Circle, die het YouTube-kanaal voor het zestienjarige talent heeft opgezet, donderdag. Jongensdroom De jonge artiest zit momenteel nog op school, maar heeft de ambitie om de nummer één dj van de wereld te worden. Om zijn droom te verwezenlijken, neemt Lakefield, ook wel Nigel van de Meerakker, iedere dag op wat hij daarvoor moet doen en laten. Lees ook: Dj's op kamp: 'Misschien wordt dit wel een hit' Verleden Onlangs is Lakefield uitgeroepen tot de beste dj van Zuid-Nederland en hij verschijnt binnenkort in de bioscoopfilm Fataal. Bekijk de eerste vlog van Nigel Lakefield hieronder.      

0   0   0   0   0

'Dierenbescherming onderzoekt hond Kylie'

De dierenbescherming in Los Angeles doet onderzoek naar de hond van Kylie Jenner. Bij de dienst zijn verschillende klachten binnengekomen over hoe de realityster met het beestje omgaat. Het halfzusje van Kim Kardashian zou haar hondje genaamd Bambi namelijk verwaarlozen, meldt TMZ. De klachten zijn bij de dierenbescherming binnengekomen naar aanleiding van een filmpje dat Kylie van haar twee hondjes online heeft gezet via Instagram. Een van de hondjes zou er in het filmpje 'eng dun' hebben uitgezien, aldus TMZ.   Hoeveel klachten er precies zijn binnengekomen, wil de dierenbescherming niet tegen de website zeggen. De organisatie laat weten dat één klacht al genoeg is om een onderzoek te starten. Als er inderdaad bewijs wordt gevonden van verwaarlozing, zou ze de hond kwijt kunnen raken.  Lees ook: Rolstoelgebruikers zijn woedend op Kylie Jenner De website schrijft dat het type hond van Kylie, een Italiaanse windhond, van nature erg slank is. TMZ heeft met een aantal experts gesproken en de beelden laten zien. Zij zouden geen verwaarloosde hond hebben gezien in de video.

0   0   0   0   0

Dave Grohl neemt het op tegen Animal van Muppet Show

Dave Grohl van Foo Fighters nam het deze week in een aflevering van The Muppet Show in een 'drum battle' op tegen de legendarische muppet Animal. Zoals te zien is in het filmpje gaven de twee elkaar geen duimbreed toe.     

0   0   0   0   0

Chris Hemsworth bloedchagrijnig door afvallen

Chris Hemsworth wil nooit meer zoveel afvallen voor een filmrol zoals hij heeft gedaan voor zijn nieuwste film In the Heart of the Sea. Hij werd er bloedchagrijnig van. Dat zegt de Australische acteur woensdag in een interview met Metro. Zwaar In In the Heart of the Sea, een nieuwe film van regisseur Ron Howard die vanaf 10 december in de bioscoop draait, speelt Hemsworth een walvisjager die na een schipbreuk maandenlang moet overleven op de open zee. Om die rol geloofwaardig neer te kunnen zetten, viel hij gedurende de draaiperiode zo’n 8 kilo af. Hij at alleen gekookte eieren, crackers en selderijstengels. Dat viel de doorgaans zo gespierde Aussie zo zwaar dat hij zoiets nooit meer wil doen.   De instagrampost met de ingevallen Hemsworth. „Nee, echt niet. Ik kan zelfs het woord afvallen niet meer horen!”, zegt hij lachend tijdens een gesprek over zijn nieuwe film in Londen. „Maar zonder dollen: het was echt heel pittig. Niet leuk ook. Ik had in die periode de hele dag honger en was bloedchagrijnig. En zou ik het niet voor mezelf doen, dan wel voor mijn vrouw, want ik was echt niet te genieten.”   Lees ook: 'Sexiest Man Alive' Chris Hemsworth is dankbaar Inmiddels zitten de afgevallen kilo’s er weer aan bij de in 2014 door People Magazine uitgeroepen Sexiest Man Alive. En het wordt nog meer, maar wel op een gezonde manier. „Voor de nieuwe Thor (die in 2017 uitkomt, red.) moet ik weer aankomen, maar dat doe ik door veel te sporten.” Dikmaakpak Maar buiten het kweken van spieren om geen polonaise meer aan het lijf van Hemsworth: „Als een regisseur me zou vragen om kilo’s aan te komen door alleen pizza’s en snacks te eten, dan zou ik dat niet doen. Je hele metabolisme gaat erdoor kapot. Nee hoor, dan draag ik liever een dikmaakpak.”  Het hele interview met Hemsworth staat volgende week in Metro. Bekijk hier de trailer van In the Heart of the Sea.    

0   0   0   0   0

Martin Garrix trekt zaak tegen oud-manager in

Het kort geding dat Martin Garrix niet lang geleden tegen zijn ex-baas Eelko van Kooten van Spinnin’ Records aanspande, is van tafel. De rechtbank van Amsterdam heeft dat gemeld aan RTL Boulevard. Waarom de wereldberoemde diskjockey de zaak tegen zijn oude manager heeft ingetrokken, is onduidelijk. Wellicht zijn de partijen er onderling uitgekomen of ziet men in het kamp van Garrix toch geen heil in zaak. Lees ook: 7 redenen waarom Martin Garrix de nummer 1-dj wordt Garrix verbrak afgelopen zomer alle banden met Spinnin Records en het bijbehorende managementbureau. De dj/producer was het niet eens met de manier waarop de rechten van zijn muziek geregeld waren. Hij eiste dan ook de eigendomsrechten van zijn creaties terug. Martijn Garritsen, zoals de dj echt heet, tekende op 16-jarige leeftijd een contract. „Hij besefte toen niet dat hij eigenlijk geen eigenaar is van zijn eigen muziek. Dit is een typisch voorbeeld van een jonge jongen die in die muziekwereld terechtkomt, moet onderhandelen met professionele partijen, en op dat moment niet inziet wat de consequenties zijn van het ondertekenen van het contract’’, aldus Cor van de Corput, de vader van dj Hardwell, eerder over de zaak. Lees ook: Martin Garrix breekt met label en management De vader van Hardwell is aangesloten bij de Dutch DJ Foundation, een belangenorganisatie voor Nederlandse djs’ en producers.

0   0   0   0   0

Dit waren snelst uitverkochte concerten van het jaar

Eén ding weten we zeker: de twee concerten die Adele in juni in de Ziggo Dome geeft zijn vrijdagochtend in een mum van tijd uitverkocht. Ook de kaarten voor de onderstaande recente of toekomstige grote concerten waren binnen een half uur de deur uit. The Script Ziggo Dome (2 shows) 34.000 kaarten Maart 2015 Door recensenten worden ze niet heel erg serieus genomen, door hun – overwegend vrouwelijke – fans des te meer. Het eerste concert van The Script in de Ziggo Dome dit jaar was binnen tien minuten uitverkocht. Show nummer twee deed er niet veel langer over.     Ariana Grande Ziggo Dome (2 shows) 34.000 kaarten Mei 2015 Veel kinderen onder de 10 onder begeleiding van hun ouders bij de twee in een mum van tijd uitverkochte shows van de 21-jarige Nickelodeon-superster Ariana Grande in de Ziggo Dome. Luister hieronder hoe het klinkt wanneer de kids allemaal tegelijk gillen.     AC/DC Gelredome (1 show) 34.000 kaarten 5 mei 2015 De goedkoopste kaartjes voor de show van AC/DC in de Gelredome kostten 74 euro, desondanks gingen ze als warme oliebollen over de virtuele toonbank. Weinig bands hebben dan ook een grotere fanschare dan de bijna bejaarde hardrockers van AC/DC. Het publiek kwam uit alle uithoeken van Europa, getuige dit filmpje van Omroep Gelderland.     U2 Ziggo Dome (4 shows) 68.000 kaarten September 2015 De muziek van U2 is minder spannend dan in de jaren tachtig en begin jaren negentig, maar live overtuigen de Ieren, mede dankzij prachtig aangeklede shows, nog altijd. Toen ze afgelopen september voor het eerst sinds 2009 in het land waren wilde dan ook iedereen er bij zijn.       Marco Borsato Ziggo Dome (12 shows) 204.000 kaarten Oktober, november 2015 en februari en maart 2016 De succesvolste Nederlandse artiest binnen onze landsgrenzen is de Italiaanse Noord-Hollander Marco Borsato, voor wie de Ziggo Dome uitverkopen hetzelfde is als een halfje gesneden halen bij de bakker. In het YouTube filmpje hieronder, gemaakt door een fan, introduceert en zingt hij zijn laatste single 'Mooi' tijdens een van zijn Symphonica in Rosso-shows afgelopen maanden.    Muse Ziggo Dome (3 shows) 51.000 kaarten Maart 2016 Als je één band moet noemen met een niet kapot te krijgen live-reputatie dan is het Muse. Aanvankelijk was het de bedoeling dat het Schotse rocktrio volgend jaar één show zou geven in de Ziggo Dome, maar de kaartjes gingen zo hard dat snel een tweede en een derde werden toegevoegd. Hieronder single 'Mercy' van het laatste album Drones.   Coldplay Amsterdam ArenA (2 shows) 100.000 kaarten Juni 2016 De 50.000 kaarten voor het Coldplay-concert op 23 juni volgend jaar in het Ajax-stadion geeft waren zo snel weg dat er snel een tweede concert voor een dag later werd toegevoegd. Ook daarvoor die tickets waren binnen een half uur verdwenen. Dit is 'Adventure Of A Lifetime', de nieuwe single van het deze week verschenen album A Head Full Of Dreams.    

0   0   0   0   0

Psy scoort weer met opvolger Gangnam Style

Het lijkt erop dat de Zuid-Koreaanse zanger Psy toch geen eendagsvlieg. De excentrieke zanger van 'gangnam style' heeft een nieuw nummer, dat net zo populair lijkt te worden als zijn debuutsingle. Het liedje 'Daddy' is in één dag namelijk al bijna 5 miljoen keer bekeken. In de clip zien we Psy als baby, kind, volwassene en opa. Ook de koreaanse zangeres Chaelin Lee is in het nummer te horen. Lees ook: Gangnam Style: zo dans je deze hit van Psy Daddy Zij vraagt zich af waar Psy zijn mooie lichaam vandaan heeft. Het antwoord: 'I got it from my daddy', een tekst waar ongeveer het hele liedje op gebaseerd is. Al met al dus weer een erg aanstekelijk liedje met een vreemde clip, zoals we van Psy gewend zijn. Record Met vijf miljoen kliks in één dag zit de 37-jarige K-popzanger overigens nog lang niet in de buurt van zijn oude record. Zijn eerste hit Gangnam Style werd meer dan één miljard keer bekeken op YouTube.    

0   0   0   0   0

Auditeren voor Anouk lijkt me erg spannend

Zangeres Sandra van Nieuwland (38) over haar nieuwe album Breaking New Ground, Anouk in The Voice en haar deelname aan Expeditie Robinson. Staat er een liedje op Breaking New Ground dat meer voor je betekent dan de andere? ‘Indian Summer’, omdat dat heel mooi is opgebouwd, en ‘In Another Life’, dat is de favoriet van mijn zoons. Ze zijn unaniem? Ja. En ze vinden ook alle drie dat dit mijn mooiste plaat tot nu toe is. De oudste van 12 heeft een portable cd-spelertje gekocht zodat hij hem op zijn kamer kan luisteren. Het album digitaal beluisteren vindt hij niet genoeg, hij wil echt een fysiek exemplaar hebben en opzetten. Dus je hoort je eigen stem uit zijn kamer komen? Dat is wel apart ja, haha. Bij je eerste album kreeg je veel publiciteit omdat je  zo goed deed in The Voice of Holland. Mis je die spotlights nu? Het is me nooit om de aandacht te doen geweest. Ik wil muziek maken en ik wil dat die door zoveel mogelijk mensen gehoord wordt, daarom heb ik meegedaan aan The Voice. Het programma heeft me fans opgeleverd, dat vind ik heel fijn. Maar het liefst van al ben ik lekker in de luwte liedjes aan het schrijven.  Van Nieuwland in 2012 IN The Voice Of Holland met een Platina Award./ANP Zou jij voor Anouk durven te auditeren in The Voice? Dat lijkt me wel spannend. Anouk is zó direct. Ik kan me trouwens wel vaak vinden in wat ze zegt. Ze is gewoon eerlijk. Ik vind haar echt een aanwinst voor het programma. Hoe kijk je terug op je deelname aan Expeditie Robinson? Het ging heel goed, zowel mentaal als fysiek. Ik was verrast dat Tim (Douwsma, red.) zo fanatiek op mij had gestemd. Heel veel Robinsonfans waren daar heel boos om. Ach, het is een spel, het was niet persoonlijk bedoeld.  Wat was het eerste wat je deed je toen je eruit lag? Een stukje mango eten, dat smaakte echt fantastisch. Wie gaat er winnen? Geen idee! Wel een vermoeden trouwens, maar dat ga ik niet met je delen. Dan denkt iedereen dat ik het al wist. Sandra van Nieuwland gaat vanaf januari 2016 de theaters in. Check www.sandravannieuwland.nl om haar tourdata te bekijken.       

0   0   0   0   0

De vijf beste films van Steve Jobs-maker Danny Boyle

Danny Boyle, de regisseur van biopic Steve Jobs die deze week uitkomt, heeft een indrukwekkend cv. Hieronder zijn vijf beste films.  Shallow Grave (1994) Thriller Met: Ewan McGregor en Kerry Fox IMDB-cijfer: 7.4 Het verhaal: Een journalist (McGregor), een arts en een boekhouder zoeken een nieuwe huisgenoot. Na wat legendarische ontmoetingen lijken ze de ideale man gevonden te hebben. Die ligt echter al snel morsdood in zijn kamer. In diezelfde kamer vinden de drie even later een koffer bomvol met geld. Ze besluiten het te houden. Het is het begin van veel ellende. Probeer hem (nog een keer) te zien want: De spanning tussen de drie hoofdpersonen is om te snijden en ondanks het feit dat het grootste deel van Shallow Grave in één appartement speelt is het Boyle gelukt de film veel vaart mee te geven.   Trainspotting (1996) Drama Met: Ewan McGregor en Robert Carlyle IMDB-cijfer: 8.2 Het verhaal: De werkloze Mark Renton (McGregor) en zijn vrienden vullen hun leven in het Schotse Edinburgh met bierdrinken, uitgaan, voetballen en drugs, héél veel drugs. Door verschillende gebeurtenissen besluit Mark om een nieuw leven op te gaan bouwen in Londen. Als de anderen ook naar Londen komen is dat nieuwe leven ver weg. Probeer hem (nog een keer) te zien want: Absolute jarennegentigklassieker met veel humor, uitzichtloosheid en een soundtrack vol uitstekende muziek van Iggy Pop (‘Lust For Life’), Lou Reed (‘Perfect Day’) en Underworld (‘Born Slippy’). Boyle is naar verluidt met Porno bezig, een soort Trainspotting 2 en eveneens gebaseerd op een roman van Irvine Welsh.   The Beach (2000) Drama Met: Leonardo DiCaprio en Virginie Ledoyen IMDB-cijfer: 6.6 Het verhaal: De jonge Amerikaanse rugzaktoerist Richard zit in een goedkoop hotelletje in Bangkok. Hij maakt er kennis met Daffy, een dertiger die getekend is door jarenlang druggebruik. Daffy beweert dat hij het paradijs op aarde heeft ontdekt, onbereikbaar voor gewone toeristen. Richard is meteen geïntrigeerd. Probeer hem (nog een keer) te zien want: Misschien niet de allerbeste van Boyle – boek van Alex Garland hakt er meer in – maar dankzij de schitterende locaties, kleuren, mooie mensen en – zoals altijd bij Boyle – de sterke soundtrack (Junkie XL, Moby, Leftfield en titeltrack van All Saints) de moeite meer dan waard.   Slumdog Millionaire (2008) Drama, romantiek Met: Dev Patel en Freida Pinto IMDB-cijfer: 8.0 Het verhaal: Jamal is een straatarme weesjongen uit de sloppenwijken van Mumbai die besluit deel te nemen aan de Hindi versie van het programma ‘Who Wants To Be A Millionaire’. Het hele land kijkt toe terwijl Jamal nog maar één vraag verwijderd is van de hoofdprijs. Tijdens de pauze van de show wordt Jamal echter gearresteerd omdat de politie zeker weet dat hij de boel oplicht. Probeer hem (nog een keer) te zien want: Het is een groot genoegen om mee te gaan op de kleurrijke en fascinerende trip van slumdog – soort geuzentitel voor kinderen die opgroeien in Indiase sloppenwijken – Jamal. Het einde is vrij zoet, maar dat mag in het land van Bollywood.   127 Hours (2010) Drama, avontuur, waargebeurd Met: James Franco en Kate Mara IMDB-cijfer: 7.6 Het verhaal: Bergbeklimmer Aron Ralston (Franco) komt tijdens een tocht in de verlaten woestijnachtige bergen van Moab, in de Amerikaanse staat Utah, met zijn arm onder een grote rots terecht en zit dan vast. Aron heeft niemand over zijn expeditie vertelt en er zit maar één ding op om te voorkomen dat hij sterft. Probeer hem (nog een keer) te zien want: 127 Hours is een film met een ongelooflijk tempo, psychedelische flashbacks en vol loeiharde techno. Inderdaad: net een langgerekte videoclip, net als de meeste films van Boyle.    

0   0   0   0   0

M.I.A. tussen bootvluchtelingen in nieuwe clip

De nieuwe single van M.I.A. is zeer politiek getint. In Borders hekelt de Sri Lankaans-Britse hiphopzangeres de benarde toestand van vluchtelingen aan de poorten van Europa en de daarbij horende video toont beelden waarop de artieste in een overvol bootje tussen vluchtelingen zit.    Tamil Tigers M.I.A. staat bekend om haar maatschappijkritische muziek en is zelf als kind met haar familie gevlucht naar Groot-Brittannië. Haar vader was betrokken bij de Tamil Tigers, een groep die vocht voor autonomie in Sri Lanka.  Twitter Op Twitter reageren mensen enthousiast op de clip en het nummer.    Regie Behalve hiphopzangeres is de Londense M.I.A. ook regisseur: ze maakte de bovenstaande clip ook zelf.  Slumdog M.I.A. brak in 2008 door met het nummer 'Paper Planes', dat mede dankzij de film Slumdog Millionaire bekend werd.     

0   0   0   0   0

Peter Jan Rens 'verbijsterd' over breuk met Virginia

Peter Jan Rens is ‘verbijsterd’ nu Virginia van Eck hem heeft verlaten. Dat laat de voormalig presentator weten op Facebook. Pijn “Verbijsterd en met pijn in mijn hart over alles wat er is gebeurd”, aldus Peter Jan. Virginia liet maandag eveneens via Facebook weten dat het wat haar betreft na vier jaar ‘genoeg is geweest’. Stekker eruit “Mijn zoon die alles moet zien en meemaken wat er gebeurt met zijn moeder - dat heeft mij tot genoeg bezinning gebracht om de stekker eruit te trekken”, schreef Virginia, die liet weten het moeilijk te hebben met de vele media-aandacht waar haar relatie met Peter Jan geregeld op kon rekenen. Lees ook: Peter-Jan Rens wil Circus Renz redden Rust Met Peter Jan kreeg Virginia vorig jaar een dochter, Djelisa. Voordat ze de ruim veertig jaar oudere ‘Meneer Kaktus’ leerde kennen, kreeg Virginia al een zoon. “Het leven wat ik nu tegemoet ga, zal in rust zijn met mijn kinderen”, voorspelt Virginia. Dochter De voormalig presentator schrijft dat hij ervoor ‘moet en zal zorgen dat Djelisa hier niet onder lijdt’. Peter Jan en Virginia verwelkomden hun dochter vorig jaar.

0   0   0   0   0

Album Adele in bijna elk land op nummer 1

De populariteit van zangeres Adele lijkt geen grenzen te kennen. Vooral sinds ze iedereen verraste met het nieuwe nummer Hello. Maar ook haar nieuwe plaat '25' blijkt wereldwijd een doorslaand succes te zijn. Adele staat namelijk op bijna alle landen op nummer 1. Bovenaan In 111 van de 119 landen die beschikking hebben tot een iTunes Store, staat de Britse zangeres bovenaan de hitlijsten. Onder andere Kirgizië, Niger en Anguilla hebben Adele niet op de eerste plek van hun albumverkoop staan. Burkina Faso hoorde ook bij de landen waar Adele niet op 1 stond, daar voerde Stromae de eerste plek aan, maar sinds zondag heeft de Britse zangeres ook daar de hoogste plaats in de hitlijsten te pakken. Nu populair: Adele met 11 liedjes in iTunes Top 30 Records Adele wist in korte tijd bijzonder veel records te verbreken. Eerder verbrak ze in de VS het record van meest verkochte album in één week en scoorde ze haar vierde nummer 1-album op rij. Hoe populair het nieuwe album van Adele eigenlijk is, blijkt wel uit deze grafiek van Digital Spy. Hierop zijn alle landen te zijn waarop de zangeres op nummer 1 staat.   

0   0   0   0   0

Teleurgestelde Gordon stopt met zingen

Gordon stopt ermee. Na 25 jaar op de bühne vindt de entertainer het welletjes en heeft daarom besloten een punt te zetten achter zijn zangcarriere. Met twee jubileumconcerten neemt hij volgend jaar afscheid als zanger.  Koffie In een persbericht maakt Gordon maandag bekend zich volledig te willen richten op zijn tv-loopbaan en koffietenten Blushing in Blaricum en Amsterdam. ,,Met pijn in mijn hart zeg ik vaarwel aan misschien wel het allermooiste en leukste wat er was in mijn leven. Mijn interesses zijn veranderd en mijn tv-carrière staat op dit moment nummer 1. Ook mijn koffiesalons Blushing verdienen mijn volledige aandacht." Lees ook: Nederland: 'Gordon is niet relaxt' Een van de redenen om te stoppen met zingen is het feit dat de Amsterdamse artiest zich nooit gewaardeerd heeft gevoeld voor de muziekindustrie. ,,Ik heb me altijd enorm gewaardeerd gevoeld door het publiek maar nooit echt door de industrie. Hilversum heeft nooit een blijk van waardering laten horen aan mij in al die jaren dat ik bezig ben. Het uitbrengen van platen heeft tegenwoordig niet echt zin meer met de huidige houding tegenover Nederlandse artiesten van de radio samenstellers."  Op 28 en 29 november 2016 neemt Gordon in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam afscheid als zanger.  Bekijk hieronder Gordon's muzikale hoogtepunten. Kon ik maar even bij je zijn   Ik hou van jou   Ik bel je zomaar even op   Omdat ik zo van je hou    

0   0   0   0   0

Hoe word ik een populaire Instagrammer?

Instagram is populair, maar hoe word je nou zelf een populaire Instagrammer? Metro's Daisy deed een poging. Lees ook: Model boos om 14 likes op Instagram: 'You all suck!' Likes en followers: het zijn zo’n beetje de belangrijkste woorden in de wereld van social media. Maar hoe  zorg je er nou voor dat je van beiden zoveel mogelijk verzamelt als doodnormaal meisje met zo’n tweehonderd volgers ? Om  daar achter te komen ging ik op onderzoek uit en deed ik een poging met mijn eigen Instagramaccount. Shoutout Collega N. en vriendin M. zijn beiden doodnormale  meisjes, maar hebben beiden meer dan duizend volgers en op iedere foto over de honderd likes. Hoe krijgen ze het voor elkaar? „Het belangrijkste is heel veel selfies”, aldus M. en je moet zelf zo min mogelijk mensen volgen, dat staat interessant.” Hoe zij aan al die volgers kwamen?  Collega N. zegt dat dat vooral komt door shoutouts: andere mensen die jouw Instagram aanbevelen op hun populaire pagina. Vriendin M. had een andere strategie: „In het begin moet je gewoon een aantal mensen volgen die zelf veel volgers hebben en jou terugvolgen. Op een gegeven moment heb je zoveel volgers dat mensen denken dat je er echt toe doet.”   Hele strategieën dus, maar dat gaat behoorlijk tegen mijn principes in. Ik wil mensen volgen die ik leuk vind, ongeacht het aantal volgers dat zij hebben. En alleen maar tegen mijn eigen hoofd aankijken vind ik ook niet bijster interessant. Dit moet toch anders kunnen? Elke dag posten Dat kan ook anders, zeggen Anna Nooshin, founder van het online magazine NSMBL (ruim 171.000 volgers) en José Woldring (ruim 12.300 volgers), founder van The Media Nanny, het pr-bureau achter onder andere Martin Garrix en Sunnery James & Ryan Marciano. Beiden geven aan dat het begin van je ‘fanbase’ ligt bij consequent posten. „Eén post per dag zorgt er natuurlijk voor dat je zichtbaarder bent dan één post per week”, aldus Woldring. Lees ook: Hondentrimster beheert briljant Instagramaccount De twee dames geven ook aan dat selfies posten niet persé de sleutel tot succes is. Nooshin: „Ga niet mee met een bepaalde trend omdat iedereen het doet. Ik heb zelf ook een tijd meegedaan aan de ‘witte’ trend, waarbij je zoveel mogelijk foto’s met een witte achtergrond had, maar als op een gegeven moment iedereen het doet is het niet meer authentiek. Je volgers willen iets wat echt ‘jou’ uitstraalt.   Eenmaal aan de slag om meer volgers en likes te genereren merk ik al snel dat het onderhouden van een Instagramprofiel een heuse dagtaak wordt als je populair wilt worden als gewone meid. Dagelijkse kantoorfoto’s? Dodelijk saai. Zit ik in een restaurant met een Instagramwaardig avondmaal voor mijn neus, is de omgeving zo donker dat die lekkere pasta eruit ziet als een verrotte magnetronmaaltijd van de plaatselijke supermarkt. En ben ik na een lange dag werken eindelijk thuis, besef ik me in mijn bed dat ik vandaag alwéér geen foto geplaatst heb... Lees ook: 4-jarige modebewuste Instagramtweeling is een hit Maar ik doe mijn best en wissel leuke plaatjes af met eigen foto’s. Het resultaat? N. en M. kunnen nog wel eens gelijk hebben. Mijn eigengemaakte gezonde eetreepje en pizzadinertje met vriendin doen het toch echt stukken minder dan mijn selfie in de keuken en feestportretje in de Amsterdamse Supperclub.      Na vier weken heb ik de magische grens van 400+ followers bereikt. Een mooi resultaat zonder dagelijkse posts en tientallen selfies, maar we kunnen niet spreken van een  mega toename aan populariteit. Eén ding is mij duidelijk geworden: een populaire Instagrammer worden? Dat is nog best wel moeilijk. Do’s volgens Anna & José - Post iedere dag minimaal één foto. - Deel momenten uit je persoonlijke leven. - Tag aanwezigen in je foto’s. - Gebruik leuke onderschriften met humor. - Steek tijd in je foto’s - Werk met daglicht - Gebruik een concept (of in ieder geval kleurenpallet) - Blijf authentiek   Dont’s volgens Anna & José - Heftige filters - Corny quotes - Heel veel hashtags - Nooit andere foto’s liken - Blurry foto’s - Meegaan met een trend

0   0   0   0   0

Ali B neemt het op voor TVOH-kandidaat Melissa

Vrijdag kreeg The Voice deelneemster Melissa Meewisse het flink voor haar kiezen met het jurycommentaar van Anouk. Coach Ali B steekt de 18-jarige Melissa nu een hart onder de riem. Nu populair: Perez Hilton weer lyrisch over TVOH-kandidate De Nederlandse kijker viel vrijdag over het jurycommentaar van Anouk op de 18-jarige Melissa Meewisse tijdens de Knock Out aflevering van The Voice of Holland. „Je hebt mensen voor de grote podia en je hebt mensen voor de braderie in Leuven”, zei Anouk onder andere tegen Melissa. Ook meldde Anouk dat de jonge zangeres wat haar betreft niet meer terug hoefde te komen.  „Ik zie het gewoon niet gebeuren.”   Dat kan coach Ali B niet zomaar aan zich voorbij laten gaan. Al in de show nam de rapper het voor Melissa op, maar een dag later wil Ali B ook op zijn Facebookpagina nog het één en ander kwijt over het commentaar. „Hey Melissa Meeuwissse; gister was er veel ophef over je optreden en het commentaar dat daar op volgde. Ik wou even het volgende erover zeggen. Je weet het nooit, misschien heeft Anouk gelijk, misschien gaat het nooit wat worden, maar ik zou dit nooit tegen iemand zeggen. Dertien jaar geleden deed ik ook mee aan een talentenjacht (de Grote Prijs van Nederland). Ik verloor toen. In het juryrapport dat was uitgelekt, stond dat ik leuk was voor het moment maar dat het in de toekomst nooit iets zou worden. Dit bleek voor mij een ongelofelijke motivatie en de rest is geschiedenis. Ik hoop ook echt dat het voor jou ook zo uitpakt en kan ik je binnenkort 'Gekke kleine meid' noemen”, aldus de rapper op zijn Facebookwall. 

0   0   0   0   0

Vroegtijdig van de buis: geflopte tv-programma's

Het SBS-programma MindMasters Live is na twee afleveringen van de buis gehaald vanwege tegenvallende kijkcijfers. Kennen we deze vijf tegenvallers die vroegtijdig moesten vertrekken nog? Nu populair: Duitse versie Utopia geflopt en van de buis gehaald Mijn Man Kan Niet Dansen   Ver voor de tijd dat Humberto Tan samen met zijn dochter hoge ogen gooide in Dance Dance Dance presenteerde de goedlachse presentator in 2008 al een ander dansprogramma: Mijn Man Kan Niet Dansen. In het programma hielpen drie professionele danscoaches een aantal stuntelige tenentrappers die waren opgegeven door hun vrouwen. De donderdagavondshow moest dé vervanger worden voor het klusprogramma Help, mijn man is Klusser!, maar werd zo slecht bekeken dat het na twee uitzendingen weer moest vertrekken.   The Next Pop Talent   Talentenjachten zijn al jaren niet meer van onze televisies weg te denken. ‘Zijn we ze dan nooit een keertje zat?’ is de vraag die velen stellen. Nou, ja dus! Want het programma The Next Pop Talent dat in 2013 werd uitgezonden op SBS6 viel duidelijk niet in de smaak bij het publiek. Anders aan deze talentenjacht was dat de jury na 60 seconden een hendel konden overhalen als ze het een slechte auditie vonden. Blijkbaar had het publiek ook graag zo'n hendel voor het programma gehad, want vanwege tegenvallende kijkcijfers werden drie van de in totaal zes geplande liveshows geschrapt. De 15-jarige Melissa Jansen won de competitie.   Beauty and the Beat   Een talentenjacht om de nieuwe, vrouwelijke top-dj te vinden. In de dancescene kon dit concept sowieso niet op heel veel sympathie rekenen, maar BNN wilde het toch proberen en kwam in 2013 met het programma Beaty and the Beat. Het programma scoorde qua kijkcijfers dramatisch laag (250.000 kijkers, vlak na een aflevering van De Wereld Draait Door met 1,3 miljoen kijkers) en kreeg daarnaast ook kritiek, onder andere omdat een ex-deelnemer aan de pers verklapte dat alles wat er in het programma gebeurde nep was. BATB verhuisde van primetime naar 23.30 uur en werd ingekort. Dj Sjeazy Pearl won de wedstrijd.   Geld Maakt Gelukkig   Dit jaar kwam SBS6  met wederom met het programma Geld Maakt Gelukkig, met Do als presentatrice. In het programma konden dagelijks drie Nederlanders met acute financiële problemen geholpen worden. Door hun verhaal aan het publiek te vertellen moesten ze sympathie wekken. Het publiek, bestaande uit honderd mensen met allemaal 100 euro, konden dat geld vergeven aan één van de drie deelnemers. Per aflevering werd er dus 10.000 euro weggegeven. Een mooi gebaar, maar de kijkers vonden het maar niks: het programma werd plotsklap per direct van de buis gehaald omdat er te weinig mensen keken. Met de Deur in Huis In 2010 kreeg Renate Verbaan een gloednieuw programma op Net 5: Met de Deur in Huis, waarbij Verbaan letterlijk met de deur in huis valt en mensen overviel  met een interieurmake-over. In één dag tijd kreeg een gezin (deels) een nieuwe inrichting. Dat is bijna net zo snel als dat het programma weer van de buis werd gehaald: na twee weken vond Net 5 het welletjes geweest. Soms slaagde de show er niet eens in om over de honderdduizend kijkers te trekken.      

0   0   0   0   0

Taylor Swift ontmoet fan voordat ze doof wordt

Toen de Australische Jorja Hop erachter kwam dat ze binnenkort haar gehoor volledig zou verliezen, was ze ontroostbaar. Dit werd mede verzoorzaakt door het feit dat het 12-jarige meisje nooit meer zou kunnen luisteren naar de muziek van haar idool, Taylor Swift. Met de hulp van haar tweelingzus kwam de droom van Jorja gelukkig toch uit. Ze kon Swift namelijk nog één keer live bewonderen én aanraken.  Droom Jorja werd op jonge leeftijd gediagnosticeerd met een met een aandoening dat er langzamerhand voor zorgt dat het meisje niet meer kan horen. Geen prettig vooruitzicht voor een jong meisje, vooral omdat ze dolgraag luistert naar de muziek van Taylor Swift. Reden voor haar tweelingzus Chloe om haar zusje een hart onder de riem te steken. Ze begon een Facebookpagina Help Jorja meet Taylor Swift waarin ze mensen vroeg voor hulp zodat de droom van haar zus uit kon komen.    Posted by Help Jorja meet Taylor swift in Sydney 2015 on zaterdag 28 november 2015 Levende lijve Gelukkig voor beide meisjes kon de droom van Jorja uitkomen. Een lokale radiozender kreeg namelijk de Facebookpagina onder ogen, en besloot de beide meisjes te helpen. Niet alleen kon Jorja nu eindelijk haar idool live bewonderen, ze kreeg ook nog eens de kans om Taylor Swift in levende lijve te ontmoeten. „Het was geweldig.Ik had niet verwacht dat ze zo lang zou zijn”, aldus Jorja.     

0   0   0   0   0

Perez Hilton weer lyrisch over TVOH-kandidate

Kandidate Jennie Lena heeft weer diepe indruk gemaakt met een optreden in The Voice of Holland. De bekende Amerikaanse blogger Perez Hilton wijdde zaterdag een uitgebreide en euforische blogpost aan de Nederlandse zangeres. Favoriet ,,Dit is een van onze meest favoriete kandidaten van het programma aller tijden'', schrijft Hilton. Jennie Lena zong bij 'The Knockouts' in het programma het nummer All By Myself, dat in 1975 voor het eerst werd uitgevoerd door Eric Carmen, maar vooral bekend is van Celine Dion. Niet alleen Perez Hilton was onder de indruk. Van de jury, die bestaat uit Sanne Hans, Ali B., Marco Borsato en Anouk, kreeg Jennie een staande ovatie. De kandidate zit in het team van Anouk, die na het optreden toegaf dat ze met moeite haar tranen weg kon slikken.    Het is niet de eerste keer dat Perez Hilton onder de indruk is van Jennie Lena. Eerder noemde hij haar auditie al 'de beste auditie ooit'. Ze zong toen Who's Loving You van The Jackson 5. Na Hiltons aanbeveling werd het filmpje van de auditie vele miljoenen keren bekeken.      

0   0   0   0   0

Paparazzi-etiquette: geen naakt, wel vreemdgangers

In Los Angeles krijgen beroemdheden hun eigen terminal op het vliegveld, zodat ze onder andere de paparazzi kunnen ontlopen. Logisch, want de Amerikaanse paparazzi is meedogenloos. Hoe zit dat eigenlijk met de Nederlandse paparazzi? Metro zocht het uit. Lees ook: Prins George ernstig lastiggevallen door paparazzi Uren in de bosjes liggen voor die perfecte foto of verre reizen maken terwijl je niet eens weet of je een ster daadwerkelijk voor je lens krijgt: in de wereld van roddel- en achterklap gebeurt het allemaal. Wereldwijd gaan paparazzo over lijken om die ene foto te kunnen schieten. Maar er zijn ook grenzen, in ieder geval in Nederland. Al maken de sterfotografen van Nederland die regels volgens paparazzo Edwin Smulders allemaal zelf. „Bij mij hangt het ontzettend van de situatie af wat ik wel en niet doe”, zegt Smulders tegen Metro.  „Ik ben er niet om huwelijken te verpesten, dus ik ga niet in de bosjes bij een huis liggen wachten omdat er mogelijk een minnaar langs kan komen. Maar als je hand in hand door de PC Hooftstraat loopt, dan kun je hem verwachten.” Grenzen „Vreemdgaande sterren fotograferen is juist heerlijk om te doen”, zegt Albert den Iseger, fotograaf voor Telegraaf en Privé). „Het is tijdrovend, maar ontzettend spannend. En als het dan gelukt is, begint het verhaal pas echt!” Toch heeft ook Den Iseger zo zijn grenzen: „Naakt en blote kinderen zou ik nooit op de foto zetten. Dat zouden wij ook nooit publiceren.” Kinderen blijken sowieso een  heikel punt. De meeste paparazzo volgen het verzoek van sterren op om kinderen niet te fotograferen als de ouders dat niet willen, mits die hun kinderen ook niet te pas en te onpas gebruiken voor social media en commercials. „Op zo’n moment wordt het een beetje krom”, zeggen zowel Dennis van Tellingen als Reni van Maren, beiden ook paparazzo. „Of je een kind fotografeert hangt ook een beetje van je band met de ouders af. Is die goed, dan kun je veel meer maken”, zegt Van Maren. Lees ook: Georgina Verbaan boos op fotograaf om foto dochter Want dat paparazzo vaak tot het uiterste gaan om net die ene foto te kunnen schieten is een feit. Zo vloog Van Maren een keer in de concorde met Koning Willem-Alexander om hem te kunnen fotograferen in New York, om hem vervolgens bij de douane al kwijt te raken voor vier dagen. En Van Tellingen lag ooit urenlang in de sneeuw te wachten om een perfecte foto van Maxima te kunnen maken, waardoor zijn voeten er bijna afvroren. „Ik draag namelijk nooit sokken. Nou, dan komen wel alle scheldwoorden die je kent voorbij hoor!” Gelukkig had hij de foto uiteindelijk wel. Agressie Daarnaast heeft de paparazzi soms te maken met de nodige agressie. Zo had Den Iseger een vechtpartijtje met de broer van Wendy van Dijk, kreeg  Van Maren het aan de stok met Xander de Buisonjé en Van Tellingen moest een keer een klap van Guusje Nederhorst incasseren. „Maar ach, dat hoort er een beetje bij”, zegt Van Tellingen over de kleine geweldsincidentjes. „En ik zou me er nooit door laten tegenhouden, want het blijft een feit: ze kiezen er zelf voor om in de schijnwerpers te staan.”      

0   0   0   0   0

Corpsmeisjes aan de haal met Drank & Drugs

Corpsmeisjes van het Amsterdamse dispuut Karaat hebben de hit Drank & Drugs van Lil' Kleine en Ronnie Flex onder handen genomen. In het nummer Friet & Saus hebben de dames het - op vrij dubbelzinnige wijze - over hun zucht naar friet met mayonaise.  Musical Het liedje maakt deel uit van de musical Trek eens aan m'n vinger waarmee het dispuut vorige week zijn dertigjarige bestaan vierde. Het filmpje was vrijdagmiddag op YouTube al bijna 90.000 keer bekeken.     

0   0   0   0   0

Arjen Lubach wil excuses en 5000 euro voor KiKa

Arjen Lubach is boos. Boos op omroep Avrotros, voor wie hij ooit de talkshow Moltalk bedacht zonder daarvoor echt betaald te worden. Een uitnodiging van de Moltalk-redactie schoot Lubach onlangs zo in het verkeerde keelgat dat hij nu excuses wil van Avrotros en een donatie van 5000 euro aan stichting KiKa. Bedenker Lubach bedacht en presenteerde in 2012 een talkshow op internet rondom het populaire programma ‘Wie is de Mol’. Budget was er niet en voor het bedenken van de show werd hij nooit echt betaald. „Mocht het allemaal een succes worden, dan kijken we weer verder”, werd volgens Lubach toen gezegd. ”Ook was er geen geld beschikbaar voor het verzinnen van het concept, maar hier gold eveneens: ‘we praten wel weer verder als het aanslaat’.” Succes Het programma sloeg aan en is vanaf dit jaar zelfs op de reguliere televisie te zien. Maar die vergoeding bleef volgens Lubach uit. Toen hij via de mail werd gevraagd om dit jaar te gast te zijn in het programma ontplofte de presentator en schreef een boze brief die hij op zijn Facebookpagina plaatste.   Beste redacteur van de AVROTROS,Hartelijk dank voor jouw mail met de vraag of ik een keer te gast wil zijn bij... Posted by Arjen Lubach on Thursday, November 26, 2015 Eisenpakket Lubach maakt in het bericht uiteindelijk duidelijk dat hij best langs wil komen, maar dat er eerst aan enkele voorwaarden voldaan moet worden. „Terugkomend op jouw vraag of ik aankomend seizoen een keer te gast wil zijn, kan ik kort zijn: ik kom graag meteen de eerste aflevering, op 2 januari, maar alleen als de AVROTROS vijfduizend euro overmaakt naar KIKA, Clemens van der Grinten tijdens de live-uitzending in de eerste minuten aan tafel komt staan en mij een bescheiden bos bloemen overhandigt, met de woorden: 'Namens de AVRO hartelijk dank voor uw frisse idee waar we nog jaren mee vooruit kunnen, meneer Lubach.'” Consider it done Binnen een dag reageerde Avrotros op het bericht van Lubach. „Het is natuurlijk ongepast om jou met een standaard mail uit te nodigen voor MolTalk. Per slot van rekening heb jij mede aan de wieg gestaan van MolTalk. Excuses daarvoor! Die 5000 euro voor KiKa.... Consider it done!” Die 5.000 euro voor stichting KiKa zijn nu geregeld. Of aan de andere voorwaarden van Lubach wordt voldaan is niet bekend gemaakt.    

0   0   0   0   0

Adele met 11 liedjes in iTunes Top 30

Adele staat deze week met liefst 11 liedjes in de iTunes Top 30 van Qmusic. Nooit eerder stonden zoveel nummers van een en dezelfde artiest in de Apple-hitlijst. Van 25, het vorige week verschenen nieuwe album van de Londense sterzangeres staat alleen 'Sweetest Devotion' niet in de hoogste regionen van de hitlijst.  Lees ook: Vier sterren voor de nieuwe Adele Terug Hello, de eerste single van de nu al zeer succesvolle nieuwe plaat staat op nummer 1. When We Were Young en  All I Ask gooien ook hoge ogen. Opvallend is ook dat Skyfall, het nummer dat Adele drie jaar terug voor de gelijknamige James Bondfilm maakte, terug is in de lijst.  Spotify Het daverende iTunes-succes van de nieuwe Adele heeft naar alle waarschijnlijkheid deels te maken met de afwezigheid van 25 op Spotify en andere streamingdiensten.   Lees ook: Adele wil haar nieuwe album niet op Spotify    

0   0   0   0   0

De slechtste Bohemian Rhapsody-covers aller tijden

Bohemian Rhapsody bestaat dit jaar veertig jaar en vrijdag is de laatste dag dat je op je favoriete liedjes kan stemmen voor de Top 2000, de lijst waarin de Queen-evergreen steevast in de top 3 eindigt. Het technisch lastige nummer behoort tot de meest gecoverde liedjes ooit. Dit zijn de slechtste pogingen die wij op YouTube tegenkwamen.  The Flaming Lips Uitstekende band hoor The Flaming Lips, daar niet van. Maar die hoge stukjes in Bohemian Rhapsody zijn live letterlijk veel te hoog gegrepen voor frontman Wayne Coyne. De excentrieke Amerikaan had een en ander beter aan het hartverwarmend meezingende Brazilaanse publiek kunnen overlaten.    MolotovRap, Soda y Bohemia heet deze explosieve en afwisselend spaans- en engelstalige raprockversie van Bohemian Rhapsody door de Mexicaanse band Molotov. Het is, op zijn zachtst gezegd, even wennen voor iedereen bij wie de klassieke arrangementen van het nummer in het geheugen gegrifd staan.   Reality Een reggaeversie van Bohemian Rhapsody? Moet kunnen zou je zeggen. De Engelse-Jamaicaanse band Reality dacht er hetzelfde over en beluistering van hun versie van het beroemde Queen-nummer brengt zeker iets teweeg. Het verandert je mening: moet helemaal niet kunnen een reggaeversie van Bohemian Rhapsody.   Kanye West Sympathiek en gepast van Kanye – voor zijn doen dan - om tijdens ‘s werelds beroemdste festival Glastonbury in Queens thuisland Engeland een riedeltje Bohemian Rhapsody te verzorgen. Maar meneer Kardashian bakt er bijzonder weinig van. Of zoals een commentator op YouTube het verwoordt: ‘Freddy Mercury zou nog een keer doodgaan wanneer hij dit zou horen.'   ‘Weird Al’ Yankovic Nee, het is nooit de bedoeling geweest van 'Weird Al' om serieus met muziek bezig te zijn. En toegegeven: zijn ‘fuckups’ van beroemde liedjes zijn niet zelden erg grappig. Maar Bohemian Polka, inderdaad: een polkaversie van de Queen-klassieker, is niet alleen grappig. Hij is ook om compleet gestoord van te worden zo knettergek.    De Top 2000 wordt tussen Kerst en Oud en Nieuw op Radio 2 uitgezonden. 

0   0   0   0   0

'Boerin Bertie en vriendin gewoon nog samen'

Boerin Bertie uit Boer zoekt vrouw en haar 'kandidate' Esther zijn gewoon nog samen. De eerder dit jaar aangekondigde liefdesbreuk is volgens Shownieuws in scène gezet. Shownieuws citeert boer Geert, die afgelopen seizoen ook meedeed en liefde in de persoon van Hetty vond.„Die zijn altijd samen geweest, maar die hebben dat voor de media gedaan. Gezegd dat ze uit elkaar waren, maar dat was niet zo. Dat wisten we allang." Lees ook: Nieuw seizoen Boer Zoekt Vrouw weer internationaal In maart zagen televisiekijkers dat de wat stugge Bertie koos voor Esther, de blondine die in de serie haar coming-out had als lesbienne. Na drie maanden was de relatie weer voorbij. Volgens een verklaring zagen ze geen toekomst samen. De twee werden tijdens de Gay Pride weer samen gezien. Bertie deed dat af als niets bijzonders, ze waren volgens haar niet met ruzie uit elkaar gegaan. Boer Geert weet echter zeker dat de twee nooit uit elkaar zijn geweest. „De paparazzi zitten elke dag achter je aan, daar had zij genoeg van. Daardoor heeft ze gezegd dat het afgelopen was, maar die zijn altijd bij mekaar geweest. Ze zijn gek op elkaar."

0   0   0   0   0

Ophef om spierbundel Faberyayo

Op sociale media is enige ophef ontstaan over de cover van de nieuwe Men’s Health. Rapper Pepijn Lanen, beter bekend als Faberyayo , siert de voorkant van het blad en valt op door zijn gespierde lichaam inclusief gigantische biceps en een sixpack. Lees ook: Last minute beachbody: adem jezelf een sixpack De rapper van De Jeugd van Tegenwoordig zette een foto van de cover op Instagram. Veel volgers reageerden verbaasd, want zo gespierd had men Pepijn nog nooit gezien. Sommigen vermoeden dat de foto is gefotoshopt. Foto’s van enkele weken geleden werden er zelfs bijgehaald om te bewijzen dat de spieren niet echt zijn.   Volgens televisiepresentator en hunk Arie Boomsma zijn de aantijgingen echter klinkklare onzin. Boomsma trainde Faberyayo de afgelopen twee jaar stiekem in zijn Amsterdamse gym.    

0   0   0   0   0

Armin van Buuren werkt eventjes bij KLM

Armin van Buuren is een talentvolle man. We kennen hem natuurlijk als de dj die vijf keer werd verkozen tot beste dj van de wereld, maar er is meer. Zo studeerde Armin af in de rechten en is hij ook gespot als steward in een KLM-vliegtuig. Althans, voor even. Lees ook: Hardwell en Armin van Buuren hebben eigen actiepop De wereldberoemde artiest zette vandaag een filmpje op Facebook waarin is te zien hoe hij de stewards en stewardessen aan boord van een vliegtuig van KLM een handje helpt. Van Buuren spreekt de passagiers van het vliegtuig even voor de landing toe met de nodige huishoudelijke mededelingen. In het Engels, in het Nederlands, Armin draait er zijn hand niet voor om. Ladies and gentlemen, this is your purser speaking! Posted by Armin van Buuren on vrijdag 27 november 2015

0   0   0   0   0

Adele in juni twee keer naar Ziggo Dome

Adele staat op 1 en 3 juni in de Amsterdamse Ziggo Dome. Haar tour, die bestaat uit 36 optredens, begint op 29 februari met een concert in het Noord-Ierse Belfast. Ze kondigde de tour dinsdagmiddag met een kort filmpje aan via social media.    België De Britse zangeres kondigde donderdagmiddag haar Europese tour aan. Adele doet behalve Nederland en Noord-Ierland ook Engeland, Ierland, Schotland, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Duitsland, Zwitserland, Portugal, Spanje, Italië en België aan. In dat laatste land sluit ze haar concertreeks af met twee shows in het Sportpaleis in Antwerpen.  Lees ook: Recensie: vier sterren voor de nieuwe Adele Kaartverkoop De kaartverkoop voor Adele's concerten in de Ziggo Dome begint op vrijdag 4 december om 10.00 uur 's ochtends.  Afgelopen vrijdag kwam 25 uit, het langverwachte derde album van de Londense sterzangeres. 

0   0   0   0   0

De vijf grootste polderdiva's

Acteur Dirk Zeelenberg gedraagt zich volgens de geruchten als een diva op de set van Divorce en mede daarom zou er een punt worden gezet achter de populaire RTL-comedyserie. Hij is niet de eerste polderdiva.  Josje van K3 Volgens veel K3-fans legde Josje Huisman met haar divagedrag een bom onder K3. De Brabantse zou egocentrisch zijn en er sterallures op nahouden. En o ja: de enige reden dat ze het bed deelde met bekend volk als Studio 100-baas Gert Verhulst, acteur Kevin Janssens en Johnny de Mol zou haar zucht naar roem zijn geweest. Dus... Gordon Vroeg of laat krijgt hij het aan de stok met iedereen: Gordon. „Tweeënhalf jaar als broers geleefd en dan krijg je ineens een brief van hun advocaat", aldus de presentator en zanger enigszins theatraal na de breuk met zanggroep LA The Voices. Gordon stopte omdat hij het ‘te druk’ had. De achtergebleven leden zagen hun tour in het water vallen en wilden geld zien. Ferry Doedens Ferry is een twijfelgeval. Als een soort Lindsay Lohan van de lage landen kwam hij om de haverklap te laat op de set van Goede Tijden Slechte Tijden, maar of een en ander was toe te schrijven aan zijn opgebiechte cocaïneverslaving of dat het iets te maken heeft met zijn karakter, is lastig te zeggen. Maar voorlopig geven wij hem het nadeel van de twijfel. Waylon Bij een avondpremière draagt hij niet zelden een zonnebril en Paul de Leeuw noemde hem in een tweet een ‘sukkel met een te grote hoed, bek en kapsones’. Het is duidelijk: muzikant Waylon is niet bang om de coole artiest uit te hangen en het maakt hem weinig uit wat anderen daarvan vinden. Vraag maar aan Ilse DeLange. Patty Brard De Ex-Diva’s Draaien Door-presentatrice stapte begin jaren tachtig uit de succesvolle meidengroep Luv omdat er weinig luv over was tussen haar en de overige twee ex-leden. Behalve met José en Marga maakte ‘La Brard’ afgelopen jaren in het openbaar ruzie met Chazia Mourali, Tatjana, haar dochter en haar zus. 

0   0   0   0   0

Interview Eagles of Death Metal over Bataclan online

Eden Galindo, de gitarist van de Eagles of Death Metal dacht eerst dat de versterkers voor zijn neus waren gesprongen. Maar ls snel realiseerde hij zich dat de knallen die hij hoorde niet uit de PA, maar vanuit de zaal kwamen. Het is een van de vele details die naar buiten komen in het interview dat de Amerikaanse band heeft gegeven over de aanslag in de Parijse concertzaal Le Bataclan. Vlucht „Ik dacht eerst dat het de PA was die klapte, maar realiseerde me al heel snel dat dat het niet was. Ik herkende ook meteen wat het wel was", vertelt Galindo aan de journalist van het online magazine Vice. Op het moment dat de schutters de zaal binnenkwamen was de band een uur aan het spelen. „We wisten niet of wij het doelwit waren of wie wel. Toen een crewlid een van de schutters een nieuwe lading kogels in zijn geweer zag doen riep hij: dit is niet goed, we moeten gaan. Toen zijn we gaan rennen. De trap  op, naar de kleedkamers en uiteindelijk via de nooduitgang naar buiten." Lees ook: Le Bataclan: van hemel naar hel Voor het half uur durende interview zijn alle bandleden die op dat moment in Bataclan speelden samengekomen. Ze worden bijgestaan door Josh Homme, een van de oprichters en gezicht van de band. Hij was echter niet in Bataclan aanwezig op het moment van de aanslagen. Het gesprek met Vice is het enige interview dat Eagles of Death Metal heeft gegeven. Het is sinds donderdag in zijn geheel te zien.      

0   0   0   0   0

Nederlandse beveiliger Adele steelt de show

Adele is op dit moment zo’n beetje de grootste artiest die er is. Dat betekent dat iedereen die met de zangeres omgaat, ook een ster is. Haar bodyguard heeft zelfs fans. En wat blijkt? De Nederlander Peter van der Veen steelt de show als haar beveiliger. Lees ook: Adele in juni twee keer naar Ziggo Dome De knappe beveiliger van Adele werkt bij een beveiligingsbedrijf en beveiligde eerder al Lady Gaga. Volgens de Britse Metro zijn sommige fans van Adele en Lady Gaga enigszins geobsedeerd door onze landgenoot.   Van der Veen werkte vijf jaar voor Lady Gaga en is zelfs te horen op een liedje van de popdiva. Gaga vond in haar beveiliger de juiste ‘robot’ stem voor haar nummer ‘Government Hooker’. De twee zijn sowieso goed bevriend. Peter vertelde in interviews dat hij Gaga een beetje ziet als zijn eigen zus.   Voordat hij de beveiligingswereld instapte deed Peter fanatiek aan bodybuilden. Hij werd Mr Europe in 2005.    

0   0   0   0   0

Speciale huwelijkscadeautjes van de sterren

Axwell – voormalig lid van het iconische trio The Swedish House Mafia – is recentelijk getrouwd en gaf zijn vriendin een eigen track als huwelijkscadeau. Hij is lang niet de enige beroemdheid die zijn liefje een heel speciaal cadeautje geeft na de huwelijksnacht. Metro zet vijf andere huwelijkspresentjes voor je op een rijtje. Lees ook: Jongetje dat donatie deed krijgt mooi cadeau terug Angeline Jolie en Brad Pitt zijn één van de bekendste sterrenkoppels op aarde. Als je de knapste man op aarde trouwt kun je natuurlijk niet met een prulletje aankomen als huwelijkscadeau. Dat hoef je Angelina geen tweede keer te zeggen, want de beauty kocht speciaal om hun huwelijk te vieren een prachtige typemachine voor haar liefje Brad. En dan niet zomaar eentje: de typemachine die uit de cadeauverpakking kwam was 250.000 dollar waard en werd ooit gebruikt door Ernest Hemingway, die er zijn bekende boek For Whom The Bell Tolls mee schreef. George Clooney en zijn Amal zijn natuurlijk een prachtig stel. Amal vond dat daar na hun huwelijk ook een prachtig setje cocktailglazen met twaalf matchende zijden servetten en servetringen bij hoorden. Kosten van het setje? 3700 dollar, maar dan heb je ook wel cocktailglazen die sprekend lijken op de glazen die in Hotel Cipriani gebruikt worden. En dat is dan weer het favoriete hotel van George. Waar deze set in de servieskast staat? Waarschijnlijk in het huis in Sonning, Engeland ter waarde van zo’n 5 miljoen dollar, dat George weer aan zijn liefje cadeau deed na de bruiloft. Want je hebt altijd baas boven baas natuurlijk. Tom Cruise en Katie Holmes zijn inmiddels uit elkaar, maar waren ooit absoluut één van de meest besproken celebritykoppels op deze aardbodem. We weten allemaal nog hoe ontzettend verliefd Tom was. En wat koop je als huwelijkscadeautje voor je prachtige vrouw als je zoveel liefde voelt? Een privéjet natuurlijk! Katie ontving haar eigen Gulfstream jet, die waarschijnlijk tussen de 14 en 20 miljoen dollar heeft gekost na de bruiloft. Waar het vliegtuig na de scheiding gebleven is, is onbekend. We weten niet of we zo blij zouden zijn met het huwelijkscadeau dat James Righton aan zijn kersverse vrouw Keira Knightley gaf. De actrice kreeg namelijk een boom cadeau. Oké, het is een olijfboom ter waarde van zo’n 3000 pond en hij is honderd jaar oud, maar het blijft een vrij apart cadeau. Om de boom persoonlijk te maken, zijn speciaal voor het huwelijk de initialen van Keira en James in de boom gegraveerd. Keira kan de boom bekijken bij haar huis in Zuid-Frankrijk, waar hij in de tuin geplant werd. Kim & Kanye. Het blijft een apart stel, dat er minstens even aparte giften op nahoudt. Nadat de twee in 2014 trouwden gaf Kanye zijn wifey een heel, ahum, gepast cadeautje: een portret van Kim zelf, enkel in string en met Louboutins aan. De titel van het portret? Perfect Bitch. Naar verluidt betaalde Kanye een bedrag met vijf cijfers voor het kunstwerkje. En het cadeau dat Kim aan Kanye gaf voor de bruiloft? Een selfieboek, met enkel foto’s van haarzelf. Dat sluit dan wel weer mooi bij elkaar aan. Foto's: GettyImages

0   0   0   0   0

Taylor Swift verdacht van pletten vogelnestjes

Taylor Swift heeft zich de woede op de hals gehaald van vogelliefhebbers in Nieuw-Zeeland. Zij beweren dat nesten van de zeldzame Nieuw-Zeeland morinelplevier mogelijk geplet zijn bij opnamen voor Taylors nieuwe videoclip. Het betrokken productiebedrijf verdedigt de zangeres en zegt dat de beestjes niet in gevaar zijn geweest. Cherokee Films liet BBC weten dat Taylor en haar team niet betrokken waren bij de planning van de opnames op een strand bij Auckland. “Onze opnames hebben altijd plaatsgevonden onder begeleiding van en met ondersteuning van de lokale autoriteiten en de grondbezitters”, verweert het productiebedrijf zich. Lees ook: Taylor Swift sleept billenknijper voor de rechter Een lokale natuurbehoudorganisatie beweert dat Cherokee Films zich niet aan de vergunning heeft gehouden. Volgens Sandra Coney had het productiebedrijf met twee auto’s op het strand mogen komen. Zij zag daar echter meerdere busjes en terreinwagens. “Het is echt zonde dat zo veel auto’s over het strand rijden en daarop parkeren”, zei ze tegen Radio New Zealand. Fokprogramma Cherokee Films zegt zich wel aan de gemaakte afspraken te hebben gehouden en ver van het strand te hebben geparkeerd. De opnamen zouden ver van het broedgebied van de morinelplevieren hebben plaatsgevonden op een vooraf afgesproken stuk strand. Toch erkent het bedrijf de zorgen van de natuurliefhebbers. “Daarom doneren we aan het fokprogramma.” Coney laat het er niet zomaar bij zitten en heeft de lokale autoriteiten gevraagd een onderzoek in te stellen. De vogelliefhebster is naar eigen zeggen een fan van Taylor Swift, maar kan het advies uit een van haar grootste hits niet opvolgen. “Ik denk niet dat Shake It Off het juiste is om te doen. In een ander liedje, Wildest Dreams, zingt ze: say you’ll remember me. Misschien doe ik dat dan maar.”

0   0   0   0   0

7x waarom ook jij naar Justin Bieber mag luisteren

Als zelfs de Youtubecomments onder video’s van Justin Bieber positief zijn, weten we het zeker: Bieber wordt serieus genomen. Van een vervelend tienersterretje naar een gewaardeerd artiest. En wel om de volgende redenen: Lees ook: Serieus genomen Justin Bieber breekt Top 40-record Hij had een monsterhit Het nummer Where Are Ü Now, dat Justin Bieber uitbracht met Skrillex en Diplo, was erg verrassend. Ineens luisterde iedereen naar de stem van het Canadese tieneridool. Aangevuld met de beats van Jack Ü klonk het gewoon erg goed. Daar kon helemaal niemand omheen. Het nummer werd een gigantische hit. Purpose, het nieuwe album van Bieber, bewijst dat de hit geen toevalstreffer was. Hij heeft nu humor en zelfspot Veel mensen vielen vooral over het gedrag van Bieber. Eieren gooien naar de buurman, spugen op fans en nog 15 andere incidenten zorgden ervoor dat de popster door velen werd uitgekotst. Maar de man is nu 21 jaar oud en gedraagt zich stukken beter. Sterker nog, Bieber heeft humor en zelfspot gekregen! Kijk maar naar het filmpje dat hij maakte met televisiepresentator James Cordon.   Er staan goede liedjes op zijn album Doe je ogen open. Where Are Ü Now was een monsterhit en ook veel tracks op het nieuwe album Purpose zijn echt goed. Niet voor niets staan Sorry en What Do You Mean hoog in de Nederlandse top 40. De hits heeft Justin onder meer te danken aan ontzettend goede schrijvers en de vette beats van Skrillex, die zelf ook een beetje fan is geworden. „Wanneer je iets hoort dat je inspireert, wil je daar onderdeel van zijn", aldus de gewaardeerde producer tegenover MTV over zijn samenwerking met Justin. Serieuze muziekmedia zeggen hetAls 3voor12 een positieve recensie over je schrijft, moet je iets goed doen. Het feit dat ze What Do You Mean de ‘meest frisse popsingle’ van het najaar noemen, zegt dan ook wel wat. Ook het altijd kritische Rolling Stone was al lovend over het nieuwe werk van Bieber. Het is geen taboe meer: Bieber is goed. Lees ook: Vader schrijft hilarische brief aan Justin Bieber Je vrienden luisteren stiekemDe kans is redelijk groot dat je vrienden ook gewoon naar de hits van Bieber luisteren. Al dan niet stiekem. De Spotify top 100 staat helemaal vol met nummers van de zanger. Dacht je nu echt dat de tracks alleen worden beluisterd door tienermeisjes?Hij kan écht zingen Er zijn veel artiesten die eigenlijk helemaal niet zo goed kunnen zingen. Adele behoort niet tot die categorie. Justin Bieber ook niet. De Canadees heeft de baard in de keel overleefd. Zijn stem klinkt gewoon heel goed, ook live wanneer er geen autotune is om slordigheden te verbergen. Optredens bij de grote televisieshows van Jimmy Fallon en Ellen bewijzen dat.   Zelfs voetballers gaan er beter van spelen Op het derde niveau in Engeland worden motivatiecoaches massaal aan de kant gezet. Justin Bieber luisteren in de kleedkamer, daar gaat men beter van voetballen. Althans, Southend United-voetballer Ryan Leonard zegt dat hij weer is gaan scoren door de muziek van Bieber. Die kan de zanger mooi in zijn zak steken! Lees ook: Unitedspeler scoort weer door Justin Bieber Al overtuigd? Een aantal tips:      

0   0   0   0   0

Will Smith wil politiek in

Will Smith maakt zich zorgen over de politieke situatie in zijn land en overweegt daarom een politieke carrière. Dat vertelt hij aan The Hollywood Reporter. "Als ik naar het politieke landschap kijk, denk ik dat mijn toekomst daar wel eens zou kunnen liggen. Ze hebben me misschien wel nodig daar", vertelt de 47-jarige acteur die zich steeds vaker ongemakkelijker voelt bij de Amerikaanse politiek. "Dit is het eerste jaar dat ik zodanig geagiteerd ben dat ik niet kan slapen. Dus ik heb het gevoel dat ik in de nabije toekomst mijn stem op een andere manier moet gaan inzetten." Lees ook: Will Smith maakt verrassende muzikale comeback De acteur is zich ervan bewust dat het vak van politicus niet gemakkelijk is, maar die uitdaging spreekt hem juist aan. "Ik ben een klimmer. Als ik een berg zie, wil ik die beklimmen. Ik ben geen kampeerder, ik vind het niks om te lang op één plek te blijven zitten." Bovendien zou de politiek wat meer substantie aan zijn CV geven: "Ik wil mezelf nuttig maken. Ik denk mijn oma dat altijd hoopte, dat ik mezelf nuttig maak voor andere mensen in dit leven."

0   0   0   0   0

Idols: zit Nederland daar nog wel op te wachten?

Idols, de moeder der talentenjachten maakt na zeven jaar ineens haar rentree op de Nederlandse televisie. Op verschillende locaties door het hele land worden nu vooraudities gehouden. De talenten worden geselecteerd, de studio wordt ingericht en in 2016 keert Idols terug op de buis. Maar zit het Nederlandse publiek nog wel te wachten op de terugkomst van de talentenjacht? Lees ook: Idols komt terug op televisie Koos Zwaan studeerde communicatiewetenschap en is mede-auteur van het boek ‘Adapting Idols: Authenticity, Identity and Performance in a Global Television Format’. Hij weet alles over het programma. Hij vertelt over de grote macht van het format: “Eigenlijk is er door Idols een nieuwe generatie talentenjachten ontstaan. Vroeger had je wel de soundmixshow, wat een beetje een voorloper was van het format, maar Idols werd een razend succes omdat zo’n opzet in 2002 verdwenen was van tv.” De soundmixshow kreeg namelijk een abrupt einde in hetzelfde jaar dat Idols begon. Revolutionair programma “Het is gewoon een heel aantrekkelijk idee dat je uit het niets een groot publiek kunt bereiken en beroemd kan worden.” Idols was voor die tijd ook een zeer revolutionair programma, vertelt Zwaan. “Zij maakten als een van de eersten de koppeling met het internet. Daar kon je backstage materiaal bekijken bijvoorbeeld.” Lees ook: Duitse Idols-winnaar plunderde rekening bejaarden De combinatie van het aantrekkelijke format, waarin onbekende mensen in één klap beroemd kunnen worden, en de unieke nieuwe technieken, zorgde voor het enorme succes van het programma tussen 2002 en 2008. Eenvoud Dat Idols een hit was, is een feit, maar gaat het nu ook nog zo’n succes worden? Zwaan twijfelt: “Het is een beetje een gok die ze nemen. Het zou kunnen werken om terug te gaan naar de eenvoud, maar helaas weten we dat natuurlijk altijd pas achteraf.” Idols stond namelijk bekend om zijn eenvoud. Het programma had (zeker in vergelijking met de programma’s van nu) weinig poespas. Mensen deden auditie in een eenvoudige ruimte, met vier juryleden aan een kale desk. Nu staan ze voor een enorm publiek in een prachtige theaterzaal, of voor omgedraaide stoelen met daarachter publiek. Lees ook: Rotterdam komt met ‘Idols’ voor straatartiesten Toch komt de beslissing van RTL om Idols terug op de buis te brengen niet helemaal uit de lucht vallen. “Zo’n zender doet altijd doelgroeponderzoek. Het programma komt terug op RTL 5, niet op 4 dus ze zullen wel hebben gevonden dat dat publiek behoefte heeft aan het programma.” Dat het programma niet op de bekendere zender wordt uitgezonden, is volgens Zwaan vrij logisch. “Bij de talentenjacht die ze nu op 4 hebben, The Voice, draait het allemaal erg om coaching en zijn de commentaren niet hard. Bij Idols waren de harde oordelen en het leedvermaak juist een deel van het succes. Daar hebben ze ook altijd veel commentaar op gehad.” Zo’n hard programma uitzenden op familiezender RTL 4 lijkt dus een minder logische keuze, hoewel dat met de eerste reeks van Idols wel gebeurde.  Leedvermaak Leedvermaak is een heel bewust onderdeel van het programma. Het lijkt bij de talentenjachten van nu alsof auditanten die helemaal niet kunnen zingen, niet meer bestaan. Die lijken weggefilterd door allerlei vooraudities. Als je mee mag doen aan het programmaweet je al dat je aardig kan zingen. Bij Idols leek dat niet het geval, daar deden juist de dorpsgekken mee. Volgens Zwaan niet helemaal toevallig: “Ook bij Idols zijn er regievoorrondes, jury’s vanuit de productiemaatschappij maken die voorselectie. Maar dat zag je nooit. Er werd bewust ingezet op het uitkiezen van de onderlaag en de bovenlaag. De middenlaag is niet interessant voor tv.”   Jury De juryleden van dit seizoen zijn nog niet bekend, maar er is een kleine spoiler: ze zullen niet veel verschillen van de oude juryleden. “Idols is eigenlijk een Engels televisieformat, daar hebben ze ervoor gezorgd dat er een productiebijbel ligt zodat elk land zich aan strenge regels moet houden, zodat de herkenbaarheid van het merk blijft. In die bijbel staat wel zoiets dat er een mannelijk, hard, gemeen jurylid is. En ook een vrouw die dan de zachte kant vertegenwoordigt.” De juryleden die dit seizoen de talenten zullen keuren, zullen hoogstwaarschijnlijk ook in deze rollen passen.  Tot het zover is, kun je online natuurlijk nog altijd nagenieten van de subtiele meningen van de oude jury  

0   0   0   0   0

De meest memorabele momenten van 24 uur met...

Cabaretière Brigitte Kaandorp, rapper Fresku, politicus Fred Teeven en schrijver Alex Boogers zijn te gast in het nieuwe seizoen van het VPRO-programma 24 uur met... Ook wordt een uitzending gewijd aan het vocale hart van De Jeugd van Tegenwoordig: Willie Wartaal, Faberyayo en Vjeze Fur, zo maakte de VPRO dinsdag bekend. In totaal zijn er de afgelopen jaren al 52 gasten langs geweest in het programma van de VPRO. Met zoveel BN'ers hebben we al een hele hoop bijzondere momenten gezien. Metro zet de meeste opmerkelijke uitzendingen voor je op een rij. Jochem Myjer Die drukke grapjas met ADHD zou een perfecte beschrijving zijn van de Jochem Myjer zoals wij hem kennen. In 24 uur met... kregen we echter een hele andere kant van de cabaretier te zijn. De grappenmaker was op dat moment aan het herstellen van zijn ruggenmergtumor. In gesprek met Wilfried de Jong vertelde Myjer over dit revalidatieproces en hoe zwaar dit hem viel.      24 uur met... Nasrdin Dchar „Nou meneer Verhagen, en met u ook Geert Wilders, en met u alle mensen die achter u staan: Ik ben een Nederlander. Ik ben heel trots op mijn Marokkaans bloed. Ik ben een moslim. En ik heb een fucking Gouden Kalf in mijn hand.” Het waren de woorden van Nasrdin Dchar tijdens de uitreiking van de Gouden Kalf. In 24 uur met.. spreekt hij voor het eerst over deze gevleugelde uitspraak. Daarnaast weet Nasrdin in de aflevering het publiek te raken met zijn verhalen over zijn Marokkaanse afkomst.      24 uur met... Victoria Koblenko De aflevering met Victoria Koblenko zorgde voor een storm aan negatieve reacties. Deze 24 uur belanden ook vrijwel meteen in het rijtje van meest besproken uitzendingen. Koblenko zou namelijk teveel met presentator Maassen hebben geflirt. Zo klom ze op de presentator en hebben ze het heel gezellig met elkaar gehad, wat voor de kijkers ook wel te zien was. Volgens de actrice was er zeker sprake van chemie. Toch geeft ze niks om de negatieve commentaren aan haar adres. „Het is één van de meest dierbare momenten in mijn leven geweest. Mensen kunnen daar van alles van vinden, maar waar het meer om gaat, is wat het met mij als persoon heeft gedaan. En met Theo.”     24 uur met... Jack Wouterse Een lange tijd in een kleine ruimte kan zorgen voor openhartige uitspraken. Dit blijkt wel uit het fragment met Jack Wouterse in het interviewprogramma. De acteur vertelde aan de Jong ontzettend verslavingsgevoelig te zijn. Zodoende ook zijn jarenlange verslaving aan cocaïne. „Ik ben heel verslavingsgevoelig. Ik ben ook werkverslaafd. Ik heb ook coke gebruikt. Je bent alleen met jezelf bezig en wordt paranoïde”, vertelde Wouterse. De acteur gaf in het programma eerlijk toe dat verslavingen altijd een probleem zullen blijven. „Ik ben Jack en ik ben verslaafd, de rest van mijn leven.”     24 uur met.... Theo Maassen Een gesprek met Theo Maassen levert, behalve flink lachen, ook vaak goede gesprekken op. Ook toen Maassen te gast was in de studio van 24 uur met bleek dit het geval te zijn. Niet zo gek dus dat de cabaretier zelf het stokje van Wilfried de Jong heeft overgenomen.     Seizoen 2016 De gastheer is dit seizoen wederom Theo Maassen. Vijf van de acht gasten voor het nieuwe programma 24 Uur Met… zijn bekendgemaakt. De overige drie wordt volgens de VPRO nog mee onderhandeld. Brigitte Kaandorp Brigitte Kaandorp (53) is één van de bekendste cabaretières van Nederland. Ze staat al sinds 1983 op het podium en werd in 2009 Officier in de orde van Oranje-Nassau.  In combinatie met Theo Maassen kan het bijna niet anders, of dit wordt één van de meest hilarische afleveringen ooit. Fresku  Fresku (29) is rapper bij het platenlabel Top Notch. In 2012 werd hij uitgeroepen tot  beste hiphop-artiest van Nederland.  Fresku is niet bang om zijn mening te delen in zowel rap als in het dagelijks leven. In zijn videoclip Zo Doe Je Dat haalde hij fel uit naar de media (Hilversum), omdat volgens hem de landelijke radiozenders te veel gefocust zijn op blanke muziek. Hij staat trouwens niet alleen bekend om rappen, maar ook om de grappige YouTube-filmpjes die hij uitbrengt. Fred Teeven Fred Teeven Fred Teeven (57) is een Nederlandse politicus en was tot voor kort Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. In maart diende Teeven samen met de toenmalige minister van Justitie Ivo Opstelten zijn ontslag in, nadat bleek dat Opstelten onjuiste informatie aan de kamer had gegeven over een gemaakte deal tussen crimineel Cees Helman en Justitie uit 2001. Sindsdien maakt hij weer deel uit van de Tweede Kamer (VVD). Alex Boogers Alex Boogers (45) is schrijver van boeken als Het Boek Estee, Lijn 56 en Het Sterkste Meisje van de Wereld. Dit jaar bracht hij het boek Alleen Met de Goden uit. Ook leverde hij een bijdrage aan de documentaires Draak Onder Water en Eat Your Enemy. Laatstgenoemde werd in bijna dertig theaters in Nederland gedraaid.  De Jeugd van Tegenwoordig Het wordt de eerste keer dat er drie gasten tegelijk in 24 Uur Met…. te gast zijn, en wat voor trio: Willie Wartaal, Vieze Fur en Faberyayo van De Jeugd van Tegenwoordig. Hun eerste hitWatskeburt?!  is alweer tien jaar oud. De heren staan bekend om hun eigenwijze teksten en ook om het rellen in kleedkamers. We zijn heel benieuwd hoe dat er bij Theo aan toe gaat.

0   0   0   0   0

Een Emmy! Maar heb je er ook iets aan?

Maarten Heijmans kan ruimte gaan maken op zijn schoorsteenmantel. De 31-jarige acteur heeft gisternacht in New York de International Emmy Award voor beste acteur gewonnen. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn vertolking van Ramses Shaffy in de AVROTROS-serie Ramses. De International Emmy Awards worden jaarlijks toegekend aan de beste internationale tv-producties. Het beroemde beeldje is dan ook al geregeld aan Nederlanders toegekend. Natuurlijk staat zo'n award hartstikke goed in de kast of op het plankje op het toilet, maar hebben de winnaars er ook iets aan? Lees ook: Recordaantal Emmy's voor Game of Thrones Een van de eerste en meest bekende winnaars is regisseur Jean van de Velde. Hij won in 2000 met een aflevering van de VARA-serie All Stars. In NRC vertelde Van de Velde al eens dat de avond van de uitreiking heel bijzonder was, maar dat de award uiteindelijk niks opleverde: „We kregen na de Emmy zelfs minder budget om het volgende seizoen van All Stars te schieten.” 'Ongelukkig'  Ook actrice Maryam Hassouni heeft niet heel veel extra werk aan haar Emmy (2006) overgehouden. Niet dat ze geen rollen kreeg aangeboden, vertelde ze daarover in een interview met weekblad Gala. „Integendeel. Er kwamen allerlei films en series op mijn pad, maar dan moest ik steeds een onderdrukte Marokkaanse vrouw spelen.” Ze deed vervolgens voor geen enkele rol auditie. „Na de Emmy heb ik anderhalf jaar geen audities gedaan en niet meer gespeeld. Ik voelde me erg ongelukkig.” Inmiddels is Hassouni op haar wenken bediend: volgend jaar speelt ze een stoere politieagente in het nieuwe Flikken Rotterdam. Lees ook: De beste looks van de Emmy Awards Ook Pierre Bokma mocht Emmy eens mee naar huis nemen. In 2007 won hij als beste acteur in telefilm De Uitverkorene. Nadien heeft Bokma nog vele mooie rollen op zijn cv bij mogen schrijven, onder meer in De Bende van Os, Bloedverwanten en De Prooi, maar dat dit door de Emmy kwam, is niet waarschijnlijk. Bokma was voor 2007 al een van Nederlands bekendste en vooraanstaande acteurs. Nederlands Vorig jaar ging er ook een Emmy naar ons land. Dit keer in de koffer van Bianca Krijgsman. Zij kreeg het beeldje voor haar rol in De Nieuwe Wereld, een tv-film waarin ze een schoonmaakster speelt. Volgens haar IMDB-pagina, het online film-cv van alle acteurs ter wereld, is ze met rollen in films en series lekker bezig, maar internationaal is het doodstil: alle producties zijn Nederlands. Het ziet er dus naar uit, dat Maarten Heijmans een eventuele internationale carrière op eigen kracht uit de grond moet stampen.

0   0   0   0   0

Paul de Leeuw vindt humor in Bethlehem

Het is pas november, maar Paul de Leeuw is dankzij zijn nieuwe cd ‘Er was eens… een kerstverhaal’ al volop in de kerstsfeer.  Je vertelt op ‘Er was eens… een kerstverhaal’ het originele kerstverhaal. Compleet met Jozef, Maria en de wijzen uit het Oosten. Bewuste keuze om het zo klassiek te houden? „Het is natuurlijk wel hét verhaal van december. Als Sint weg is, richten we ons toch op dat kerstverhaal, dus waarom niet? Ik ben zelf wel christelijk opgevoed, dus ik weet waar het verhaal vandaan komt, maar het zou net zo goed van Disney kunnen zijn. Het is gewoon een goed verhaal. Toch heb je er ook wel wat humor ingegooid… „Ja, als je doelgroep kinderen is, moet er wel iets te lachen zijn. Nu is het kerstverhaal dat op zich niet, dus daarom heb ik dat er zelf maar bijgehaald. Ik stel de kinderen voor om hun ouders eens naar hun eigen geboorte te vragen. Hoe ging het? Wie waren erbij? Vooral voor vaders een leuke vraag, denk ik!"   Lees ook: Dé kersttrend voor mannen: de glitterbaard Wat ga je doen met kerst? Mijn gezin wil wel graag met z'n alleen eten, dus eerste kerstdag gaan we koken en lekker spelletjes spelen. Of we ook naar de kerk gaan weet ik nog niet, het is pas half november, maar het zou zomaar kunnen. We zitten in Amerika met de kerstdagen, dus daar zijn mogelijkheden te over.” Kerst betekent vrede op aarde. Hebben de recente gebeurtenissen in Parijs je banger gemaakt? „Je schrikt enorm als zoiets gebeurt. Want je wordt letterlijk in je vrijheid beroofd. Je ziet dat het allemaal grimmiger is geworden, door het bestaan van ISIS. En het kan ook hier gebeuren, maar wat dan? Je blijft even hard rijden, bijvoorbeeld. Toch schrik ik me dood als ik foto's van de slachtoffers zie, en de oorlogsdreiging vind ik ook niet fijn om te voelen. Maar toen ik recent een foto zag van Poetin en Obama, dacht ik wel, het zit bij elkaar dus er wordt wel iets gedaan. Waar ik vooral over denk ik: hoe ziet straks de toekomst van mijn kinderen eruit?”

0   0   0   0   0

BZV-familie uitgebreid met baby Henk en Fiona

De Boer Zoekt Vrouw-familie is weer een stukje verder uitgebreid: Henk en Fiona zijn eind september de trotse ouders geworden van hun zoontje Owen. Het succesvolle datingprogramma voor boeren deelde vandaag een foto van de kersverse ouders met hun nieuwe spruit. Boer Henk koos in 2012 uit 1109 brieven voor Fiona. „Hun geluk is nu bezegeld met een prachtige zoon,” zo schrijft Boer Zoekt Vrouw op de website. Fiona laat weten ontzettend gelukkig te zijn. „Hij is zo’n lief en voorbeeldig kindje”, aldus de trotse moeder. 'Geweldige vader' Henk doet het geweldig als vader, zo laat Fiona weten. „Hij komt vaak even binnen om Owen te knuffelen en blijft dan soms net even wat langer hangen. En verder ga ik ook vaak even de stal in, waar Henk met zijn vader aan het werk is. Die vindt het ook altijd heerlijk om zijn kleinzoon te zien.” Lees ook: Boer Tom ambieerde geen tv-carriere na BZV Op wie Owen het meeste lijkt? Daar zijn ze nog niet helemaal over uit: „Het is echt een mixje. Boven zijn neus lijkt hij op Henk en onder zijn neus op mij,” aldus een lachende Fiona.   Owen is zeker niet de eerste Boer Zoekt Vrouw-baby. Vele BZV-stelletjes gingen al aan de leg. Benieuwd wie? Bekijk de foto’s hier. 

0   0   0   0   0

Natalie zingt Torn nog steeds met liefde

Torn is alweer 18 jaar oud en heeft zo'n 65 miljoen views op YouTube, maar Natalie Imbruglia zingt het liedje nog met plezier. Metro sprak de inmiddels 40-jarige Australische. Je staat dit weekend in Rotterdam bij Night of the Proms, waar mensen natuurlijk je monsterhit Torn willen horen, speel je dat liedje nog graag? Ja, zeker. Ik hou ervan om het te spelen. En het is alleen maar extra leuk met een live orkest, zoals we bij Night of the Proms doen. Dat geeft mij ook zelf weer een heel ander gevoel bij dat liedje. En dat is fijn, want ik speel het al heel wat jaartjes, haha. Maar ik ben het nog lang niet zat! En dat is maar goed ook. Heb je veel versies van het nummer? Nee, niet zoveel. Dat is ook niet leuk voor het publiek. Zij komen vaak omdat ze dat liedje willen horen, als ik er dan een heel andere versie van speel, dan is dat jammer. Ze willen horen wat ze kennen. Lees ook: Torn-zangeres Natalie Imbruglia probeert het weer Het liedje betekende je doorbraak. Hoe heb je die periode ervaren? Het was heel spannend. Het was mijn eerste single ooit en dat dat dan meteen zo’n hit wordt, kan je je niet voorstellen. Ik dacht steeds: dit kan niet normaal zijn. Het was een wervelwind van spanning. Maar ook een heel leuke, drukke tijd. Veel reizen, veel optreden, veel prijzen winnen: ik was gezegend. Hoe veranderde het je leven? Het zette me op de kaart als artiest. Ik was tot dan toe actrice, heel wat anders. En het leverde me natuurlijk ook veel geld op. Daardoor veranderde er ook veel. Ik kon mijn familie helpen en een leuk leven leiden. Hoeveel ik nog altijd met het nummer verdien? Dat ga ik niet zeggen! Je laatste album Male is er een vol covers, werk je ook weer aan eigen nummers? Jazeker, ik ben al aan het schrijven. De liedjes gaan overal over, maar het is nog lang niet af. Ben nog aan het zoeken, er kan nog van alles veranderen. Het kan alle kanten op en dat maakt het zo leuk.    

0   0   0   0   0

Waylon: Voor veel mensen blijf ik een junk

Waylon is altijd open geweest over zijn vroegere drugsverslaving. Ook in de gloednieuwe LINDA.meiden doet de zanger een boekje open over zijn huidige kijk op drugs. Lees ook: Waylon: in het buitenland is Ilse net zo onbekend In de nieuwe editie van LINDA.meiden is Waylon (35) in gesprek met  schrijfster Laura Maaskant (21) die lijdt aan een ongeneeslijke vorm van kanker. In het gesprek vertelt de zanger openlijk zijn huidige mening over drugs. „Ik ken weinig mensen die recreatief kunnen gebruiken”, aldus Waylon in het interview. „Ja, daar begint het mee. Tot het moment dat je vier feestjes in één week hebt, en je vier keer gebruikt. Then you’re fucked. Zo ging het bij mij ook.” Klaar met drugs Waylon is nog altijd helemaal klaar met drugs. „Nu moet ik er niets meer van hebben, al wordt het me nog vaak aangeboden. Wanneer ik bedank, kijken ze alsof ze water zien branden. Voor veel mensen blijf ik kennelijk een junk, de nieuwe Herman Brood.” Lees het volledige interview met Waylon en Laura Maaskant in de nieuwe LINDA.meiden, die vanaf nu in de winkels ligt.  

0   0   0   0   0

Waldemar Torenstra: 'Ik vermijd kritiek'

Waldemar Torenstra was zondag voor het eerst te zien als kickbokser Nick Roest, in de gloednieuwe serie  Vechtershart. Metro had een kort onderonsje met de acteur.    Lees ook: Waldemar Torenstra blijkt vechtersbaas De reacties op de eerste aflevering van Vechtershart waren razend enthousiast. Wat doet dat met jou? Ik was al trots, maar nu ben ik nog trotser. Het is een fantastisch gevoel als zelfs strenge tv-recensenten het mooi vinden en ik krijg ook van collega’s meer reacties dan ooit. Die zeggen dat het echt anders is dan de series die ze de afgelopen jaren voorbij hebben zien komen en dat het naar meer smaakt. We hebben zo hard gewerkt, ook met mensen uit de kickboxwereld zelf. Ik ben vandaag vooral erg blij en ik hoop dat dat zo blijft.  Kijk je normaal naar reacties? Ik vermijd het wel een beetje, vooral omdat het niet zoveel zin meer heeft. Je bent maanden met iets bezig en dan kan één recensent een serie helemaal kapotmaken. Ik probeer me te wapenen tegen te veel negatieve reacties. Ik kijk bijvoorbeeld zondag ook niet wat er tijdens een aflevering op Twitter gezegd wordt,  mijn telefoon zet ik dan het liefst op vliegtuigmodus en dan hoor ik van anderen wel wat de reacties zijn. Gelukkig was dat in dit geval helemaal niet nodig.   Welke aflevering van Vechtershart verheug je je het meeste op? Eigenlijk zijn het allemaal korte speelfilms: de afleveringen zijn zo verschillend. Maar als ik dan moet kiezen dan ga ik toch voor de laatste aflevering, dat is een hele intense aflevering en omdat we dan weten of we door mogen gaan met een tweede seizoen. Dat zou ik heel graag willen.  Je speelt een kickbokser en hebt behoorlijk getraind voor deze serie. Wat is er nog over van je wasbordje? Laten we zeggen: het was een tournedos en nu is het weer een entrecote. Ik ben behoorlijk geblesseerd uit die opnames gekomen en heb nu twee maanden helemaal niks gedaan, maar dat is ook wel goed. Ik moet ook nog andere dingen doen, zoals een promo voor Divorce opnemen. Dan moet ik daar niet met die dikke nek staan. Sophie heeft ook nog niet geklaagd, haha. Maar mocht er een nieuw seizoen komen dan ga ik weer keihard trainen.   Lees ook: Waldemar Torenstra verbijsterd terug uit Libanon Heb je nog een droomrol? Het lijkt me heel gaaf om een keer in een kostuumdrama te spelen als één of andere oude ridder in een harnas. Dat wordt in Nederland ook niet zo vaak gedaan. En wat zou je nooit doen voor een acteerklus? Ze hebben me één keer gevraagd om in een film te spelen waarin ik echt seks moest hebben. Dat zou ik niet zo heel snel doen. Dan wordt de scheidslijn tussen werk en privé wel erg ingewikkeld worden. Ik zou bijvoorbeeld ook geen films willen maken waarin het geweld helemaal echt is. In Vechtershart word ik wel een paar keer geslagen, maar het blijft binnen de lijnen. Ik vind dat als je drama maakt dat je moet denken: ‘Zo echt heb ik het nog nooit gezien’, maar toch moet het allemaal hartstikke nep zijn.

0   0   0   0   0

Bontdrager Winston Gerschtanowitz alsnog genomineerd

Winston Gerschtanowitz is genomineerd voor de titel Dom Bontje 2015. Dat heeft de dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren onthuld. Winston had, net als andere genomineerden Halina Reijn, Jan Smit, Anouk Smulders, Mart Visser en prinses Beatrix, van de nominatielijst geschrapt kunnen worden door zich publiekelijk tegen bont uit te spreken, maar de presentator maakte geen gebruik van die kans. Bontje Jaarlijks reikt Bont voor Dieren een prijs uit aan een bekende Nederlander die in het openbaar bont heeft gedragen. De prijs wordt dit jaar voor de 11e keer uitgereikt. En het lijkt erop dat de prijs zijn vruchten afwerpt, want het vinden van bont dragende sterren wordt moeilijker, zegt directrice Nicole van Gemert. „Het wordt inderdaad iedere jaar moeilijker om genomineerden te vinden. Toch vinden we ze dankzij oplettend publiek altijd wel. Dan ontploft geregeld onze Facebook!"   De nominaties worden gebaseerd op de meldingen die binnenkomen. Daarna ontvangen alle BN'ers een brief. „Daarom schrijven we dat we het jammer vinden dat ze bont dagen. Daarnaast geven we ze een mogelijkheid om onder hun nominatie uit te komen. Dan moeten ze publiekelijk laten weten afstand te doen van bont. Doen ze dat niet, dan worden ze alsnog genomineerd." Martijn Krabbé was dit jaar een van de bontdragers die reageerde op de brief. „Hij liet weten er echt van te balen en dat hij niet eens wist dat het bont dat hij kennelijk droeg echt bont was. Hij maakte daarna bekend nooit meer bont te dragen. Dan is het wat ons betreft goed.” Lees ook: Natasja Froger uitgeroepen tot Dom Bontje 2014 Krabbés vriend Winston Gerschtanowitz was minder mild. Hij liet bij monde van zijn management weten de bontkraag van zijn jas te halen, maar dat was niet genoeg, zegt directrice Van Gemert. „Nee, je moet wel iets meer doen. Wie weet hoeveel jassen met bont hij nog meer heeft? Hij is dus gewoon genomineerd.” De uitreiking van de Dom Bontje Award is in januari 2016.

0   0   0   0   0

Statement U2: We treden gewoon op in Parijs

U2 heeft besloten om op zondag 6 en maandag 7 december alsnog op te treden in Parijs, ondanks de aanhoudende terreurdreiging in de Franse hoofdstad. "Er is zoveel weggenomen van Parijs tijdens de tragische nacht van 13 november, dat is onvervangbaar'', zei U2-frontman Bono maandag voorafgaande aan een concert in Dublin. „Die nacht namen de moordenaars levens, muziek en gemoedsrust weg, maar ze konden de levenskracht van de stad niet stelen. Het is die levenslust die onze band goed kent en die we proberen te serveren als we terugkeren naar Parijs om onze uitgestelde show in te halen. We gaan ons best doen voor Parijs." Lees ook: U2 verrast metroreizigers New York met optreden U2 zou zaterdag 14 november optreden in Parijs, maar besloot daarvan af te zien na de terroristische aanslagen in de stad. Het concert dat U2 op maandag 7 december geeft, wordt uitgezonden door HBO.

0   0   0   0   0

Rihanna trapt Europese Anti Tour af in Amsterdam

 Met een concert in de Amsterdam ArenA begint Rihanna zaterdag 11 juni aan het Europese deel van haar wereldtournee. Ze neemt zanger The Weeknd en rapper Big Sean mee op haar Anti World Tour, kondigde Rihanna maandag aan. Mojo Concerts begint donderdag 3 december om 10.00 uur met de kaartverkoop voor het Nederlandse concert. De tournee begint vrijdag 26 februari in San Diego in Californië. Tijdens de concerten in Noord-Amerika is Travi$ Scott haar special guest. Big Sean en The Weeknd nemen die rol op zich tijdens het Europese deel van de wereldtournee. Lees ook: Rihanna heeft al 2,5 jaar geen seks gehad Na Amsterdam geeft Rihanna concerten in Groot-Brittannië en Ierland. Ze gaat in de zomer ook langs onder meer Stockholm, Kopenhagen, Hamburg, Milaan, Nice en Frankfurt. Ze eindigt vrijdag 12 augustus in Zürich in Zwitserland. Nu de tournee nadert, hopen fans dat Rihanna's nieuwe album Anti niet lang meer op zich laat wachten. Anti is de langverwachte opvolger van Unapologetic, dat in 2012 verscheen. Waarschijnlijk staan de singles FourFiveSeconds, Rihanna's duet met Kanye West en Paul McCartney, Bitch Better Have My Money en American Oxygen op de plaat.

0   0   0   0   0

Hommage aan Parijs bij AMA's

Zondagavond vond de uitreiking van de American Music Awards plaats en waar deze show eigenlijk gaat om het eren van artiesten, stond de awardshow dit keer ook even stil bij de aanslagen in de wereld. Celine Dion bracht een ode aan Parijs met een optreden van het nummer Hymne à L'Amour van de Franse zangeres Edith Piaf te zingen. Ze werd begeleid met een live-orkest en achter haar verschenen foto’s van de Franse stad. Aan het einde verscheen de Eiffeltoren in de Franse kleuren; rood, wit en blauw. De Frans-Canadese zangeres werd geïntroduceerd door de Amerikaanse zanger en acteur Jared Leto, die met zijn band 30 Seconds to Mars eerder optreden in concertzaal Bataclan.    Bataclan In zijn korte speech vertelde hij het publiek dat hij eerder dit jaar met zijn band 30 Seconds to Mars in concertzaal Le Bataclan, waar vorige week een aanslag plaatsvond, heeft gespeeld. "We sloten onze tour door Europa af en wilden graag nog een show geven in een van onze favoriete steden: Parijs. We speelden toen in een kleine zaal met de naam Bataclan. Het was mooi, vredig en onvergetelijk. Wat een verschil met vorige week", aldus Jared. Lees ook: Man overleeft zowel 9/11 als bloedbad in Bataclan "Zeven maanden later, op 13 november, werd Bataclan aangevallen. Het was onderdeel van een reeks aanslagen die de wereld heeft veranderd. 129 mensen overleefden dit niet, er zijn 368 gewonden en zo'n zeven miljard mensen zijn geraakt door deze zinloze tragedie", vervolgt de artiest die regelmatig werd onderbroken door luid geklap. 'Wereld doet ertoe' Leto kende zelf ook mensen die slachtoffer zijn geworden van de aanval op het theater in Parijs. "Vanavond willen we de slachtoffers van het ongelooflijke geweld in Parijs en in andere delen van de wereld eren", zegt Jared Leto. "Frankrijk doet er toe, net als Rusland, Syrië, Mali, het Midden-Oosten, de Verenigde Staten. De hele wereld doet er toe en vrede is mogelijk." Lees ook: Vader heeft prachtig gesprek over Parijs met zoontje    

0   0   0   0   0

Miss Piggy vertolkt haar eigen versie van 'Hello'

Niet One Direction, Ariana Grande of Rihanna, maar Miss Piggy stal gisteren de show tijdens de American Music Awards. Of liever gezegd: tijdens de commercials, waar onze favoriete Muppet een fantastische versie van Adele’s Hello vertolkte. Lees ook: The Muppets te sexy voor kinderen Voor wie het even gemist heeft: het is uit tussen Miss Piggy en haar grote liefde Kermit de Kikker. Dat is niet iets wat stilletjes voorbij kan gaan, vond ook Miss Piggy. Daarom vertolkte ze haar eigen versie van Hello van Adele tijdens de reclames van de American Music Awards en dat deed ze met  een allure waar de Britse zangeres die nu overal op één staat nog een puntje aan kan zuigen.   De reclame voor de nieuwste aflevering van The Muppets heeft meteen zijn doel bereikt: het filmpje gaat viral en Miss Piggy was (zoals ze dat zelf graag ziet) het onderwerp van gesprek tijdens de AMA’s. En terecht! De nieuwe serie van The Muppets gaat vrijdag om 21.00 uur van start bij Veronica.

0   0   0   0   0

'Divorce stopt na vierde seizoen'

Een medewerker van Talpa Fictie heeft per ongeluk enkele details over onder andere de RTL serie Divorce verklapt via haar LinkedIn account. Dit meldt Mediacourant maandag op hun website. Lees ook: Cast van Divorce helpt vluchtelingen op Lesbos Is het vierde seizoen van Divorce dat binnenkort op televisie komt meteen het allerlaatste seizoen ooit? Het lijkt er wel op. Een medewerker van het programma heeft dit per ongeluk verklapt toen ze op haar LinkedIn account een omschrijving van haar werkzaamheden plaatste: De styling voor het vierde en tevens laatste seizoen van de serie Divorce. Nog niet gesproken Volgens  Mediacourant.nl wordt het einde van Divorce door de persafdeling van RTL  niet ontkent, noch bevestigd. „We moeten nog beginnen met het vierde seizoen van Divorce. Over een eventueel volgend seizoen zijn we nog niet in gesprek met elkaar”, zou een persvoorlichter tegen Mediacourant gezegd hebben.     Het is niet het enige nieuwtje dat de medewerker met haar LinkedIn account verklapt heeft. RTL 4 komt volgens de medewerker naast de film De Prinses Op De Erwt die op Nieuwjaarsdag 2016 wordt uitgezonden, ook op Valentijnsdag met een eigen televisiefilm: Trots en Verlangen.  

0   0   0   0   0

Waarom er altijd dezelfde acteurs in series spelen

Zelfde gezicht, andere rol. Wie graag naar Nederlands drama kijkt, kan het niet ontgaan zijn: in veel series duiken met enige regelmaat dezelfde acteurs op. Dat is natuurlijk grappig, maar het kan soms ook verwarrend werken. Zeker als twee series met daarin een overlap aan acteurs ook nog eens tegelijkertijd of vlak na elkaar worden uitgezonden.   „Ehh, Marit uit Overspel gaat toch met Storm? Oh nee.. dat is in Penoza”, twitterde een kijker dit najaar toen actrice Sigrid ten Napel in beide series acte de présence gaf als ‘dochter van’ en deze ook nog eens bijna gelijktijdig werden uitgezonden. Ook acteurs Peter Blok en Jacqueline Blom zaaien verwarring nu ‘crimineel Jack van Zon’ en ‘officier van justitie Justine de Heer’ een scheidend echtpaar spelen in Volgens Jacqueline. „Te veel van dezelfde acteurs in Nederlandse series! Ik raak het spoor kwijt!”, aldus een twitteraar. En er zijn er nog meer namen die als hoofd- of bijrol op zo’n beetje alle aftitelingen van series van NPO, RTL én SBS voorbij komen rollen.   „Het lijkt iets Nederlands om je daaraan te storen”, zegt Janusz Gosschalk, eigenaar van castingbureau Kemna Casting. „Amerikanen, Fransen of Engelsen omarmen hun sterren veel meer. Zij vinden het leuk als hun sterren in meerdere proudcties te zien zijn.” Het valt hem op dat we in de bioscoop maar ook op Netflix of HBO juist kiezen voor series waarin een bekende acteur meespeelt. „Maar los daarvan begrijp ik wel dat het storend kan zijn als series met dezelfde acteurs op dezelfde avond of in dezelfde week uitgezonden worden. Daar wil ik niet aan voorbij gaan.”   Een oplossing daarvoor ligt echter niet voor de hand, zegt Gosschalk. „Het is best een complex verhaal, met veel redenen en factoren. Om maar bij het begin te beginnen: in Nederland worden er naast telefilms, one night stands en ander televisiedrama zo’n 30 series per jaar gemaakt. Die hebben allemaal een hoofdcast bestaande uit 5 tot 15 acteurs en daarnaast de gast- en bijrollen, wat er vaak ook zo’n 8 per aflevering zijn. Uitgaande van 10 afleveringen per serie, heb je in totaal dus een flink aantal acteurs nodig.” Lees ook: Sigrid ten Napel, ervaren rot van 22 Niet dat die er niet zijn. Volgens Gosschalk zijn er wel duizenden goede acteurs in Nederland. „Ten eerste hebben makers van een serie vaak al een acteur voor ogen die de rol moet spelen. Ook willen ze een aansprekende naam die appelleert aan het publiek. Dan vis je met 30 series per jaar wel in een kleine poel, natuurlijk. Daar komt bij dat er tegenwoordig veel meer series worden gemaakt dan vroeger, en het publiek dus sneller denkt: hé, die ken ik!” Overlap Een andere factor zijn de uitzendschema’s van de zenders. „Dat is iets waar wij geen invloed op hebben. Toen wij ooit Sigrid ten Napel castten voor Penoza was er nog helemaal geen sprake van een tweede, derde of zelfs vierde seizoen. Zodoende castten we haar ook voor Overspel, niet wetende dat die series op den duur tegelijk zouden worden uitgezonden.”   Een oplossing voor het ‘bekendegezichtenprobleem’ zou het Amerikaanse Hollywood-systeem kunnen zijn. Daarbij worden acteurs voor een half jaar geblokt en betaald en kunnen en hoeven ze dus geen ander werk aan te nemen. Maar dat kan hier niet. „Dat is financieel onhaalbaar hier.” Lees ook: Dit zijn de acteurs van Flikken Rotterdam! Daarnaast biedt het Nederlands taalgebied ook weinig variatie. „Wat dat betreft hebben we een beetje een gemankeerde markt”, grapt Gosschalk. Toch bestaat er een kans dat we binnenkort weer wat vers bloed op de buis krijgen: Kemna heeft onlangs een kantoor geopend in België. Deze acteurs waren alleen al in 2015 te zien in deze series: Peter Blok. De Affaire (Tom), Penoza (Jack), Familie Kruys (Tom), Goedenavond Dames en Heren (Berend), Volgens Jacqueline (Robert). Raymond Thiry. Missie Aarde (Reibek), Penoza (Luther), Zwarte Tulp (Sacha) Celblok H (Ben). Fockeline Ouwekerk. Moordvrouw (Liselotte), Volgens Jacqueline (Anna), Meiden van de Herengracht (Wendy), Gouden Bergen (Annelore). Marcel Musters. Penoza (Simon), Familie Kruys (Johan) en Zwarte Tulp (Henk).Gijs Naber. Zwarte Tulp (Felix), Penoza (Storm). Benja Bruijning. Zwarte Tulp (Joeri), Vechtershart (David).

0   0   0   0   0

Zuckerberg neemt twee maanden vrij voor baby

Facebookoprichter Mark Zuckerberg is van plan twee maanden ouderschapsverlof op te nemen na de geboorte van zijn dochter. Dat meldde hij via zijn eigen Facebookaccount. Hij beriep zich daarbij op studies die aantonen dat pasgeboren baby's en de families beter af zijn bij ouders die tijd vrij maken voor het gezin. Werknemers van Facebook hebben momenteel recht op vier maanden vrijaf bij geboorte. Het concern werkt aan het nog aantrekkelijker maken van de arbeidsvoorwaarden. Eerder dit jaar meldde Netflix nog dat jonge ouders in het eerste jaar na de geboorte zo veel dagen als nodig is weg mogen blijven van het werk. Lees ook: Feest voor Mark Zuckerberg: hij wordt vader In de VS profiteren in de particuliere sector slechts 12 procent van de werknemers van doorbetaling van loon bij familieomstandigheden. De VS zijn daarmee het enige land in de westerse wereld die geen wettelijke regeling kent omtrent betaald zwangerschapsverlof.

0   0   0   0   0

Dj's op kamp: 'Misschien wordt dit wel een hit'

Bekende dj’s, producers en singer-songwriters gingen een week samen ’op kamp’ tijdens het Writers Camp van MusicAllStars, de publisher van Spinnin’ Records.   Lees ook: Minuut stilte bij dancefeest: Deze is voor Parijs Er zijn tegenwoordig zo’n beetje meer dj’s dan ambtenaren op deze wereld, maar waar haal je als dj je inspiratie vandaan? Spinnin’ Records, het belangrijkste platenlabel ter wereld omtrent dance, springt daar handig op in door via de publisher MusicAllStars drie keer per jaar een Writing Camp te organiseren waar producers, dj’s en zangtalent in verrassende combi’s werken aan misschien wel die ene hit. Gouden combi's Spinnin’, zoals het label liefkozend genoemd wordt,  zoekt op voorhand artiesten bij elkaar waarvan zij denken dat het een gouden combinatie zou kunnen zijn. Dat zijn nieuwe gezichten, zoals de onlangs door Spinnin’ getekende Mike Williams, maar ook de gevestigde orde zoals een Gregor Salto of Chocolate Puma. Ze waren vorige week allemaal aan het werk in de legendarische Bullet Sound Studio’s, waar onder andere ook Prince, Lenny Kravitz en Oliver Heldens platen opnamen.     Waarom een dj met een goede naam en eigen studio hier nog aan meedoet? „Omdat het een hele goede manier is om de hoogte te blijven wat er in de dance allemaal gebeurt”, zegt Gregor Salto. „En je moet toch blijven produceren”, zeggen ook de mannen van Pep & Rash. „Wij komen bijvoorbeeld uit Zeeland, zijn ver weg van waar het allemaal gebeurt. Dat weekje hier zorgt voor enorme productiviteit. En het is ook gewoon gezellig.” Gregor Salto beaamt dat. „Bovendien is het inspirerend om steeds met nieuwe mensen te werken. Spinnin’ zoekt combinaties die je niet zo snel verwacht. Dat zet je op scherp, maar in die paar uur moet er wel net die magie zijn. Soms gebeurt het, soms niet. Het is niet zo dat als je twee talentvolle mensen bij elkaar zet dat het meteen een succes is.” Talentvol Talentvol is in ieder geval de maatstaaf als je bij een Writers Camp van Spinnin’ aanwezig mag zijn. Iedereen die één van de plekjes weet te bemachtigen, moet kunnen produceren. Zo ook de 18-jarige dj Aevion, die speciaal voor het Writers Camp werd overgevlogen uit Engeland.  Hij hoopt met zijn aanwezigheid bij het Writers Camp te kunnen netwerken. „Het is geweldig dat je hier een track in een halve dag kunt produceren met producers die je anders nooit ontmoet had.” Grote belofte van het Writers Camp is misschien wel één van de nieuwste aanwinsten van Spinnin’: de 18-jarige Mike Williams. Het Writers Camp zet hem even terug op zijn plek. „Je zit nu tussen alle grote jongens. Op het moment dat je getekend wordt bij Spinnin’ heb je het gevoel dat je al ergens staat, dat je al echt iets bent. Nu merk ik juist dat ik weer aan het begin sta”, zegt hij lachend. Mike Williams tijdens het Writers Camp. / Leonie Bos. | www.leoniebos.com  Binnenkort staat de jonge dj in Zuid-Afrika met een korte toer, wie weet met een track die tijdens het Writers Camp geproduceerd is. Hij dook woensdag de studio in met twee singer/songwriters: Sean Declase en Michael Champion, de zanger van Champs . „Hoewel ik totaal geen ervaring heb met vocalen, heb ik gelukkig wel een track waar ik een vocaal op nodig heb. Samen komen we met een idee en uiteindelijk zorg ik er thuis voor dat de plaat helemaal wordt zoals ik hem wel. En misschien wordt het wel een grote hit, dat is uiteindelijk waar het hier om draait.”  

0   0   0   0   0

Adele houdt grootste fans voor de gek

Zangeres Adele heeft een paar van haar grootste fans flink voor de gek gehouden. Ze deed zich voor als Adele-imitator, en niemand had iets door. Neus De beelden van de grap zijn binnen een dag al meer dan 1,5 miljoen keer bekeken en zijn deel van een muziekprogramma op BBC. Op de beelden is te zien hoe de popdiva neus- en kinprotheses draagt om er niet teveel als zichzelf uit te zien. Ook draagt ze handschoentjes om de tatoeages op haar handen te bedekken. Jenny Dan voegt ze zich als ‘Jenny’ bij een groepje fans, die allemaal een auditie doen om Adele-imitator te worden. Uiteraard komt het onderwerp van hun gezamenlijke obsessie regelmatig ter sprake, en Jenny kletst lekker mee. Ze doet geen moeite om niet op te vallen, integendeel. Ze laat zich uitgebreid helpen wanneer ze misselijk van de zenuwen wordt. Lees ook: Adele wil haar nieuwe album niet op Spotify Stemgeluid En dan is het moment daar: alle fans zijn al geweest en zitten in de zaal, en dan mag ‘Jenny’ haar act doen. Uiteraard herkennen de dames het stemgeluid van Adele al na een paar noten, wat leidt tot veel hysterie en tranen op de tribune. Zie hieronder de beelden.    

0   0   0   0   0

Justin Bieber vermoord in trailer Zoolander 2

In de nieuwe trailer van de film Zoolander 2 wordt niemand minder dan tienerster Justin Bieber vermoord. De 21-jarige Canadese zanger speelt zichzelf in de opvolger van Zoolander, een komische kaskraker die alweer vijftien jaar terug uitkwam.   West Net als in 2001 worden de hoofdrollen gespeeld door Ben Stiller, Owen Wilson en Will Ferrell. Behalve Justin Bieber is er nog een popster die deel uitmaakt van de cast: Kanye West. Trending Zoolander heeft nog steeds veel fans, zo bleek vrijdag op Twitter: de hashtag Zoolander2 groeide uit tot trending topic.  Zoolander 2 is vanaf 11 februari in Nederland te zien. Justin Biebers nieuwe album Purpose kwam deze week op nummer 1 binnen in de Album Top 100.

0   0   0   0   0